OFICIAL: Renault Zoe - urmaşul lui Clio vine în 2012

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 30.09.2010
Actualul Clio va fi înlocuit în 2012 cu un model ale cărui linii de design sunt prezentate de conceptul de pre-serie Zoe, lansat astăzi la Paris.

Renault a prezentat astăzi în cadrul Salonului Auto de la Paris o versiune de pre-serie a conceptului Zoe Z.E. Acesta evocă liniile unui model de oraş - cel mai probabil noua generaţie a lui Clio - care va fi lansat în versiunea de producţie în 2012. Nu se ştie încă dacă numele noului model va fi Zoe, dacă acesta îşi va păstra numele care l-a consacrat în Europa sau dacă cele două modele vor fi complet diferite.

Noua apariţie a lui Zoe nu are nimic în comun cu anterioara prezentare a conceptului francez, care a avut loc în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt 2009. De această dată, Zoe preia liniile prezentate de conceptul DeZir (lansat de asemenea astăzi la Paris), "traducându-le" însă într-o formă mult mai compactă.

Liniile estetice promovate de DeZir Concept şi de noul Zoe reprezintă, de altfel, noua direcţie de design care va fi îmbrăţişată de întreaga gamă a francezilor. Revoluţia va începe cu Clio în 2012, însă toate modelele gamei vor fi dezvoltate pe baza aceluiaşi limbaj de design.

Astfel, formele frontale şi sigla încadrată de două prelungiri orizontale, dar şi partea posterioară în formă de lacrimă vor fi elemente proprii noilor modele Renault. Conform oficialilor Renault, conceptul Zoe prezentat astăzi la Paris vine cu 90% dintre liniile finale pe care le va afişa versiunea de serie în 2012.

Sub capota conceptului se află un motor electric de 79 CP care oferă o autonomie de 160 de kilometri. Reîncărcarea completă durează între şase şi opt ore, iar 80% din baterie poate fi încărcată într-o jumătate de oră la punctele speciale pe care Renault promite că le va instala în Europa. Există şi posibilitatea încărcării timp de 10 minute a modelului, aceasta acordându-i o autonomie de 60 de kilometri.

Printre celelalte elemente tehnologice pe care conceptul Zoe le prezintă în premieră mondială se numără sistemul de climatizare care previne deshidratarea pielii ocupanţilor, senzorul de toxicitate care închide automat difuzoarele de aer când simte că în habitaclu intră aer contaminat şi senzorii care emit mirosuri diferite în cabină, în funcţie de starea de spirit a şoferului.

Toate acestea îşi vor găsi loc pe modelele de serie Renault începând cu 2011-2012.

via | Renault

Comentarii (16)

  • wow
    superb! asa mai da un Renault!
    20 3
  • imi place
    foarte frumos noul Clio !
    18 2
  • Zoe
    Pur si simplu frumos, se pare ca linia de design a lui van den Acker isi spune cuvantul si Renault redevine "creator de automobile".
    10 1
  • Volumele si linia generala a designului semana foarte mult cu actualul Yaris, distanta fata de concept este mare.

    Modelul este reusit dar nu este original.
    2 10
  • @lvd10
    Bravo Renault !
    "Createur d'automobiles" e veche, acum e "Drive The Change"...

    si e atat de adevarat...
    5 1
  • off...
    Sincer imi placea mai mult "Createur d'automobile" dar totul se schimba si reclama este sufletul oricarei activitati in ziua de azi.
    4 1
  • @trout69
    "linia generala a designului" este aceea a unei masini de clasa mica... si ca orice masina de clasa mica arata ca o... masina de clasa mica! :)) nu puteau sa faca o basculanta si s-o prezinte ca o masina de clasa mica doar de dragul originalitatii, intelegi?

    oricum...

    oglinzile retrovizoare, decupajul portierelor spate sunt foarte originale
    12 1
  • http://en.wikipedia.org/wiki/File:Toyota_Yaris_3_door.jpg
    1 10
  • @trout69 - fail !
    nicio treaba cu yaris ba baiatule! te incapatanezi prosteste!

    uita-te la linia laterala a masinii (cum e profilata la Zoe si cum e la yaris), uita-te la spolerul fata diferit, uita-te la montantul A cat de plonjat este la Zoe, si mai uita-te la faruri care sunt total diferite... incerci si tu marea cu degetul
    10 1
  • copy paste
    90% Yaris, lipsa de inspiratie a celor de la Renault
    1 16
  • Stanila
    in china antica se zicea ca un lucru care exista in mai mult de 1 exemplar nu este original.Yaris este originalu si Zoe copia xerox.Asa este de greu pt unii sa inteleaga ca Renault nu a facut niciodata o masina originala?
    2 15
  • ..bine...e frumos dar sper sa nu faca si din asta vreun sedan pt. europa de est...ca doame,urate mai sunt sedanurile de la clio.!!!!!
    3 10
  • Daca lumea auto e muzica, atunci tu esti complet afon! Clio nu are niciun sedan. Ultima generatie de Symbol e se numeste Symbol si atat. Symbol e foarte placut. Nu degeaba se vand >100.000 de vehicule pe an în lume.
    11 3
  • impresie Automarket
    un salon boem
    "Tot o apariţie care a surprins plăcut este şi Renault Zoe, modelul electric care ne priveşte cu ochii viitoarei generaţii Renault Clio."
    5 1
  • amice ,nu ma intereseaza problemele de terminologie...ci realitatea daca n-ai inteles ce-am vrut sa zic...si s-au vandut pt. ca erau ieftine si firmele din ro nu prea cumpara la agentii publicitari si comerciali mercedesuri..ai inteles de ce s-a vandut bine ?
    2 7
  • @ian
    Se vinde bine pt ca e fiabila si are un raport calitate/calitate bun. Iar tu scrii cu gandul la vechea generatie de Clio Symbol, decedata si ingropata acum mai bine de 2 ani... hai sa nu traim din amintiri si sa ne uitam la ce produce Renault in prezent: actualul Renault Symbol arata chiar foarte bine.
    Daca ultimei generatii ii spui "clio" symbol nu e problema de terminologie, ci inventie personala de-a ta... pe nicio factura sau alt document nu apare denumirea de "clio" la actualul symbol. De altfel si constructorul specifica ca s-a dorit o delimitare clara intre cele 2 modele.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru