Opel a oprit productia modelului GT

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 29.07.2009
Productia modelului Opel GT a fost sistata definitiv din cauza vanzarilor slabe inregistrate de acesta. Roadster-ul din Russelsheim nu va mai avea un descendent in gama Opel.

Constructorul german Opel a oprit definitiv productia modelului GT din cauza vanzarilor slabe inregistrate de acesta. Pe langa asta, producatorul din Russelsheim nu pregateste un succesor al acestui model, Opel GT urmand sa abia aceeasi soarta cu cea a modelului Tigra.Opel GT a fost produs timp de aproape trei ani, si era singurul model cu tractiune spate al producatorului german.

Dupa eliminarea acestui model din gama, Opel va ramane cu o singura decapotabila, care este bazata pe noul Astra GTC. Noul Astra GTC va fi lansat abia in 2011, lasand un loc liber in gama Opel, ceea ce va favoriza rivalii acestei marci. Modelul Opel GT a inlocuit Opel Speedster pe toate pietele pe care acesta a fost disponibil cu volanul pe partea stanga. Modelul imparte platforma GM Kappa cu Pontiac Solstice si Saturn Sky - modele disponibile doar in Statele Unite ale Americii.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (11)

  • era frumos
    Nu vreau sa dau apa la moara la nimeni ,DAR era un model care merita salvat, viitorul e hibrid si electric e CLAR, poate un hardtop si un pret -Corect erau o solutie ca sa ii prelungeasca viata.

    Regele a murit!Traiasca regele!
    1 1
  • Citez:"Coupe-ul din Russelsheim nu va mai avea un descendent in gama Opel. " Si, .....de cand GT este un Coupe?
    0 2
  • @ Radu
    Corect, Opel GT nu este un Coupe, ci un Roadster.

    Merci.
    0 3
  • Informatia de Cluj
    V-am zis eu!
    0 1
  • Informatia de Cluj
    Nu este vorba de vanzarile slabe. Vel satis are cel putin vanzari slabe dar tot e in productie! Aici e vorba ca Opel are grave probleme financiare care macina compania!
    0 1
  • pe dealul Feleacului s-a nascut plictiseala.......
    bre asta de la cluj! asa spune compania, ca sunt vanzari slabe. Au ramas cu stocuri nelichidate. GT are vanzari de patru ori mai mici decat cele estimate. Ce-ai vrea sa faca Opel? Sa produca in continuare....Faptul ca Vel Satis este tinut in productie asta nu inseamna ca si Opel trebuie sa faca la fel. Nu compara un varf de gama cu un roadster!!!
    2 1
  • magarul din imagine
    Vel Satis este un model de imagine. Este tinut in fabricatie chiar daca nu produce arginti.

    La voi, la Cluj, informatiile nu prea ajung, asa-i?
    2 1
  • Cristian
    mai desteptilor de la Cluj :) :)
    Modelul acesta e fabricat 100% in USA.

    Se numeste acolo Pontiac Solstice sau Saturn Sky.

    Pentru Europa il trimit cu vaporasul pana la fabrica din Marea Britanie unde-i adauga grila, volanul si alte elemente sau insemne cu Opel.

    Nu e vorba de bani, e vorba ca-si schimba GM in USA liniile de fabricatie cu altele mai noi.
    1 0
  • LauCalin
    GT
    Din cate stiu Vel Satis nu se mai fabrica datorita vanzarilor slabe. De fapt explicatia Renault acum cativa ani, daca imi amintesc bine, a fost ca designul nu a fost pe placul publicului. Era ceva in stilul lui Avantime, care nici el nu a fost placut (desi era o masina f tare).
    Revenind la Opel, este al doilea model pe care Opel il opreste din productie prematur. Si de data asta nu cred ca ar fi devina vanzarile slabe, pentru ca masina arata superb, tehnica e buna, rapotul calitate/pret e bun (fata de un Audi TT de exemplu). Totul cred ca are legatura cu situatia delicata in care se afla Opel momentan. Cine stie, poate ca deja Opel are noi proprietari care au dorit oprirea productiei lui GT. Niciodata nu sti ce se afla in spatele usilor inchise.
    0 0
  • Acoperisul manevrabil doar cu mana si cutia modesta in 5 trepte nu prea faceau cinste imaginii de sportiva moderna. Modelul n-avea nici un viitor inca de cand era lansat. Iar imaginea de familist a Opel nu ajuta cu nimic vanzarile.
    0 0
  • you_hoooo
    platforma e de vina
    Pentru cultura tuturor platforma aceea nu se mai produce; asta odata cu noul GM care a hotarat taierea de pe lista a tot ce nu aducea mari profituri. Pe langa GT, au mai disparut: Saturn Sky (GT-ul nu era decat o varianta a acestuia, rebrand-uita), Pontiac Solstice (de fapt marca Pontiac a disparut) si Daewoo G2X. Nu are nicio legatura ca Opel are probleme... acum cu recesiunea segmentele de nisa se restrang sau dispar; nu are rost sa produci cand nu mai ai cerere!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru