Oficial: Volkswagen Touareg BlueMotion, 8.3 litri/100 km

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 25.05.2009
Touareg V6 TDi BlueMotion este cel mai nou membru al gamei diesel-urilor eficiente marca Volkswagen. SUV-ul inregistreaza un consum mediu de numai 8.3 litri/100 km.

Volkswagen isi largeste gama BlueMotion prin introducerea unui nou membru, de aceasta data din segmentul SUV-urilor. Este vorba despre Touareg V6 TDI, versiunea echipata cu un diesel eficient, capabila sa ofere un consum imbunatatit cu 10%.

Cel mai nou membru BlueMotion, pus deja in vanzare in Germania, se poate lauda cu un consum mediu mixt de numai 8.3 litri la 100 de kilometri. Puterea va fi livrata de acelasi propulsor cu sase cilindri, care totalizeaza 225 de cai si este cuplat la o transmisie automata cu sase trepte si o tractiune integrala.

Noul Touareg V6 TDI BlueMotion pregateste practic terenul pentru versiunea hibrida a SUV-ului german, asteptata sa debuteze in 2010. Simbioza dintre un motor electric si unul pe benzina cu sase cilindri va duce la obtinerea unei puteri totale de 374 de cai si a unui consum mediu mixt de numai 9.0 litri la 100 de kilometri. Potrivit unor speculatii recente Touareg V6 TSI Hybrid ar putea sa coste undeva intre 50.000 si 55.000 de euro, aceeasi plaja de valoarea cu a diesel-ului BlueMotion, care porneste de la 50.450 de euro.

Revenind la versiunea echipata cu diesel-ul eficient TDI, se pare ca aceasta va beneficia si de o versiune "North Sails", dezvoltata in colaborare cu compania careia ii poarte numele.

Noua editie va oferi clientilor scaune imbracate in piele si alcantara, un kit exterior discret si o echipare mai bogata. Editia speciala North Sails ar putea imbunatati si mai mult consumul versiunii BlueMotion. Pretul de pornire va fi insa unul mai ridicat, de aproximativ 59.500 de euro.

via | WCF

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru