OFICIAL: Tata Nano, masina de 2500 de dolari!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 10.01.2008
Indienii de la Tata au lansat oficial cea mai ieftina masina din lume. Costa 2500 $, are 33 CP si consuma 4 litri/100 km.

Esential

2500 de dolari costa versiunea de baza a lui Tata Nano.
4 litri/100 km consuma noul model indian.
33 de cai putere are motorul lui Tata Nano.

Dupa cateva luni de mister, indienii de la Tata au lansat in sfarsit mult-discutata masina de 2500 de dolari, cel mai ieftin autoturism produs vreodata in lume. Surprinzator, Tata Nano arata chiar bine, fiind o masina de oras al carui singur scop este de a purta ocupantii dintr-un loc intr-altul fara prea multe pretentii. Modelul a fost lansat in aceasta dimineata in cadrul Salonului Auto din New Delhi, Ratan Tata fiind cel care a tinut un discurs de prezentare a masinii in fata a mai mult de 500 de jurnalisti din toata lumea.

Vorbim de o masina care, spune seful Tata, "va indeplini toate normele de siguranta si poluare, emisiile sale fiind ceva mai reduse decat cele ale unui scuter." Pretul sau de dealer va fi de 2500 de dolari (100.000 de rupii), plus TVA plus costuri de transport. Ii dam cuvantul aceluiasi Ratan Tata: "Din moment ce am promis acest lucru, pretul de dealer va fi de fix 100.000 de rupii, adica de 2500 de dolari. Acest lucru face ca Nano sa fie cu jumatate mai ieftin decat orice alt model auto din lume".

Modelul va dispune de trei versiuni: Standard, Deluxe si Luxury, ultimele doua urmand sa dispuna de aer conditionat. Normal, pretul minim se refera la versiunea de baza.

Masina se bazeaza pe un motor de 624 de centimetri cubi care scoate 33 de cai, cuplat la o cutie manuala cu patru trepte. Viteza maxima a masinii va fi, conform comunicatului indian, de "peste 100 km/h". Volumul rezervorului este de 30 de litri, care combinat cu cifrele consumului (4 litri/100 km) face ca Tata Nano sa poata sa parcurga 750 de kilometri cu un singur plin. Foarte interesant este faptul ca motorul lui Nano indeplineste normele Euro 4 si ca nu a avut niciun fel de probleme, spune seful companiei, la testele frontale de siguranta. 

La fel de interesant este faptul ca Nano va dispune de de frane pe disc in fata, putand acomoda patru persoane in habitaclu. In schimb, masina nu are servodirectie si radio iar scaunele sunt fixe. In interior, cel de la volan va avea in fata doar vitezometrul si doi indicatori luminosi care il avertizeaza pe acesta in legatura cu nivelul combustibilului si cu temperatura uleiului.

Tata se asteapta la vanzari de circa 500.000 de unitati pe an, vanzarile urmand sa debuteze in a doua jumatate a anului 2008. Exista sanse mari ca ceva mai tarziu, in 2011, Tata Nano sa ajunga si pe pietele europene. Vom reveni cu informatii si cu mai multe fotografii imediat dupa ce acestea vor fi disponibile.


UPDATE: Ratan Tata, seful companiei care ii poarta numele, a confirmat la conferinta de presa de dupa lansare ca modelul Nano va ajunge si pe pietele europene incepand cu 2011, urmand ca in acel moment sa vorbim de o masina care "va indeplini toate regulile necesare pentru aceste piete".

Dotarile tehnice vor fi mult imbunatatite, pretul modelului in Europa urmand sa fie de doua sau de trei ori mai mare decat cel al actualei versiuni.

Altfel spus, ne putem astepta la o masina de maximum 5000 de euro, care va dispune insa de mai multe motoare si chiar de o versiune diesel. Primul pas a fost deja facut, Tata subliniind faptul ca modelul indeplineste deja normele de poluare Euro4.

In privinta modului in care Tata va introduce Nano pe Batranul Continent, seful companiei indiene a preferat sa pastreze tacerea, analistii asteptandu-se insa ca Fiat sa le intinda o mana indienilor in acest sens. Ratan Tata face parte din Consiliul de Administratie Fiat, fiind binecunoscuta colaborarea dintre cele doua parti.

 

Sursa: Autoblog  

Taguri: Nano, Tata

Comentarii (86)

  • Mai multe detalii despre masinuta
    Cred ca e o masinuta foarte utila in oras, unde nu prea iti trebuie mai mult decat ce ofera
    1 0
  • ALX CT
    moaaa
    Pai arata mai bine si la exterior si interior ca Dacia('94) mea,dar a mea are 55CP :D.Vorba lu 'Sorin "htmlCred ca e o masinuta foarte utila in oras, unde nu prea iti trebuie mai mult decat ce ofera" .Va salut!
    0 0
  • ALX CT!
    AHH si inka ceva
    Sigur o sa se trezeasca iar "stresatii" sa comentez ca ba e prea mica ba ca nu e sigura,fratilor e doar un mijloc de transport in varianta cat mai simpla si cat mai ieftina pt persoane care o duc la fel/sau mai rau ca noi financiar!
    1 0
  • melman
    foarte tare
    o varianta in loc de scuter, are si 4 locuri, nu te ploua, are si caldura, ce sa mai e buna; dar nu as avea curaj sa ies cu ea din oras.toate bune!
    0 0
  • 2500
    Pretul cam mare pentru o rabla cu rotile de caruta si la interior e atat de urat incat si la trabant e mai frumos ,abia poate sa atinga 70 km/h jaf de masina
    0 2
  • Nano
    Nano de la nanometru nu ? oare oglinzile retrovizoare unde le-au uitat? scaunnele din care cursa (autobuz) au fost extrase?. Mai are putin lumea asta si reinventeaza Flinstonemobilul sau tricicleta.... lol te-o fii purtand din A in B dar totusi transportul in comun in India cred ca ii mai ieftin si la fel de confortabil si cele 100.000 de rupii probabil ca ajung de niste calatorii cu transportul public si asta cativa ani buni. deci lolllllllllllllllllllll!!!!!!!!!!!
    0 2
  • julick
    Foarte Draguta
    Este o masina usor de achizitionat pt orice cetatean, mai ales pt uzul de zi cu zi in trafic,dar cum la noi e mare " smecheria " ar fi mers mai bine un audi sau eu mai stiu ce masina de fite. Bye !
    1 0
  • lastun
    .......a noastra era LASTUN......
    1 0
  • la banii astia ce vrei?
    pai diferenta dintre varianta de lux si cea normala e ca : varianta de lux are oglinzi laterale:)
    0 0
  • cea alba are si oglinzi laterale dar nu te-ai uitat cu atentie
    1 0
  • zistar
    fain arata masina asta. arata a dacie
    0 0
  • nu as merge cu asa ceva in oras...ganditiva ce se intampla cu caroseria de plastic la 50km/h la un impact...te trezesti cu motoru peste tine ...este periculos sa intre si unu....doar cu un logan in tine nu mai vorbim de q7 sau altele
    0 0
  • 2 500 de $ arata a smart e chiar jmekera masina pacat ca nu ai und sa iti pui un sistem audio nu d alceva da poate s dezmbembreaza
    0 0
  • che guevarra
    aha
    bai tata, sunteti carcotasi! mie imi place masina. bordul e senzational!!! eu vesnic am probleme cu scrumiera plina, in Tata Nano s-a rezolvat cazul ca poti sa scrumezi direct in bord. ia-uite cat loc ai!!!
    0 0
  • Nano
    Deci nu ii nano masina ii macro scrumiera . hm cam scump pentru o scrumiera ce noroc ca m-am lasat de fumat :D .
    0 0
  • porcarie
    daca as da pe din afara de bani.. mi-as lua-o sa-mi bat joc de ea :D in rest... de masina indiana. La cat soferi "buni" sunt la noi... mai bine imi iau tanc (second hand :D )...
    0 0
  • roxmaryx
    :))))) ce tembeli !
    ce naiba i asta? un matiz intrat la apa???si sa l vad eu pe ala de mai sus ( parca ALX CT) ce draqu face cand intru in el cu landcruiserul meu :)))))...probabil ca trece pe dedesubt! ...o sa ajungeti sa puneti un motor la o cutie de carton si ..gata avem masina...asa sa aveem si noi masina.
    0 2
  • ..
    masina are o singura oglinda exterioara , pt a mentine pretul mic si asa 70% din conducatorii auto nu folosesc oglinda din dreapta , stanga la indieni .
    0 0
  • Circotasul Auto
    Sa fie de capul lor
    Baieti , e sub demintatea mea.
    0 0
  • tata
    Radu, din cate stiu eu motorul este plasat in partea din spate a masinii, prin urmare motorul peste tine mai greu.
    0 0
  • roxmaryx
    si inca ceva
    nu stiu cum exista persoane care pot spune "vai ce bord are, vai ce forma frumoasa"...??? la asta te uiti in primul rand cand vezi o masina? trezirea! probabil ca sunteti din cei care iti pun pe dacie sigla de audi..o masina in primul rand trebuie sa iti asigure un minim de securitate...ce sa mai zic...nu am cuvinte "despre unii tarani"
    0 0
  • Dacian
    ref la oglinzi
    toate au oglinda retrovizoare insa doar pe partea soferului, adica pe partea dreapta si nu prea se vad in poza
    0 0
  • blondu
    super :))
    As vrea s-o vad pe asta la pimp my ride :))
    0 0
  • adycez
    chiar fainutza masina
    Cred ca daca ar veni in Romanica noastra cu un pret de 7.000 RON (adica aproximativ 2.500 USD + TVA), cred ca toi am avea masina pe urma.De ce sa fim circotasi? Masina e super ok pentru banii care ii dai pe ea. Din pacate pretul de 2.500 USD e valabil doar la ei.Eu chiar mi-as lua o astfel de masina de mers de acasa la servici - oricum la cit de aglomerat e traficul nu poti depasi 30-40 km/h si daca cei ce au "tractoare" (masini de teren) ar mai avea si ceva bun simt fata de noi astialalti ce suntem soferi de autoturisme, cred ca ar fi OK.De ce DACIA dupa ce au zis ca fac un autoturism de 5.000 EUR au ajuns ca cel mai ieftin si "chel" Logan sa coste minim 6.700 EUR?Sa ne amintim ce succes a avut si inca mai are MATIZ-ul !Cred ca TATA NANO ar putea avea succes si in Romania - unde nivelul d etrai nu e mult ridicat fata de India :)
    0 0
  • ALX CT
    @ROXMARYX
    Prieten "ce draqu face cand intru in el cu landcruiserul meu" esti naiv!Pai cel care cumpara NANO daca avea si el bani ca tine isi lua si el Land Cruiser dar nu are asa ca tre sa isi cumnpere masini Low-cost=low-performante&security si pe langa asta daka iese in trafic da de "soferi" aroganti ca tine.Prietene bucura-te din plin de situatia ta financiara ca altii nu o au si gandeste-te tu 2 saptamani dak vrei "ce draqu face cand intru in el cu landcruiserul meu?" ca tot o sa se cumpere masini ieftine si slab doatate,asta e viata fiecare cumpara dupa cat de gros are portofelu.Va salut si toate cele bune!
    1 0
  • !!!!
    Doamne doamne cum o ia razna lumea asta ! pai la banii astia imi luam un kart shi sigur arata mai bine , ii mai sigur si mai spatios. Prima tata nano care o vad pe starda va jur ca o rastorn !!Numai bine !!
    0 1
  • catalinp59
    Tata Nano
    scaunele cred ca sunt scoase de la autobuze dezafectate, in rest este urata de nu se poate, ... interesant ca are proiectoare de ceata - poate de la bicicleta
    0 0
  • hei..
    sa fim seriosi. voi nu vedetzi care este MAREA catastrofa. nu am nimic cu mashina asta nici nu ma intereseaza defapt. ideea e ca o mashina la banii astia, sa o cumperi NOUA, pai va ganditzi ca poate ar impanzii orashele? fiecare om cu venituri scazute poate ar lua in calcul achizitionarea unui astfel de model. arata decent..si e foarte ieftina..de ce nu s-ar vinde. asha k o sa fie shi mai aglomerat, si mai multi incapabili in trafic, shi mai multi nervi, shi mai multe injuraturi, shi mai multe lucruri care nu ar trebui sa se intample. nu suntem pregatiti pentru un flux mare de astfel de lowcost-uri. o sa se paralizeze orashele mari din cauza traficului. mie chiar nu imi surade ideea unui astfel de model. mashinile ar trebui sa fie scumpe astfel va trebui sa muncesti din greu sa iti cumperi o mashina, nu ar mai fi nici asa multe, traficul ar fi NUMAI bun si economia ar prospera :))..chiar nu imi convine un astfel de model. si gata!!
    0 0
  • jano_rajmond
    1+2 = 2?!?
    Modelul va dispune de doua versiuni: una standard si doua Deluxe (1 + 2 = trei versiuni, nu?)In afara de asta masina ii faina pt pretul pe care il are... numai schimbatorul ala puteau sa-l faca mai scurt... era si mai elegant si cu cativa centi si mai ieftin :)
    0 0
  • ALX CT
    @Manu
    ..... @Manu "mashinile ar trebui sa fie scumpe astfel va trebui sa muncesti din greu sa iti cumperi o mashina, nu ar mai fi nici asa multe"asta e grija ta sa fie masinile scumpe si sa nu mai vina masini ca si asa e aglomerat ba frate dar u chiar esit nesmitit adik mai pe romaneste "Auzi ba i'a nu v'a mai cumparati voi saracilor masini ca ma inghesutit pe mine si nu mai avem lok din cauza inghesuielii".Pai cine iti da tie dreptul sa judeci cine sa mearga si cine nu,cat tupeu sa nu isi mai cumpere altii ca e aglomeratie ,frate fiecfare are dreptul de asi alege ce vrea,si vad numeri printre aia care vor/sau au masini scumpe si nu mai vor si altii sa isi cumpere masini ca doar nu mai poti u sa mergi cu masina pe strada.AUZI BA TACTU E CUMVA POLITICIAN?
    0 0
  • @ ALX CT
    vezi k esti f impertinent si cam MAGAR. in primul rand nu iti ia nimeni dreptul de la munca. muncesti si castigi bani. faci o facultate+un master castigi si mai multi bani. si iti cumperi mashina scumpa asa k mine. da tata e politician si al tau e tractorist. ce plm ai sa faci acum..te dai cu capu de perete ca eu am touareg si tu tractor? uite vezi k ma pot lua de tine si eu? si te fac sa te enervezi? e vorba de ideea si de conceptul meu. si TU, ca cetatean al unie tari membre UE si cu pretentii, asta ar insemna ca esti educat si cunosti niste chestii de conduita. vorbeste frumos in concluzie k de nu ii zic lu tata POLITICIANU sa nu va mai dea alocatzii :))
    0 0
  • Bogdan U
    Mersul pe jos devine placut
    Prefer sa merg pe jos.
    0 0
  • Silviciu
    Ptr MaNu ba DA !!!!!!
    "mashinile ar trebui sa fie scumpe astfel va trebui sa muncesti din greu sa iti cumperi o mashina, nu ar mai fi nici asa multe, traficul ar fi NUMAI bun si economia ar prospera :))..chiar nu imi convine un astfel de model. si gata!!"Si H. Kissinger ar fi invidios pe tine mai Jeanne !! Stiinte Economice ++ S. Politice ! Gaudeamus te asteapta mai !! Vivat soimii patriei !!! Ura Ura Ura !! ..... Tratament: "Scrie de 3 ori: CANTEMIR !!!!!!"
    0 1
  • ABUNDENTZA STRICA
    frumoasa conserva
    bine ca nu se vinde si in bucuresti; niste tate din astea mai lipsesc parcate de mitocani pe trotuare in moduri care mai de care mai creative. sa stea la indieni acolo ca stau bine. abundenta strica!!!
    0 0
  • trafic urban
    Se vede ca in romania mentalitatea a ramas rurala: mie imi trebuie camion sa ma misc(chiar daca nu am pe unde), sa vada lumea ce tare sunt. Cei care au fost prin orase mai civilizate poate au vazut cum si cu ce se circula pe acolo: biciclete, scutere si masini mici. Aceasta masina se vrea o alternativa la scuter(4 locuri, nu te ploua, nu te ninge si mai sigura) si reuseste cu brio. Ganditi-va ca un scuter de minim 125cmc costa mai mult.
    0 0
  • Masina adaptata pietei
    Salut la toti negativistii care au insirat tot felul de neajunsuri la TATA NANO. Da, aveti dreptate, e scuter cu 4 roti, de calitate proasta, siguranta numai spun si arata mai ales pe dinauntru ca dracu. Ce poate toti au omis sa observe e ca NANO e perfecta pt. piata din India (si poate China) pt. care e facuta. E mica, manevrabila, ieftina, consuma putin, de standarde de siguranta n-a auzit nimeni pe acolo asa ca de ce sa se chinuie, masina perfecta pt. indianul de clasa medie care are numai 2500$ si nu are 5000$ pt. un sh din UK. O sa le aduca o caruta de bani, o sa faca milioane de indieni/chinezi fericiti si nici competitie serioasa pt. alte branduri nu e. Asa ca nu mai cobiti si dc. nu va convine cum arata, precis gasiti un articol despre ultimul Porsche/Mercedes/ unde sa va clatiti ochii.
    0 0
  • e perfecta!!!!!!!
    e perfecta pt var'miu d 7 ani sa se duca la sc q ea..are un trocarici d'ala p baterie..prinde 20/h, asta nu cred k e mult mai evoluata.. e penala!!!
    0 0
  • ~!~COSMO~!~
    Ce mentalitate de PRASITORI ...
    ............ Romanu asta nu poate sa nu comenteze el ceva prost ... ca e asa si pe dincolo ... cand o sa aveti o masina personala poate o sa vezi cu alti ochi NANO ... mica ... de oras ... simpatica ... si la banii care ii dai pe ea ... iti cumperi 2 geamuri si un far de Mercedes ...
    0 0
  • sigur nu`i un matiz?
    asta arata muuult prea mult ca un matiz la exterior:| trebuiau sa zica ca ii u nfacelift la matiz:>
    0 0
  • Roxmaryx
    pentru Cosmo
    Noua ne trebuie un "camion" sa ne miscam in rahatul asta de tara deoarece toti prostii au permis de conducere. Am venit de la Brasov de sarbatori..ne-au trimis pe toti pe drumul de Valeni...coloana de sute de masini...din cand in cand se trezea cate un retardat sa vrea sa depaseasca si el cu cate o nova ceva ( baietii destepti cu masini bune stateau in coloana- nu de asta au masinile astea bune..doar sunt destepti). Astfel:trafic si vieti pus in pericol, nervi la maxim, un stres total....in cele din urma acei idioti care s-au chinuit tot drumul sa depaseasca la intrarea in Ploiesti erau cu 3 masini in fata noastra...Stii de ce imi trebuie camion? Ca sa prind un prost din asta care iese din coloana, intra pe contrasens si sa-l fac praf. Suntem o tara de prosti la volan. Din pacate ni se pare ca daca il depasim pe ala din fata suntem "tari". Niste handicapati. Nu mai vorbesc de taranii care arunca pe geam pahare de plastic, se urineaza pe toti pomii fara sa aiba bunul simt sa se dea dupa pom nu cu p..la in strada..Vorba lui robby...trebuie sa ne indreptam spre evolutie nu spre era flinstoniana. Cei care au masini mari si le-au luat sa se fereasca de prostii care or sa isi cumpere masina de 2500 euro si vor sa depaseasca "camioanele".
    0 0
  • roxmaryx
    pentru Manu
    Ai perfecta dreptate!
    0 0
  • masina
    masina
    e,greu mai mica nu se putea.mai bine cu matizul la mana a doua
    0 0
  • misto
    misto masinuta... ideala pentru oras, ideala pentru mers la serviciu, ideala pentru nevasta sa mearga la piata... (e bine ca nu are nici prea mult loc in ea ca sa-ti faca nevasta gaura prea mare in buget)
    0 0
  • ALX CT
    @Manu
    Vad ca nu ai raspuns la esential ci doar te-ai enervat ca m-am luat de tine,apropo geniule mai putine masini nu inseamna ca economia prospera dak vrei explicatii cere-le ca tzi l'e dau si in al doilea rand daka tactu e POLITICIAN sa zicem atunci tu cum exact "muncesti" pt TUAREGU tau?frate stii cum sta treaba "curva ramane curva si la a 10-a re-incarnare".asa ca daka tot ZICI CA TACTU E POLITICIAN(CEEA CE SE VEDE CA AI TUPEU NESIMTIRE SI AROGANTA)atunci eu nu prea te cred ca ai muncit pt MASINA TA si mai zici de "fac+master asa ca mine"adik 500 de euro examenul(crede-ma am destui ca tine in grupa care isi platesc facultatea de dragu de a arata ca au o FACULTATE) si tot asa pana ajungi PROST CU DIPLOMA,si prietene si eu sunt la facultate(Drept) dar spre deosebire de tine eu am mai si muncit ca sa vad valoarea banilor si sa vad ca un om cumpara doar ce isi permite si am invatat sa imi respect semenii de aceeasi latura financiara,dar cu cei ca tine e evident ca nu pot "nu va mai luati masini ca ne incurcati pe noi si nu mai avem lok sa mergem cu masinile de lux"din partea mea iti urez mult noroc si multa sanatate dar ai grija sa nu ajungi ca mine tanar student muncesti(cinstit) pt un ban si dak e pt (topicul asta) O MASINA IEFTINA.ASA CA MULT NOROC SI VA DORESC LA TOTI CE ARE MANU IN GARAJ SI IN BANCA ($$$$$) SI MULTA SANATATE (INCLUSIV TIE MANU).vA SALUT
    0 0
  • Tico 2
    Tico 2
    Nimeni n-a zis din ce e construita "coaja" asta, scaunele is banci; e bine ca nu mergi pe jos
    0 0
  • amice esti idiot
    ba manu sau cum t cheamavrei sa zici k oamenii cu venituri scazute sunt dobitoci?eu zic ca astia ca tine .. care traiesc de pe urma lu taticu si mamica pana la adanci batraneti sunt pleava societatii si ce e si mai rau.. cred ca totul li se cuvine..
    0 0
  • Mai bine o testoasa
    Mai bine eram o testoasa: nu-mi mai trebuia nici masina, nici casa
    0 0
  • feldefel
    doamne cati dobitoci pe lume
    de unde cad nu stiu... Ref la masina : frumoasa incercare, chiar mi-as lua una asa de fun. Daca se strica nu ma doare inima. Ma intreb daca are garantie ?
    0 0
  • Scorilo
    pentru aia "tari'
    Da fratilor! Vreau si eu o Nano. Dar cand vad cati "soferi" ca voi au liber pe strada sunt nevoit sa ma gandesc si la securitate. Asa ca singura pacoste sunteti voi ...
    0 0
  • inasne
    mai bine merg pe jos
    decat sa merg cu trompeta aia de masina mai bine merg pe jos.. mai urata de atat nu se poate.. si ca vietza.. sigur ajung si mai repede cu bicicleta decat cu coashca aia.. si nu mai spun de sigurantza.. sigur are 0.001 stele verzi la crash'test.. in concluzie .. masina pentru facuta de idioti pentru idioti..
    0 1
  • 2 locuri
    la cat e de mare ... si cat de puternica, mai bine era cu 2 locuri.
    0 0
  • Scorilo
    pentru aia "destepti"
    Ca sa-ti dai seama ca esti prost, trebuie sa te duca putin capul.Nu comparati mere cu pere si "4x4" cu Nano.Tata Nano, la 2500$, va fi un succes pe piata lor. Din 2011, cu unele imbunatatiri pentru carcotasi si cu un pret marit, va fi un succes si pe piata europeana.
    0 0
  • ...tzara UNDERGOWND
    ce sa va cer tata..sunteti varza astia care va luatzi de mine ;))..si asta ma incanta..ins ca sunt cineva daca am reushit sa starnesc atatzia frustratzi :))eu zic una..si din cauza unui anume [nu imi permit sa ii zic tzaran la drept] uite cum abereaza unii :))auzi..v-am facut eu dobitoci :-j...voi ar trebui sa fitzi condusi de unu k becali..pentru k va comportatzi k niste oi.eu nu v-am jignit, tata nu e parlamentar, nu am touareg, muncesc k orice om, nu jignesc lumea [decat acum si doar pe unii kre sunt ingusti la minte], vedetzi si voi unde s-a ajuns cu obsesia asta a romanului sa isi cumpere 10 mashini [proaste da multe], chestia cu scoala si facultatea si cu masteru e prea evoluata pentru voi sa o intelegetzi [chiar si tu ala de la drept care te umflii in pene la mine..vai de tine crek].luatziva tata cate 3 dinastea mici asa..sa vedem pe unde le parcatzi. prin baie..bucatarie si alte coltzuri ale casei..le datzi alora mici sa se joace cu ele.ideea cu mashinile foarte scumpe..asa trebuia sa fie de la inceput..sa se evite toate chestiile astea. cate accidente vezi la stiri..cand treci pe autostrada sau DN si vezi morti cum te simti mah? ha? bine sau nu iti pasa..normal de ce ti-ar pasa ca doar nu il cunosti. da nu vezi k pe masura ce creste numaru mashinilor creste si riscul de accidente din cauza carutzelor astora si ale celor vechi care nu fac fatza..si astia se cred pilotzi de curse cu ele? suntetzi ingusti si nu intelgetzi nimic..va ganditi doar "hai frate 10 mashini de fiecare .. sa fim jmecheri ce mama drq" mentalitate de roman :))acum care e tzaran !! trompeta voastra de mashina cu tot :))
    0 0
  • scortzos
    ceva interesant..
    mda..mashia sau ce o fi sa ramana la ei acolo :)si app..prost nu e ala care cere si ofera e ala care cumpara :pBV Manu :)
    0 0
  • ALX CT
    @Manu
    Ai luat'o razna?noi vorbeam ca ne chinuim sa luam una ca aia(chiar distrusa cum e ea far animika pe ea) si ne zici ca suntem tarani care vrem cate 10 fiecare?.si apropo eu de la incpeut nu am scos nici o gogoasa asta sunt"taran" cum spui tu,dar nu am mintit cu nik,in primu rand bagi vrajeli,in al doilea rand nu STAI PE SUBIECT si in al treilea rand ....nu prea am ce sa iti zik si nici de ce sa te injur ca doar aici fiecare isi spune parerea,iti respect parerea dar nu inseamna ca trebuie sa si imi placa.Hai norok si multa sanatate iti ureaza un "taran".
    0 0
  • ...etc
    nu trebuia sa te agitzi de la inceput. ma provoci si vezi bine ca se iau si altzi si ma deranjeaza. ai exagerat de la inceput si te-ai enervat ma faci nesimtzit si altele. arunci cu acuze fara sa te uiti..si asta ma enerveaza. nu ai inteles din prima despre ce este vorba. in fine..nu am cu cine discuta aici..asa k nu are rost. mc si tie lafel. norok
    0 0
  • ADMIN !!!!
    te rog sa imi stergi toate commenturile daca poti..parerea mea nu conteaza si se irita lumea din cauza prezentei mele :) [sunt si vulgar huh 8-|]..mc si te rog frumso ;)
    0 0
  • Iulian
    Romania...
    Cineva spunea: Unde-i multa minte e si multa prostie". Cred ca se referea la Romania! Pe langa comentariile absolut normale, e plin de comentarii de parveniti cu coeficient de inteligenta mai mic decat numarul de la pantofi. Asta e tara noastra... frumoasa, dar plina de snobi!
    0 0
  • Pt. Manu
    tactu' politicianu
    Si eu am facultate, master si masina mare,dar asta nu inseamna ca ce-i cu venituri mici nu au dreptul sa circule, ca tu ai fi fraierul care ar da 10000 de euro pe o masina ce face 2000 de dolari, daca multi dintre noi care au masini mari si se plimba singuri cu ele prin oras ar renunta la ele pentru altele mai mici, sigur ar ramane mai mult loc. Mai dai exemplu, UE, se pare ca nu ai depasit granitele Romaniei sa vezi cate biciclete sunt. In concluzie esti prost cu diploma "de master. Da, hai nu mai plange ca-ti face taticu o strada numai a ta si iti iau si camion...Nu m-am putut abtine la cate curve sunt in tara asta
    0 0
  • în loc de două scutere
    Fiecare are o părere despre ce înseamnă un automobil.Maşinuţa asta a fost creată pentru pieţele din Asia, unde nu e iarnă şi o grămadă de oameni circulă cu scuterele şi cu bicicletele. Faţă de scutere avantajele sunt evidente. Plus că nu te mai plouă musonul.Cine comentează despre Nano ca nu-i maşină, n-au decât să se ducă cu Audi, Mercedes BMW pe străduţele din Mumbai, Calcutta ca să vadă ce pot face ei acolo cu maşinile ADEVĂRATE.http://www.terragalleria.com/asia/india/mumbai/picture.indi39100.html
    0 0
  • polimorph
    Tata
    Mah atat va lamentati, ca be asa, ba e si mai rea! Parca Lastunul nostru era mai bun. Acuma il parcai si peste 5 min nu mai era ca ti-l mancau magarii. Atunci erati jmecheri cu Lastunu', acuma, ca sunteti capsunari bengoshi, va tre numai Audi(da nu vedi), si BMW (big mexican woman). Ce mai? V-ati realizat! V-ati tras o masina jmechera pe care o vindeti peste cativa ani ca sa puteti merge inapoi la capsuni sa faceti bani de benzina, ca v-ati dat rotunzi si ati cheltuit!
    0 0
  • fara oglinzi
    Se pare ca nu are nevoie de oglinzi ...de vreme ce nu poate sa se inscrie intr-o depasire
    0 0
  • pretul modelului in Europa urmand sa fie de doua sau de trei ori mai mare decat cel al actualei versiuni. Altfel spus, ne putem astepta la o masina de maximum 5000 de euroCred ca acolo era minim ;)
    0 0
  • Lastun (Dacia 500)
    cea mai ieftina masina
    Nu stiu cati dolari era, dar cred ca Lastunul a fost la un timp cea mai ieftina masina. Daca ar fi fost lucrata mai ingrijit si nu s-ar fi facut "economii" inutile, cred ca era numai buna de mers la serviciu si in ziua de azi. Masinile pot fi de multe feluri pentru multe scopuri si clienti. Daca au cautare asta e, exista piata de desfacere, care nu trebuie "criticata". Nu toata lumea isi permite sa mearga la lucru cu 4X4 in mijlocul unui oras de ses. Si cred ca este mai confortabil decat in transportul in comun. La urma urmei, cine nu doreste sa fie cat mai independent? in a se deplasa dintr-un loc in altul. TOTI. Numai ca fiecare dupa posibilitati. In concluzie : Nu ca mi-ar placea nu stiu cat de mult, dar Tato Nano a fost conceputa pentru un segment de clienti si atat, cu-i nu-i place sa nu-si cumpere, sa nu se uite dupa ea urat. Asa apar "discrepantele" dintre cei cu bani multi (sau f. multi) si cei cu bani putini (sau moderati) si modul lor de gandire.
    0 0
  • infrastructura si legi aspre !!
    toata tevatura asta care apare ca o degenerare a starii psihice generale a populatiei, este gratie amestecului nenorocit de interese personale, lipsa constiintei celor care pun labutza pe putere, lipsa legilor clare si aspre, foarte aspre, cu privire la TOT ce implica CIVILIZAREA SOCIETATII. Acest amestec are ca rezultat o infrastructura a drumurilor, soselelor, autostrazilor de tot rahatul, calitatea proasta a tuturor solutiilor de decongestionare a traficului de oriunde, a materialelor folosite, supravegherea fluxului de autovehicule este precar si local, ici colo. Finalul este ca ne erodam noi insine constiintza fara sa ne dam seama si devenim EGOISTI SI INVIDIOSI, scoatem perle ale gandirii acolo unde nu ar trebui si deviem de la topic-ul subiectului intotdeauna. ORICARE OM ARE DREPTUL LA MAI BINE, MAI BUN SI MAI MULT, daca puterea de munca si priceperea il tine. Grija STATULUI este ca ORICARUI om sa-i asigure TOATE CELE NECESARE CA OMUL SA POATA PRODUCE, ACUMULA, EVOLUA, DEPLASA, daca este totul facut cinstit. Pentru ca prin BOGATIA NOASTRA statul este bogat. Si atunci ?Atunci, ORICE OM are dreptul sa-si cumpere ce poate pentru a-si asigura un trai cat de cat confortabil, in etape daca doreste, pe masura acumularii bogatiei lui, la nivelul statutului financiar din acel moment. TATA Nano este un produs de pe raftul economiei care, daca vrei, daca poti, il cumperi, daca nu, nu. CINE SUNTEM NOI SA JUDECAM SAU SA IMPUNEM SEMENILOR NOSTRII CE, CAND, CAT SA CUMPERE SI DACA ESTE POTRIVIT ?!Pentru ce-i ce si-au pierdut constiinta le recomand sa-si cumpere, una scumpa, NEMTEASCA sau JAPONEZA !!
    0 0
  • deci manule esti prost..vezi? nu m ai crezut cand ti am zis doar eu..
    0 0
  • ili_campeanu
    tata-NANO--
    SUPER -pe cand si la noi? cea mai potrivita mini masina pentru oras si tineret
    0 0
  • rookie
    Traiasca LASTUNU!
    Prefer o masina de 5 ani dar cu 4 airbag-uri, ABS ESP si deci siguranta mai mare.Lastunul era mult mai frumos. Pacat ca nu era calitativ.
    0 0
  • manu si ala cu "lend cuzaru" sa va luati de mana
    bah voi aia doi sa va luati de mana sa va stergeti reciproc mana de la nas cu diploma de master si sa mai puneti mana sa cititi cate ceva. apoi daca nu ati inteles nimic sa rugati un translator sa va povesteasca toata chestia aia cu vorbitul cuviincios si cu ideile voastre "teribile" despre viata. si daca nici atunci nu ati inteles nimic rugati-l pe taticu sa va mai dea un card de credit sau de debit ca sa nu va jignesc, si sa va racaiti crusta de kk-o de la funducurile voastre gingase si albe ca de papusel homosexual inca virgin si inocent,....si pentru incheiere pentru voi: deschideti larg geamurile de la "cruzar" sau "tuareg" sa iasa mirosul de mitocan!...v-am pupat.
    0 0
  • Dragos Dinulescu
    Pentru ALX CT
    "Mai draga"... ca sa-l citez pe ex prezidentu` nostru...Aici fiecare isi spune parerea. Manu o are pe-a lui(desi cred ca Manu e femeie,deci ar trebui sa spun:"pe-a ei"). Poate ai dreptate cand zici de smecheri prosti cu diploma...Constat insa ca TU, chiar TU, nu prea stii sa pui ortogramele unde trebuie(daca intelegi ce vreau sa spun). Asa ca ma intreb:oare nu cumva TU esti incult si obtii o diploma prin bunavointa/sictirul/lehamitea profesorilor?Si ca sa revin la subiect,cititi fratilor ce scrie Roxmarix. Are dreptate! Am condus Trabant 9 ani, si desi mergeam mai tare decat alte Dacii sau harburi ,tot eram triplat/stanjenit/batjocorit de prosti. Asa ca mi-am luat masina MARE. Si ce bine e... ca nu mai au prostovanii tupeu sa ma tripleze...IN CONCLUZIE:Cred ca o civilizatie a traficului nu se face cu masinutze mici si accesibile oricarui coate goale, ci cu masini decente, echipate pt orice eveniment neplacut si scumpe,in asa fel incat orice posesor sa STIE ca daca provoaca un accident il costa!
    0 0
  • Sparttacus
    Nano
    Buna tuturor ...vreau sa incep cu inceputu: 1.o masina nu trebuiesa fie monstru si cat un hercules sa nu ai loc in parcare sau in trafic...2.masina ii unu fel de scuter pe 4 roti ....3.are aproape toate standrdele euro4 daca stiti ....4.formele si dimensiunile sunt reduse din cauza capacitatii motorului pt ca nu suporta numai o anumita greutate de transport ...5.viteza la acesta masina e numai buna la ce dimensiune are motoru 624 de centimetri cubi si 33 de cai si atinge viteza de 100 km/h nu e cum ati zis voi cititi bine articolele de presa si o sa vede ca nu e cum ziceti voi ...6.consumu la ea e de 4 litri/100 km....intradevar arata ca un matiz sau ca un smart dar e conceputa pt cei care au un salar zic eu destul de redus ca sa is poata permite o masina de lux ...si sa va mai zic ceva daca ar intra de acum in romania ar disparea de pe sosele rablele pt ca stiti bine ca la noi in romania asta frumoasa avem numai rable putine masini noi si daca vezi una nou multi si-o iau in lizing sau in rate sau mai bine zis au data dacia veche cu una nou da tot datori la stat is ... daca mie nu imi convie sa ma indatorez bancilor (pt ca in tarisoara noastra toti is inglobati in datorii si ne dam mari si tari ca noi avem numa ce e de lux).. aleg o varianta care e mai ieftina si noua ca sa impac capra cu varza ...muti ati zis ca eu urata asta e acuma nu tine de cum arata ci de pret si de banii pe care ii ai in buzunar...salarul unui roman e de 5 milioane de le vechi e minim-u pe economie ganditiva asa bine cand o sa is ia un roman o masina BMW sau mai stiu eu ce masini mai aveti voi nici o data sau la ce isati voi ....eu zic ca cu traficu in tara asta nu se pune problema problema e alta nu stim sa respectam toate regurile de circulatie si sa fim coreti atunci cand suntem in trafic...cu acidentele daca esti cu capu in nori si nu esti atent in fata si visezi la "la femei... " ma refer la barbati iar la femei "la barbati..."...si mai inca ceva unii pe sosele fac tot felu de drifturi ca se dea mari cum o facut unu din arad si acuma nu mai ii pe luema asta nici el nici ceilaiti in care o intrat ....asa ca incercati sa ganditi asa cum trebuie nu cum am citi "ca de intru cu masina mea in tine ... "si de astea pt ca daca gandesti asa inseamna ca nu stii sa conduci sau esti atat de vitezoman in cat iti place pericolu tot care sunteti vitezomani ducetiva pe piste amenajate pt viteza si dati tata cati vreti voi pana cand nu mai ii motoru sub capota :)) si lasati oamenii care conduc civilizat sa merga pe sosele ....cu asta am incheiat discursu meu si va mai zic ceva "aveti grija cum conduceti pe sosele fara viteza "....si mai inca una pt toti cu vise lasti visele si trezitiva la realitate ca mai exista me lumea asta si oamenii care nu ai bani si is doresc si ei un mijloc de transport ....pana data viitoare ganditiva si la cei de langa voi si tot ce ziceti siceti cu cap si calculat
    1 0
  • nano
    te ploua....nu;te ninge...nu;are caldura...da....pai si atunci de ce nu e buna...e mai buna si decat un leagan de 1.4 care consuma 10 in oras si afara de abia prinde viteza...NANO ieftin...si bun!!!
    0 0
  • costuri.....NANO
    ce sa zik e o masina ieftina la ce te astepti da te duce din a in b cu doar 4l .e dragutza si ieftina deci ce mai vrei......
    0 0
  • A. Cristian
    tata
    In primul rand nu sunt nici rautacios si nici pretentios dar aceasta masina este patetica, adica hai ca un matiz mai merge dar asta este absolut patetica.
    0 0
  • bla
    as vrea sa sublieniez nijte kestii care mi se par esentiale a se scoate in fatza cand vorbim de masina asta : 1- nu ii trebuie viteza maxima mare ( unde kkt ii dai u in orash 100 ) 2 ptr piata pentrr care a fost destinata .. se incadreaza perfect ( vezi youtube ptr a vedea circulatia ) 3 .e mica( te poti strecura ) si consuma putin ( bani economisiti ) asa si nea gica care are un 4x4 poate isi va cumpara strict ptr orash ( de colo colo ) sau lu nevastasa ca iar conveni .. bine .. lu coco bisnitzaru si vali miliardaru nui convine ca deh .. frate x5u meu pe sosea si nimic altceva ) cu un consum de te doare capu in aglomeratia din zilele noastre nu cred ca intereseaza pe cineva care clar ar fi interesat de a achizitiona o astfel de masina .. sa aiba cat mai multe functii .. piele .. vedere panoramica ..xenon .. sau un design sport. . ci consumul si siguranta , marimea masinii fiind un atu .
    0 0
  • Am ajuns si aici...
    N-am nimic cu masina, dar rotile alea ma omoara cu zile, parca e de la carutu lui fiumiu.
    0 0
  • tata nano
    E o masinuta draguta.Nu e scumpa si pentru traficulnostru e fooarte buna cu cei 110 km/h ai ei.Nu pot sa spun ca are cat jeep-ul meu grand cherookee dar e masina de oras.
    0 0
  • Lastun
    Masina ideala pentru oras. Problema e ca la noi dobitocii inca nu si-au dat seama ca Ceasusescu nu mai e de mult si inca issi doresc tancuri gen Q7.
    Masini de genul asta mai sunt: C1,Aygo etc. Singura problema e ca acestea au preturi ce nu sunt deloc justificate.
    0 0
  • pro nano
    sunt mecanic auto in spania si sunt de parere ca nano va avea succes datorita costurilor de intretinere , pretului de cump. si consumului scazut ceea ce pe romani ii intereseaza cu adevarat ,chiar si taranii cu fitze si bani castigati pe ogor in spania se uita la consum asa ca degeaba se agita cu 4x4 ca se uita si la un cent sau asculta manele ca nu isi permit sa asculte ceva mai civilizat unii nu stiu nici sa vorbeasca corect dar sunt smecheri nr. 1 am vazut romani care dorm in land rover si muncesc pe santiere in madrid dar sunt smechieri pt ca e singurul cuvant pe care il pronunta corect va salut pe toti
    0 0
  • anonimus
    comentari
    de ce la fiecare site cu comentarii sa ajung la jegnir ? ba fratilor , fara cuvinte m-at lasat :(( asta e ROAMNIA , important ca mi-a placut sa citesc comentarile voastra de cat masina ,si ce stie masina . destractie placuta
    0 0
  • safety
    pentru toti care spun ca doar banii conteaza, si ce bine ca e ieftina si are consum mic, o intrebare: va puneti familia in masina asta si plecati in concediu ?
    0 1
  • florin
    pt safety
    Dar tu ti-ai urca familia intr-o remorca si ai pleca in concediu?
    Vreau sa zic ca e evident ca nu este o masina cu care sa pleci la drum lung, cu bagaje, cu familia, cu prietenii... Asa cum nu exista limuza care sa faca traseu de autobuz.
    0 1
  • Ciochinda Dragos
    bunicica
    Salutare!
    In legatura cu masinuta (nu am reusit sa citesc chiar toate poaturile, in special din cauza la vreo 2 -3 tipi care se cearta in afara subiectului)

    Dar ca si comentariu: in varianta actuala de achipare si pret (chiar si coaja), e mai buna si mai interesanta si mult mai ieftina decat un TICO, respectiv MATIZ (cu care ar putea concura pe la noi)

    Ca si cumparatori, fiti siguri ca or sa fie interesati 3 sferturi din proprietarii de TICO-uri si MATIZ-uri

    Dar ca si minusuri:
    Din cate imi dau seama s-ar putea sa aiba rotile de o marime mai mica decat cele de la TICO (cu cu gropile de pe la noi ... )

    - si altceva : - depinde de ce ar mai putea pune astia pe ea, dar totusi nu stiu ca daca vine pe la noi cu un pret de 5000 de EUR, o sa mai fie chiar asa acesibila si cautata (pentru inca 1700-2000 iei un LOGAN care cred eu ca e de 2 ori mai bun si la motor si la echipare si la marime si la marca ...)
    0 1
  • Murgoci
    Economica
    E buna! Merge cu urina , iar in caz de accident nu necesita chemarea Salvarii si a pompierilor! Ceea ce ramane din masina , inclusiv pasagerii , va fi maturat de salubritatea locala si aruncat la tomberon...
    0 1
  • mircia
    TATA NANO
    A ce miroase aceasta masinuta?
    1 0
  • no name
    masina care o poti conduce de la 16 ani
    mi se pare o masina buna
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru