Oficial Porsche: "Avem multe idei în privinţa unei versiuni hibride a lui 911"

de Sebastian Toma
Miercuri, 07.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În ciuda declaraţiilor anterioare ale oficialilor Porsche care infirmau o posibilă variantă hibridă a lui 911, şeful departamentului de marketing şi vânzări al mărcii afirmă că are "mai multe idei interesante" în ceea ce priveşte o variantă hibridă plug-in a lui 911.

Esential 3 modele din gama Porsche au sistem de propulsie hibrid: Cayenne, Panamera şi 918 Spyder.
Porsche 911 nu avea planificată o variantă hibridă, afirma şeful departamentului de trenuri de propulsie hibride al companiei, dar reprezentantul departamentului de vânzări şi marketing al mărcii are alte planuri. În cadrul unui interviu acordat celor de la Automotive News, Bernhard Maier, şeful departamentului de vânzări şi marketing de la Porsche, a declarat că ”are mai multe idei interesante” în privinţa unei versiuni hibride plug-in a lui 911. Cu toate că niciuna dintre acestea nu a fost confirmată pentru producţie, modelul iconic al mărcii germane ar putea fi oferit în viitor şi într-o variantă hibridă, fie ea şi una cu posibilitatea încărcării de la priză a acumulatorilor electrici. Singura problemă rămasă este micşorarea sistemului hibrid pentru ca acesta să aibă loc la bordul lui 911 fără a-i afecta spaţiul interior şi dinamica, singurul hibrid bazat pe 911 fiind modelul de competiţie 911 GT3 R Hybrid, care are locul din dreapta ocupat de o volantă şi interiorul echipat cu mai multe componente aferente sistemului hibrid.

Porsche a dezvaluit primul sau hibrid de competitie: GT3 R Hybrid

Cel mai probabil, varianta hibridă a lui 911 nu va debuta pe parcursul ciclului de viaţă al actualei generaţii a modelului. Succesorul său, a cărui dată de lansare este încă necunoscută, ar putea fi proiectat din start pentru a primi un sistem hibrid şi ar putea avea o asemenea variantă la momentul debutului sau la scurtă vreme de la lansare. Până atunci, cei de la Porsche şi ceilalţi constructori de pe piaţă vor avea ocazia să perfecţioneze sistemele hibride pe care le utilizează în vederea dezvoltării unei versiuni suficient de performante încât să fie demnă de unul dintre cele mai bune modele sport oferite pe piaţă.

Urmareste Automarket
Bernhard Maier este convins că Porsche are tot ce îi trebuie pentru a dezvolta şi lansa o versiune hibridă plug-in a lui 911 care să nu fie respinsă de clienţi.
”Modelul 918 Spyder a demonstrat că Porsche are capacitatea de a produce modele sport cu sistem de propulsie hibrid care să fie convingătoare pentru clienţi”. Acelaşi lucru s-ar putea întâmpla în viitor şi cu modelul 911, a cărui versiune hibridă ar putea fi criticată de puriştii mărcii dar cumpărată de fanii acestor sisteme de propulsie care ar dori un model sport care să aibă o amprentă cât mai mică asupra mediului.

Video: Un prototip bazat pe generaţia 991 a lui Porsche 911 despre care se presupune că are un sistem de propulsie hibrid

Via Automotive News (înreg.) | Video: Touriclips

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru