OFICIAL: Subaru are cele mai sigure masini din SUA

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 18.11.2009
Toate cele cinci modele Subaru de pe piata din SUA au primit cea mai inalta distinctie de siguranta peste Ocean. Subaru este singurul producator care a reusit acest lucru.

Conform ultimelor rezultate publicate de echivalentul american al organizatiei EuroNCAP, Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), Subaru are cele mai sigure masini de pe piata de peste Ocean. Toate modelele marcii japoneze de pe piata din SUA au reusit sa primeasca ravnita distinctie Top Safety Pick, pe care IIHS o acorda modelelor care primesc cele mai bune note la testele de impact frontal, lateral, posterior si la rasturnare, Subaru fiind singurul brand care a reusit aceasta performanta.

"Subaru este singurul producator care a primit Top Safety Pick in fiecare segment in care modelele sale se afla pe piata. Masinile care reusesc sa primeasca aceasta distinctie sunt crema modelelor care reusesc sa ofere siguranta pasagerilor in toate tipurile de crash-teste", spune presedintele IIHS, Adrian Lund. Oficialul organizatiei americane este completat de unul dintre sefii Subaru America: "Suntem foarte incantati pentru faptul ca reprezentam singurul producator care a primit distinctia Top Safety Pick pentru toate modelele de pe piata.

Recunoasterea IIHS subliniaza din nou faptul ca mentinem cele mai inalte standarde cand producem modele sigure, durabile, fiabile si placute la condus", a declarat Tom Doll, vicepresedinte executiv al biroului american Subaru.

Reusita marcii nipone este cu atat mai meritorie cu cat noile teste de siguranta care au intrat in calcul, cele de rasturnare, au rarit sensibil randurile modelelor care au reusit sa primeasca distinctia Top Safety Pick in 2009. Astfel, daca in 2008 vorbeam de 94 de modele care s-au ridicat peste stacheta, anul 2009 a scos in fata doar 27 de modele.

Pentru a se califica pentru cea mai cunoscuta distinctie de siguranta auto din SUA, un model trebuie sa primeasca calificativul maxim la crash-testul frontal, cel posterior, cel lateral si la rasturnare si sa includa in dotarile de serie sau optionale sistemul ESP. In sistemul de notare al americanilor, fiecare dintre aceste criterii sunt notate cu scara de calificative Bine, Acceptabil, Marginal si Slab.

MODELELE TOP SAFETY PICK DIN SUA


CLASA MARE

Buick LaCrosse

Ford Taurus

Lincoln MKS

Volvo S80

 

CLASA MICA/COMPACTA

Honda Civic
versiunile cu 4 usi (fara vers. Si)
cu ESP optional

Kia Soul

Nissan Cube

Subaru Impreza
(cu exceptia WRX)

Volkswagen Golf
versiunile cu 4 usi

CLASA MEDIE

Audi A3

Chevrolet Malibu
vers.

constr. dupa octombrie 2009

Chrysler Sebring
vers. cu 4 usi cu ESP optional

Dodge Avenger
cu ESP optional

Mercedes C class

Subaru Legacy

Subaru Outback

Volkswagen Jetta

Volkswagen Passat

Volvo C30

 

SUV-URI

Dodge Journey

Subaru Tribeca

Volvo XC60
vers. produse dupa noiembrie 2009

Volvo XC90

 

SUV-URI MICI

Honda Element

Jeep Patriot
cu airbag-uri laterale optionale

Subaru Forester

Volkswagen Tiguan

via | IIHS | Subaru | Consumerreports

Comentarii (9)

  • Opinie
    Inca o dovada ca si asiaticii fac masini bune. 9 masini din cele 27 sunt asiatice. Din Europa se remarca VW (multi iau la misto aceasta marca) si Volvo. Alte marci mult trambitate pe acest site nu apar. Din cate stiu eu in SUA testele de siguranta sunt peste cele din Europa. Ar fi bine ca cei care-si dau cu parerea despre masini sa tina cont si de parerea IIHS.
    12 1
  • ce varza
    in sua nici nu s-a auzit (in mare parte) de citroen, renault, skoda... acuma aceste ex nu reprezinta un etalonin domeniu, dar sa lipseasca BMW? Aici are foarte mult de-aface piata auto, care in State e o mare gogoasa. De ce nu au testat si un Hummer H1? Sau al doilea cel mai folosit vehicu de ei: tancul! Sunt sigur ca se descurcau de minune...
    3 5
  • catalinB
    euro NCAP
    si totusi de ce Impreza are doar 4 stele in europa?
    4 0
  • Europa,restul lumii
    Vad ca pentru unii,masinile europene sunt ceva de vis.Cine are alta masina,are un gunoi,e un batut in cap,s.a..Eu nu contest masinile europene,doar spun ca exista si o alta alternativa la cele europene.Sunt masini la fel de bune si mai ieftine decat "europenele"
    Castravete,cat timp trebuie pt.un schimb de distributzie la audi?Cel putzin 5 ore.Ce scule trebuie?Ai tu sculele astea?Nu!
    Pt.Subaru Impreza WRX STI(distributzie scimbata) ai nevoie de tubulare de 10mmm,12 mm,14 mm,eventual o cheie cotita de 12mm,o tubulare de 22mm,o menghina de banc,ceva minte si o ora de lucru.Oricine are sculele astea.
    Tehnica,poate a inceput in europa,dar nu se termina acolo.
    Pana la urma urmei,fiecare cumpare ce-i place.Gusturile nu ar trebui sa se discute,dar suntem in romanica unde conteaza ce conduci.
    8 1
  • @ Bethurbazal
    @ Bethurbazal
    daca vorbim de siguranta pe piata din Europa am impresia ca uiti ce scoruri are Renault...
    3 0
  • adrian
    asa da teste!
    Uitati fratilor cum testeaza astia masinile in SUA, din toate pozitiile posibile. Pai se compara Euro-doua-bobarnace-NCAP cu testele astea? Eu cred ca in Europa testul NCAP a devenit irelevant pentru situatiile reale, intrucat producatorii locali s-au smecherit si construiesc masini special ca sa treaca de testele standard. Exemplul perfect in reprezinta Renault, cu scoruri suspect de mari si cu situatii in care pasagerii mor la 80-90 km/h.
    4 2
  • NeoGalaxy
    Interesante teste, mai ales ca observ ca sunt diferente mari intre cele europene si cele americane. Nu stiu exact care sunt cele mai bune sau cele mai potrivite, dar sper ca baietii de la Automarket sa ne ajute in aceasta zic eu, dilema :). M-as bucura sa citesc un articol in detaliu despre aceste 2 metode de testare a sigurantei masinilor. Atat varianta europeana cat si cea americana sunt fetele aceleasi monede dar ceva ma face sa cred ca doar o prezentare in detaliu va ajuta la intelegerea acestor teste.
    2 0
  • Opinie
    @Vlad.P

    Eu am vorbit despre ce se spune in aceasta stire. E drept ca Renault nu apare si asta din cauza ca francezii nu sunt prezenti in America (cu aceasta marca). In rest adrian si NeoGalaxy au spus lucruri pe care ma pregateam sa le spun si eu.
    0 0
  • vai ce comparatie
    Ce titlu aberant ati ales ..

    Tot asa pot spune ca si Volvo are cele mai sigure masini, ca toate masinile lui, in clasele de masini testate, au primit top safety picks.

    Asta e ...volvo nu produce anumite masini, asta inseamna ca subaru>volvo?

    Iar daca C30 si audi a3 intra cu VW passat.... imi dau una in cap. Iar golful cu impreza . lol
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru