Opel a ajuns la o înțelegere cu sindicatele: producția lui Corsa va rămâne în Spania

de Petre Barac
Miercuri, 31.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a ajuns la o înțelegere cu sindicatele spaniole cu privire la salariile și condițiile de muncă ale angajaților, iar producția modelului Corsa nu mai este în pericol să fie mutată în altă țară.

În urmă cu o săptămână, PSA a amenințat cu mutarea producției Opel Corsa din Spania, francezii fiind nemulțumiți că fabrica din Zaragoza este necompetitivă din cauza salariilor mari ale angajaților și a lipsei de flexibilitate a programului de lucru.

Grupul a spus atunci că va tăia investițiile la fabrica Opel din Zaragoza dacă negocierile cu sindicatele nu vor ajunge la un numitor comun.

Acum, însă, cele două părți au ajuns la o înțelegere, potrivit publicației locale Heraldo, care scrie despre un acord pe cinci ani ce prevede “înghețarea” salariilor angajaților în 2018.

Fabrica din Zaragoza se află în funcțiune încă din anul 1982, având circa 5.300 de angajați și o capacitate de producție de 382.250 de vehicule la nivelul lui 2017. Pe lângă Corsa, în cadrul fabricii mai sunt construite modelele Adam, Crossland X, Mokka și C3 Aircross de la Citroen.

Via Autonews

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru