OFICIAL: Primul Ferrari hibrid se lanseaza in martie

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 28.01.2010
Ferrari 599 GTB Hybrid va vedea lumina zilei sub forma de concept la Geneva, in 2 martie. Acesta va fi primul model hibrid produs vreodata de italieni.

Luca di Montezemolo a confirmat astazi oficial faptul ca primul model hibrid al celor de la Ferrari va fi lansat in 2 martie, in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Acesta va avea la baza versiunea clasica a lui Ferrari 599 GTB Fiorano.

Sistemul hibrid al lui Ferrari 599 GTB va fi similar cu cel al altor modele de acest gen si va utiliza baterii litiu-ion, inginerii italieni urmand sa implementeze un sistem de regenerare al energiei cinetice pierdute in mod normal la franare, care va functiona intr-un mod similar cu KERS-ul din Formula 1. Inovatia absoluta va fi reprezentata de faptul ca modelul va dispune de doua motoare electrice, care vor functiona alternativ. Astfel, daca dintre motoare va transmite putere rotii din exteriorul virajelor, celalalt va aduna energia KERS de la roata din interiorul virajului.  Cele doua motoare electrice si bateriile care le vor alimenta pa acestea vor fi amplasate in preajma puntii spate.

Pe langa sistemul hibrid, Ferrari 599 GTBHybrid va primi si un sistem start-stop, o alta premiera pentru un model al constructorului de la Maranello. Sistemul start-stop implementat pe 599 GTB ar trebui sa reduca semnificativ consumul de carburant si emisiile unitatii V12 a acestui model indeosebi in peisajul urban, lucru care ii va ajuta pe italieni sa reduca amprenta de carbon a marcii.

via | Ferrari

Comentarii (4)

  • sure thing ..
    ca si in cazul porsche , 2 motoare electrice de 25cp fiecare , + un motor pe benzina de 550 rezulta un hibrid de 600cp , hell with it , astia nici macar nu ar trebui sa se chinuie cu treaba asta cu hibriditatea , doar marketing , sa facem si noi ca da bine in poza , mai ales acum cu all green , daca tot vor sa fie green , sa le faca , dar cu motor diesel de 1.2 sau 1.4 , acolo economie si ecofriendly , prostie cu cine are brandu mai mare si cine ma depaseste (veyronu)
    4 2
  • start-stop
    start-stop pe un ferrari ? NU, motoru scoate un sunet superb, pe care poti sa il asculti linistit la semafor. cu siguranta ca sistemul se va putea debloca, contra-cost evident. ferrari va face multi bani cu chestia asta, nu cred ca exista un posesor care ar fi de acord cu sistemu start-stop
    4 1
  • daaa
    cum sa nu ....sa pui start stop pe un ferrari e ca si cand ai pune o prelata peste el sa nu se mai vada ...inutil oricum . masina e facuta pt un anumit scop..oricum nu si-o permit multi asa ca, aceia care o fac ..sa-i lasam sa se bucure de un V12 facut cum trebuie . oricum prin romania nu prea ajung deci nu ne vom bucura de el .
    0 0
  • bogdan
    Voi cei care comentati nu sunteti prea informati. Ferrari va produce modelul asta pentru ca uniunea europeana cere ca fiecare producator sa atinga o MEDIE de emisii de CO2. Media se face din toate modelele marcii... Deci... un model electric le permite sa produca toate celelalte modele traditionale. Ah, si, daca nu ma inseala memoria, sunt fortati sa si vanda o anumita cantitate de modele ecologice. Adica, nu isi permit sa 'produca' un model doar pe hartie...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru