OFICIAL: Peugeot a dezvaluit BB1, prima sa "moto-masina"

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 15.09.2009
Peugeot a dezvaluit conceptul BB1, o masina mai mica decat Toyota iQ dar care poate transporta patru pasageri in conditii normale. Conceptul ar putea fi foarte usor denumit "moto-masina".

Asa cum a promis, Peugeot a dezvaluit astazi noul sau concept BB1, anticipat inca de ieri de un mini-site dedicat. Cel mai nou membru nascut sub emblema "leului" combina utilitatea unui automobil cu flexibilitatea unui scooter. Desi masoara doar 2.5 metri, BB1 promite spatiu pentru patru pasageri, multumita lipsei pedalelor si a pozitiei soferului.

Conceptul se remarca prin raza de bracare foarte mica, de numai 3.5 metri, dimensiunile sale compacte permitandu-i chiar si o parcare perpendiculara cu linia trotuarului. Chiar si asa, accesul in habitaclu se poate face relativ usor, multumita deschiderii neobisnuite a usilor. Noul Peugeot BB1 este construit pe o structura din fibra de carbon, foarte rigida, ceea ce duce la o masa maxima de numai 600 de kilograme.

Propulsia microcar-ului este asigurata de doua motoare electrice, pozitionate pe rotile posterioare, care dezvolte impreuna 20 de cai putere. Chiar daca resursele nu sunt impresionante, BB1 poate accelera de la 0 la 30 de km/h in doar 2.8 secunde.

Cele doua unitati electrice sunt alimentate de doua baterii litiu-ion, pozitionate sub scaunele pasagerilor spate, care asigura necesarul de energie pentru o distanta de 121 kilometri.

In plus, panourile solare montate pe acoperis permit functionarea sistemului de ventilatie atunci cand masina stationeaza.

Lista de gadget-uri pregatita de Peugeot pentru micul BB1 include, printre altele, camere in locul oglinzilor retrovizoare, telefon, sistem de navigatie, internet, radio CD cu MP3, toate controlate cu ajutorul unui display color central.

Comentarii (7)

  • TZENU BMW
    doamne fereste
    ce-i cu carutza asta frate ca e urata din cale afara.
    jur pe mama ca nici gratis nas vrea asa ceva .
    de fapt as vindeo.......numa sami iau bmw de cocalari.
    5 14
  • AndreiRN
    Se poate
    Designul este ..... francez dar e dovada ca se poate numai electric.
    Vom vedea productia de serie acuma.
    6 3
  • bravo Peugeot!
    Nu ştiu alţii cum sunt, dar mie chiar îmi luminează ziua câte o asemenea ştire, indiferent de marca producătoare.
    Cred că asistăm la cea mai mare rEvoluţie din industria auto de la producţia pe bandă a maşinilor de către Ford.
    Abia aştept să văd pe piaţă modele electrice adevărate. Normal, la design se mai poate umbla şi e oricum chestie de gust.

    Norocul nostru, sau mai bine zis al urmaşilor noştri, că energia electrică poate fi produsă şi cu mijloace ecologice.

    Imaginaţi-vă ce maşini am fi avut azi dacă s-ar fi încurajat cercetarea în direcţia electrică încă de acum 20-30 de ani...
    7 2
  • uuuu
    nu s-ar fi realizat mare lucru oricum. O asemenea revolutie ar trebui implmentata pe marile vapoare si avioane comerciale, pentru ca... masinile polueaza infinitezimal mai putin. Trebuie sa recunosc ca imi plac "suicide doors"-urile.
    3 1
  • Hai ca se poate...
    Mie unul mi se pare absolut genială buburuza. Incredibil cum pot încăpea 4 persoane într-o carapace aşa mică... e drept, arată de parcă s-ar ţine în braţe, dar încap. Excelent! Nevoile unui utilizator normal de autoturism, sunt după părerea mea pe deplin satisfăcute pentru utilizarea în mediul urban. Personal nu fac mai mult de 60-70 km pe zi şi mi-ar fi foarte utilă în locul tancului de aproape 5 metri. Allez Peugeot!
    3 0
  • Banii conteaza
    Salut fiecare model electric care iese din stadiul de concept si intra in productie in serie. Problema cea mai spinoasa e insa pretul. Daca masinile electrice vor continua sa coste cu 10-15.000E mai mult decat echivalentul lor cu combustibil normal atunci nu vor ramane decat masine de fitze.

    @castravete. marea problema la propulsia electrica sunt bateriile. Nu numai ca sunt scumpe dar sunt prea mari, prea grele si dureaza prea mult sa le reincarci. De aceea mici sperante sa fie folosite pe vapoare si avioane care au nevoie de raza mare de actiune.
    1 0
  • Am fost in viitor!
    Am dat o fuga pana in 2099. Cum umblam eu asa pe strazi, am dat de un grup de turisti spatiali care iesisera dintr-un muzeu 3D si care radeau de se cracanau. Ma uit pe afis. Rula un documentar despre cum se mirau unii pe net, in urma cu 90 de ani, cand Peugeot a scos un mic electromot cu moaca de casalot. Peste tot (si pe jos si pe sus) circulau niste vehicule in forma de animale disparute in urma cu 8 decenii. Atunci mi-am zis ca nu-i de mine locul ala si m-am teleportat inapoi ca sa va povestesc ce am vazut.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru