OFICIAL: Noul Saab 9-5, informatii complete

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 27.08.2009
Saab a dezvaluit astazi informatii complete despre cel mai nou model al sau, sedanul premium 9-5. Modelul va fi disponibil cu o serie de gadget-uri de ultima generatie si transmisia integrala XWD.

Intr-un comunicat de presa emis astazi, constructorul suedez Saab anunta oficial lansarea noii generatii a modelului 9-5 in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Modelul scandinav vine intr-un moment critic pentru Saab, fostul divizionar General Motors pregatindu-se sa faca cunostinta cu noul sau actionar majoritar, Koenigsegg.

Asa cum probabil multi se asteptau, 9-5 preia numeroase elemente de design inaugurate de conceptul Aero X si estompeaza similitudinile cu Opel Insignia. Scandinavii au lucrat mult la interiorul noii generatii, materialele de calitate facand din 9-5 un candidat serios pe segmentul premium.

Noutatile din interiorul habitaclului includ un sistem Pilot HUD de afisare a informatiilor esentiale pe parbriz. Optiunile Infotainment includ un sistem audio de ultima generatie marca Harman/Kardon si un sistem de navigatie cu ecran de 20 de cm, cu harddisk de 10 Gb, dedicat hartilor sau fisierelor cu muzica. Consola centrala larga ofera spatii de depozitare si conectori USB si Aux pentru medii de stocare portabile, alaturi de o sursa de curent de 12V.

Pasagerii din spate pot controla independent sistemul audio sau pot urmari ecranele DVD.

Sistemul de divertisment dedicat celor de pe bancheta spate include controlul functiilor audio si ecrane LCD rabatabile, instalate in spatarul scaunelor din fata. Casti cu cablu si wireless sunt puse la dispozitie pentru ascultare si vizionare. Sistemul include si doua guri de ventilatie alaturi de un modul de control al temperaturii, independent pentru pasagerii din spate, suplimentar fata de sistemul de aer conditionat dual frontal.

Pe langa toate aceste elemente dedicate confortului, noul Saab 9-5 ofera iluminare adaptiva Bi-Xenon Smart Beam, pilot automat inteligent, sasiu adaptiv Saab DriveSense cu control al amortizarii in timp real, deschidere portiera si masina fara cheie, asistenta dinamica la parcare si cel mai avansat sistem de tractiune integrala XWD cu unitate eLSD.

Cu o experienta de 30 de ani in domeniul motoarelor turbo, Saab introduce noua generatie 9-5 pentru inceput urmatoarele versiuni: un diesel de 160 de cai putere capabil sa emita doar 139 g/km si un motor pe benzina de 2.0 litri si 220 de cai putere.

Varful de gama va fi asigurat de un V6 de 2.8 litri, capabil sa ofere 300 de cai putere si un cuplu motor de 400 Nm.

Dupa lansarea oficiala in cadrul Salonului de la Frankfurt, Saab va mai introduce doua versiuni noi de motorizare: un entry-level de 1.6 litri si 180 de cai putere si o unitate pe bio-etanol de 2.0 litri. Toate motorizarile vor fi completate de transmisii cu sase rapoarte.

Productia noului model va fi demarata in cadrul uzinei de casa Saab, situata in Trollhattan, locul unde a fost conceput si dezvoltat. 9-5 va fi disponibil pe piata europeana in trei versiuni de echipare: Linear, Vector si Aero.

Comentarii (15)

  • hmmmm
    ..O prezenta inedita, acest 9-5, dar trebuie sa recunosc ca interiorul este muuult mai bine facut decat exteriorul. Niciodata designul de tip "ma placi ori ma urasti" nu a avut mare succes, iar spatele lui 9-5 este cam ciudat.... Pacat de interiorul ala superb...
    ca sa nu mai zic ca la motorizari diesel stau cam slab....
    2 16
  • O da!
    Asa da....este o masina care impune mult respect, din momentul aparitiei! Bravo SAAB
    18 0
  • Adrian
    saab
    Avion,frate !
    14 0
  • spatele e f. misto, insa design-ul total ma respinge
    1 12
  • john q
    saab
    saab mi se pare un pic diferit de ceilalti. mi se pare foarte inedit. poate pentru ca e o aparitie destul de rara pe strazi.

    cert e ca au un design foarte interesant, si modelul asta subliniaza asta. toata stima!
    14 0
  • ^_^
    spatele frumos, interiorul minunat...fatza ratata..botul de la vechiul 9-3 arata super..
    2 5
  • mihai2001
    O masina adevarata
    Superba masina. Daca celelate modele iti iau deja ochii pe strada asta cred ca ti-i fura de tot.

    Succes SAAB !
    10 0
  • dgfd
    Arata bine, dar cred ca i-ar fi stat si mai bine cu un look mai agresiv.
    2 3
  • NICE!
    per total e foarte Ok mai ales interiorul numai ca mizeria aia de buton start/stop nu am inteles-o si se pare ca din ce in ce mai multi o adopta.
    2 2
  • 9-5
    Sunt fan Volvo, insa masina asta "ma baga in boala". Cred ca as renunta la un Volvo pentru ea.
    8 0
  • Nu-i drept...
    Sublima... iar odata cu preluarea de catre Koenigsegg Saab va putea depasi imaginea si calitatea avuta in trecut. Sincer, cred ca BMW, Mercedes si Audi vor avea un competitor serios in SAAB de acum inainte. Nu as putea sa-mi doresc alta masina...
    8 0
  • vhgd
    super masina si interior si exterior.felicitari saab...
    4 0
  • SAAB...
    ...este un element de referinta in calitate si fiabilitate. Vorbiti, daca veti avea ocazia cu proprietari de SAAB. Masina este echilibrata ca design.Este frumoasa dpdv al scopului comercial. Deci va placea la multa lume. Spatele este foarte elegant si omogen. Este reusit. Interiorul este excelent. Este o SUEDEZA, frumoasa dar, "spalacita" atunci cind o compari cu virfurile in materie de design.
    Este printre cele mai dragute "spalacite".
    Va rog sa nu mai radeti. :))
    Numai bine tuturor !
    7 0
  • Hunter
    :))
    @ ovi . spate ciudat? neah, she's got a sexy ass! :)) nu obscen ca la altele, dar sexy, de doamna frumoasa si intelingenta ce impune respect (daca ar fi sa vb de masina asta ca de o femeie) . arata bine, inside and outside. cam atat cu vorbaria..ca devine ciudat apoi
    3 0
  • deminij
    saab = volvo
    cine are una dintre aceste 2 masini este un FERICIT, pornind de la motorizare pana la design si calitatea lor! masini extrem de fiabile si longevive!


    pentru carcotasi... Ford/gm au cam furat tehnologie de la saab/volvo, ma refer in special la motorul de 2.5 de pe noul Focus ST.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru