Oficial: Tata este proprietarul Jaguar si Land Rover

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 21.12.2007
Presa britanica a anuntat finalizarea vanzarii marcilor premium Jaguar si Land Rover.

Esential

1989 Ford cumpara Jaguar.
2000 Ford cumpara Land Rover.

Presa britanica a anuntat ca este oficiala preluarea marcilor de lux Jaguar si Land Rover de catre indienii de la Tata Motors. Ford a acceptat oferta de 2 miliarde de dolari pe care Tata a inaintat-o pentru marcile premium britanice.

Ford a cumparat Jaguar in 1989 pentru 3 miliarde de dolari si Land Rover in anul 2000 pentru 3,2 miliarde de dolari. Este cunoscut faptul ca Jaguar este o companie aflata in grave probleme financiare, pe cand Land Rover are un succes deosebit pe piata auto.

Discrepanta financiara dintre cele doua companii a reprezentat principalul motiv pentru care Ford a ales sa le vanda la pachet. Prin acesta tranzactie, venita la mai putin de un an dupa vanzarea Aston Martin, Ford practic desfiinteaza Premier Automotive Group, din care a mai ramas doar marca suedeza Volvo.

Comentarii (8)

  • george
    SUPERGHESEFT
    A facut-o Ford pe afacere...le-a luat cu 6.2 mld de $ si le da la pachet pe 2...dupa ce au mai si bagat in ele cateva sute de milioane bune...
    Sa intelegem ca se pregateste si Volvo pentru debarcare?
    0 0
  • curios
    peste [b]4 miliarde[/b] de dolari pierduti de ford.... NICE! :))
    0 0
  • mosCraciun
    Dar intre timp au mai si vandut. Deci si-au tras si profitul. Poate au mai luat si unele patente de inventii de la cele doua. Mai mult poate fabricile trebuiesc retehnologizate si Ford nu mai are bani. Reducerea pierderilor este primul pas catre profit.
    0 0
  • PRECIZARE
    In primul rand e necesar sa fac o usoara corectie: in loc de "cateva sute de milioane bune" a se citi "10 miliarde $"...

    @ mosCraciun

    Faptul ca vinzi nu inseamna ca ai si profit...Daca te uiti si prin alte curti (GM, Opel, Chrysler, samd) o sa vezi ca poti sa faci volume de vanzari consistente cu profit "negativ"...
    Volvo e, in schimb, profitabil...nu extraordinar de, dar este...mai nasol e ca si asta o ia la vale si vor trebui sa-l praduiasca rapid...
    0 0
  • Ford
    Dupa parerea mea, cea mai rentabila marca pe care Ford o detine, si despre care, in mod bizar nimeni nu aminteste aici, este Mazda.Pina nu de mult, pe continentul american era divizia de camionete care ii tinea la suprefata, mai nou au pierdut din teren si pe partea astain fata Dogeului Ram si al Chevroletului Silverado.
    Din cite am inteles is aproape falimentari aici, ce ii mai tine ii divizia de automobile din Europa, dar din toata afacerea asta eu personal am un singur regret, pacat de marca Mazda ca ii atasata numelui Ford.
    0 0
  • TATA TELCOLINE
    BUNA
    TATA TELCOLINE ESTE O FIRMA ETRAORDINARA DE ACEEA DORESTE SA DOVEDESCA CAPACITATEA EI DE A FACE FATA CONCURENTEI.BRAVO TATA MOTORS.SUNTETI CEI MAI TARI
    0 0
  • VISOVAN EMANUEL
    FELICITARI
    IMI FACE O DEOSEBITA PLACERE CAND VORBESC DE TATA MOTORS DEOARECE UN ASTFEL DE COLOS FINANCIAR POATE SA SCOATA LAND ROVER SI JAGUAR DIN CRIZA IN CARE SE AFLA.
    0 0
  • bax
    TATA nu sunt indienii aia care si-au facut cu ciocanul un Peugeot 206 dintr-o rabla de Hindustan????
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru