Oficial: Porsche Mission E Cross Turismo va avea versiune de producție

de Cornel Șocariciu
Vineri, 19.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Porsche au decis: Mission E Cross Turismo va primi o versiune de serie. Conform primelor informații, producția ar urma să înceapă în 2021 în cadrul fabricii din Zuffenhausen, uzina unde din 2019 nemții vor asambla Taycan, primul model electric din istoria Porsche.

La începutul anului, Porsche a anunțat că dublează investițiile dedicate mașinilor electrice la 6 miliarde de euro. La scurt timp, o serie de voci apropiate companiei au anunțat că prototipul Mission E Cross Turismo, prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva, va avea versiune de serie.

Acum, reprezentanții Porsche confirmă zvonurile apărute în urmă cu câteva luni: proiectul Mission E Cross Turismo a primit undă verde din partea conducerii, urmând să aibă o versiune de serie.

Versiunea de producție a lui Mission E Cross Turismo va fi asamblată într-o zonă specială din cadrul fabricii din Zuffenhausen. Tot aici, începând cu 2019, Porsche va produce și modelul Taycan, primul electric din istoria companiei. Pentru a face față ritmului de lucru, oficialii Porsche spun că vor mai angaja încă 300 de oameni.

Voci apropiate companiei au declarat că varianta de producție a lui Mission E Cross Turismo va fi prezentată în 2021, urmând ca debutul comercial să aibă loc în același an.

Conceptul prezentat de nemți la Geneva are o gardă la sol mai mare comparativ cu prototipul Mission E (conceptul din care se naște Taycan), dar și o serie de protecții suplimentare.

Sistemul electric pregătit de nemți oferă peste 600 CP, iar accelerația de la 0 la 100 km/h se desfășoară în 3.5 secunde. Resursele sunt transmise ambelor punți, iar bateria promite o autonomie de peste 500 de kilometri (NEDC). Mai mult decât atât, Mission E Cross Turismo integrează și un sistem de încărcare rapidă. Astfel, în 15 minute, bateria va ajunge la 80% din capacitatea maximă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru