OFICIAL: Opel Ampera, omologul european al lui Chevrolet Volt

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 01.03.2009
Opel Ampera este versiunea europeana a lui Chevrolet Volt. Vorbim de un model care ruleaza exclusiv pe baza de energie electrica dezvoltata de o baterie.

Esential

2011 este anul lansarii lui Opel Ampera in Europa.

Opel a publicat in acest weekend o imagine oficiala, cu titlu de teaser, a primului model electric al marcii. Denumit oficial Ampera, acesta este omologul european al lui Chevrolet Volt, model care va fi lansat in SUA in 2011 si care reprezinta, dupa prognozele GM, salvarea din viitorul imediat al Grupului.

Opel Ampera vine cu un design frontal schimbat, preluat in mare parte de la conceptele de ultima ora ale marcii. Aceasta va fi, de altfel, singura diferenta, in conditiile in care Ampera va beneficia de acelasi sistem plug-in de tip Voltec de pe Volt. Tehnologia dezvoltata de GM face ca rotile sa fie invartite exclusiv electric de o baterie a carei autonomie este de 60 de kilometri. Dupa aceasta bariera, intra in functiune un motor pe benzina care nu transmite insa energia spre roti, ci spre baterie, alimentand-o cu energie electrica. In aceste conditii, autonomia totala  lui Ampera se va ridica la 500 de kilometri cu o singura incarcare a bateriei plus un plin de rezervor.

Opel Ampera va fi lansat pe piata europeana in 2011.

via | Opel

Comentarii (5)

  • Crysty
    Opel
    Bestiala masina !
    Cum sa-l mai lanseze in 2011 daca Opel intra in faliment cum cred unii ?
    Cu siguranta Opel va ramane in continuare un producator de masini bune !
    O sa vina vremuri bune pt Opel !
    0 0
  • sper
    sa speram crysty.fabuloasa stirea.cat mai multe jucarii dinastea sa vedem pe strazi.curiozitatea mea este, cine va aduce modelul electric maselor?omului de rand care nu are "jde mii" de euro pentru actualele modele de pe piata.din pacate progresul acestor tehnologii este franat de baronii petrolului care sunt si in conducere politica.
    0 0
  • asa
    Americanii de la Opel stiu ce au de facut ! Felicitaru GM !
    0 0
  • pret
    daca pretul va fi sub 25.000 euro, mai au sanse, daca nu..................nu.
    0 0
  • pret / autonomie / design / viteza
    Care faliment? Care 25K? DACA lanseaza "jucaria" asta devin Nr.1, doar DACA pretul e pana in 15K ( si 25 e mult ). Raportul celor 4 din "Subiect" ar pune cele doua modele pe primul loc de la lansare. Nu mai e nevoie de "calitate" si "norme de poluare" in raport caci orice comentariu ar fi inutil. De-ar prelua toti producatorii de automobile aceasta idee si ar incerca s-o imbunatateasca ( pana la perfectiune cum fac cu armamentul si munitia si tehnologia de razboi si...) s-ar reduce poluarea aerului cu noxe cu peste 50%, ar creste vanzarile si mentenanta. Datorita vitezei limitate (setata din fabrica) CRED ca se reduce si numarul de accidente. Si numai avantaje...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru