Oficial: Porsche isi mareste participatia in Grupul VW

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 29.05.2008
Porsche a anuntat ca pana la sfarsitul anului isi va mari peste 50% pachetul de actiuni detinut in Grupul VW.

Esential

31% eeste pachetul de actiuni detinut de Porsche in cadrul Grupului VW.

Porsche a emis un comunicat de presa prin care anunta ca pana la sfarsitul acestui an isi va mari participatia in cadrul Grupului VW pana la peste 50% din actiuni. Porsche sustine ca telul urmarit de ei este continuarea succesului brandurilor Porsche si Volkswagen.

Porsche va ramane Porsche in continuare si Volkswagen va ramane, de asemenea, Volkswagen. Aceasta este formula succesului”, a declarat Wendelin Wiedeking, CEO Porsche.

Insa, principala temere a oficialilor Porsche, in opinia analistilor de pe piata, nu este legata de brandul Volkswagen, ci de producatorii de modele sport din grupul VW, Bentley, Bugatti si Audi, care ar putea rupe din piata constructorului din Stuttgart.

Pozitia Porsche in aceasta chestiune vine dupa ce guvernul german a aprobat o forma revizuita a celebrei legi VW. Legea VW lasa in continuare o putere sporita Landului Saxonia, al doilea actionar al grupului, care poate bloca orice decizie luata de Porsche.

Via | Porsche 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru