OFICIAL: Primele imagini ale noului Kia Sportage

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 03.02.2010
Kia a prezentat primele imagini ale noului Sportage. Debutul public al acestui model va avea loc la Salonul Auto de la Geneva.

Kia a prezentat primele imagini oficiale ale noului Sportage inainte de debutul public din martie. Modelul debuteaza la Salonul Auto de la Geneva si a fost desenat sub indrumarea lui Peter Schreyer, fost designer Audi. La fel ca noile Soul, Cadenza si Sorento, Sportage prezinta noul limbaj de design al constructorului sud-coreean. Un nou element al acestui SUV compact este reprezentat de banda de LED-uri de pozitie montata in blocurile optice, care este similara cu cea a viitorului Audi A1.

Noul Sportage va debuta pe piata la sfarsitul acestui an sau in prima parte a anului 2011. Platforma lui Sportage este imprumutata de la Hyundai ix35, model care a debutat la Salonul Auto de la Frankfurt in toamna anului trecut. Sportage a fost dezvoltat in intregime in Europa si va primi o gama de motoare cu patru cilindri si o transmisie automata cu sase trepte de ultima generatie. In varful gamei se va plasa un propulsor diesel de 2.0 litri, care va dezvolta 184 CP.

Kia Sportage va putea avea si un motor diesel de 2.0 litri de 134 CP, alaturi de inca o unitate de 1.7 litri care va furniza doar 115 CP.

SUV-ul compact din Coreea de Sud va fi echipat si cu un motor de 1.6 litri supraalimentat, care va furniza 140 CP, precum si cu un motor otto de 2.0 litri si 166 CP.

Via | Kia

Comentarii (15)

  • Q7 LOW COST
    Asemanarea cu Q7 este izbitoare! Nu ma pot pronunta inca daca imi place sau nu, din imagini imi lasa senzatia de "made in china", dar este posibil ca live sa fie mai placuta. In orice caz asemanarea evidenta cu Q7 nu-i face cinste insa probabil ca o il va ajuta in vanzari.
    13 13
  • userID
    frumoasa
    misto audi...
    5 4
  • NU stiu
    Poate sunt eu nebun si chior,nu stiu ce sa zic..dar mie imi seamna extrem de mult si cu Q7 dar si cu "mirobolanta" dacia duster.
    3 10
  • Q7
    v-am zis eu ca astia sunt la fel ca si chinezii ?
    9 4
  • de ce va mirati ca ceama cu ...
    exista vreo masina kia care sa nu semene cu alte marci ? Asta e meseia lor ... copy/paste
    8 3
  • @all
    Bai voi sunteti nebuni? Ce seamana cu Q7 sau duster? Si daca imi spuneti rotile... o iau razna.
    4 8
  • @Sak
    uita-te la linia masinii si la partea din spate... e Q7 la indigo !
    cu Duster intr-adevar n-are treaba (e doar prostia din capul lui robymlg) , insa asemanarea cu Q7 e izbitoare...
    7 2
  • Claudiu
    Coreeni
    Asa s-a spus si despre Santa Fe, ca e o copie fidela a lui Audi Q7, cel putin la partea din spate. Daca e o copie, asta inseamna ca nu o sa se vanda? De fapt, Sportage e un SUV compact, deci asemanarea ar trebui sa fie cu Q5. Identitatea Kia se vede in glilajul fata, forma proiectoarelor...nu sunt fan Kia, si intr-adevar, coreeni nu sunt cei mai originali la capitoul design, dar m-am saturat de comparatii inutile.
    7 3
  • c
    aduce a tribeca
    1 0
  • da? daca e asa o marca apreciata de ce singura masina cu vanzari cat de cat decente in Romania este Ceed??? Daca sunteti asa fani Kia de ce nu cumparati Rio, Cerato, Magentis, Opirus, Sportage?
    8 0
  • URAGANU
    alta bleah
    Au copiat Duster si Sandero la grila =)))))))))))
    3 5
  • @Q7
    Unde seamana? Pune doua poze alaturate si o sa vezi ca.... nu prea seamana. Asta pe langa faptul ca ar trebui asemanat cu Q5 sa zicem.... dar nici asa. Chiar trebuie sa gasim ca seamana cu ceva? Eu zic ca arata foarte bine si abia astept sa vad si interiorul.
    2 4
  • pericle
    kia sportage
    eu unu cred ca , kia este originala acum ci nu audi deoarece a fost proiectata de Peter Schreyer fost designer Audi, deci ideile sunt ale lui nu ale marcii audi, iar el este angajat acum la kia deci kia este originala:)
    4 1
  • George
    Bravo
    @pericle bravo. uite cineva care stie ce vorbeste. Noua identitate Kia este data de Peter Schreyer fost designer Audi. Unde vedeti voi copie dupa Q7 numai voi stiti... sau toate SUV-urile sunt copii dupa Q7 nu?. Kia a inceput sa faca masini si motoare din ce in ce mai bune, snobismul oamenilor insa se schimba mai greu. Este drept ca pana acum (>4ani) la noi erau aproape necunoscuti dar incet incet intra si ei pe piata, pacat ca importatorul ii departe de asteptari (vezi Soul aparut la noi la 1 an dupa lansare).
    2 1
  • Cosmin
    Dupa buget
    CIne vrea q5 si are bani, sa ia q5 .Personal imi place maxim si sunt sigur ca preturile vor fi foarte atractive(vezi tucson).Eu am deja o kia si pot sa zic ca sunt masini ff bune si confortabile,iar in off-road se descurca tipic unui suv normal. Am facut drive-test cu tucson cu motorul de 184 de cai si pot sa zic ca motorul trage criminal,daca va fi si pe kia la fel nota 10.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru