Olimpiada opreste productia auto din Beijing

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 13.08.2008
Olimpiada are efecte negativa asupra productiei auto din China, producatorii din Beijing avand probleme de aprovizionare.

Producatorii auto care au uzine in Beijing, la fel si cei al caror sediu se afla in capitala Chinei, au sistat sau redus productia auto din cauza restrictiilor impuse de statul chinez in timpul Olimpiadei de Vara, in derulare in aceste zile. Masurile au fost luate dupa ce camioanele de mare tonaj au fost interzise in oras, acestea fiind utilizate cu precadere de producatorii auto pentru transportul pieselor si subansamblelor.

Cel mai mare producator chinez cu sediul in capitala chineza este Beijing Hyundai Motor Company, un joint-venture intre Hyundai si BAIC. Solutia pe care a gasit-o Beijing Hyundai pentru a intampina dificultatile legate de transportul materialelor a fost renuntarea la unul dintre cele doua schimburi zilnice, pentru ca productia sa nu fie sistata complet. Raspunsul producatorilor de subansamble care colaboreaza cu Beijing Hyundai a fost prompt: acestia au injumatatit sau anulat productia uzinelor localizate in vecinatatea Beijingului.

Restrictiile au fost puse in aplicare in 1 iulie, acestea urmand sa fie ridicate abia in 17 septembrie, ziua in care la Beijing se vor termina Jocurile Paralimpice.

via | Just Auto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru