OFICIAL: Porsche 911 GT3 Cup, informaţii şi imagini oficiale

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 03.08.2011
Porsche a dezvăluit primele detalii ale noului GT3 Cup, versiunea dedicată circuitului a deja extremului GT3 RS. Extensia vine cu mici modificări şi un preţ de peste 160.000 de euro.

Esential

450 de cai putere oferă noul Porsche 911 GT3 Cup.
161.750 de euro costă Porsche 911 GT3 Cup.

Porsche a publicat primele imagini şi detalii tehnice ale noului 911 GT3 Cup, o evoluţie a deja cunoscutului GT3 RS, dedicată doar circuitului. Versiunea extremă va fi folosită în competiţiile monomarcă naţionale şi internaţionale din sezonul 2012 şi 2013.

Noua versiune îmbunătăţită propune un rezervor de combustibil ceva mai mare, cu o capacitate de 100 de litri, suficient pentru a extinde experienţa competiţională pe mai multe tururi. Nu lipseşte nici un nou sistem de frânare omologat de Porsche, botezat PCCB Carboceramic, care va fi disponibil însă doar pentru campionatul german.

Puterea este furnizată de acelaşi motor pe benzină de 3.8 litri, cu şase cilindri, capabil să dezvolte 450 de cai putere, resurse similare versiunii de stradă, GT3 RS. Spre deosebire de acesta însă, GT3 Cup vine echipat cu un nou sistem de evacuare şi cu un convertor catalitic.

Noul Porsche 911 GT3 Cup va fi disponibil pentru echipele independente începând cu luna septembrie a acestui an, preţul său fiind fixat la 161.750 de euro.

Constructorul german se aşteaptă ca noua versiune să atragă la fel de multe comenzi ca şi predecesorii săi, care au totalizat până în prezent 2200 de clienţi. 

via | wcf

Comentarii (2)

  • Este cumva omologata si pentru strada aceasta versiune? intreb deoarece bara spate are loc pentru placuta de inmatriculare.
    0 1
  • ...
    Versiunea de strada este doar GT3 si GT3 Rs.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru