OFICIAL: Tempestini câştigă Raliul Sibiului după descalificarea lui Szabo

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 15.07.2011
Gergo Szabo, pilotul care ieşise învingător anul acesta în Raliul Sibiului, a fost descalificat după intervenţii neregulamentare asupra maşinii de concurs.

Oficialii Federaţiei Române de Automobilism Sportiv au decis astăzi câştigătorul ediţiei de anul acesta a Raliului Sibiului. Încheiată cu o victorie contestată a maghiarului Gergo Szabo, una dintre cele mai importante etape din Campionatul Naţional de Raliuri a fost marcată de o serie de incidente neplăcute, cauzate de organizarea slabă şi de educaţia precară a celor care urmăresc competiţiile de motorsport.

Comunicatul emis de FRAS îl declară câştigător pe pilotul Marco Tempestini, venit pe locul doi, în spatele lui Gergo Szabo. Maghiarul a pierdut victoria după ce s-a dovedit că a acţionat contrar regulamentului. Victoria lui Szabo a fost contestată imediat după încheierea raliului.

Motivul a fost unul simplu: o problemă tehnică apărută după ce maşina a plecat din parcul de service, înainte de una dintre probele speciale, a fost remediată în afara parcului de către mecanicii lui Szabo. Intervenţia mecanicilor în aceste condiţii este neregulamentară şi, conform regulamentului, se pedepseşte cu excluderea echipajului respectiv din competiţie.

Comisia de competiţii din cadrul FRAS a decis respingerea contestaţiei depuse de Gergo Szabo şi astfel a a exclus pilotul maghiar din clasamentele oficiale.

În aceste condiţii, Marco Tempestini, cel de-al doilea clasat, câştigă Raliului Sibiului 2011, fiind urmat de Dan Gârtofan şi Simone Campedelli.

"Nu consider acest rezultat o victorie deplină. Am muncit mult la Sibiu si nu cred ca am furat cele 25 de puncte. Ma bucur pentru rezultat chiar dacă nu îmi place cum a fost obţinut. Un raliu se termină atunci când ajungi în parcul închis, iar regulamentele sunt făcute pentru a fi respectate", a declarat Tempestini după aflarea rezultatului final.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru