Opel a prezentat noul Meriva la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 04.03.2010
Cea de-a doua generatie a lui Opel Meriva a debutat la Salonul Auto de la Geneva. MPV-ul german ofera intre 75 si 140 CP si beneficiaza de numeroase solutii tehnice pentru optimizarea spatiului interior.

Germanii de la Opel au prezentat noul Meriva la Salonul Auto de la Geneva. MPV-ul din Russelsheim a debutat alaturi de noul Flextreme GT/E Concept si este la cea de-a doua generatie. Modelul optimizeaza spatiul disponibil printr-o serie de elemente inovatoare, iar portierele spate se deschid invers prin sistemul FlexDoor. Acestea au un unghi de deschidere de pana la 84 de grade, totul pentur a asigura un acces cat mai usor in cabina.

Spre deosebire de alte modele cu acest sistem de deschidere al usilor, Opel Meriva are un montant B conventional, ceea ce inseamna ca portierele spate pot fi deschise independent de portierele fata. Acest sistem este intalnit doar la modelele premium, asa ca aparitia lui este surprinzatoare la un model de volum. Meriva vine si cu numeroase spatii de depozitare la interior, care sunt proiectate special pentru a gazdui cu usurinta elementele utilizate in fiecare zi.

Opel Meriva este disponibil cu o gama de motorizari Euro 5 care ofera intre 75 si 140 CP.

Versiunea diesel entry-level a lui Meriva este echipata cu un CDTI de 1.3 litri care ofera 75 CP. Acest propulsor beneficiaza de tehnologia closed loop, o premiera pentru un motor de o cilindree atat de mica. Clientii Opel pot opta si pentru un CDTI de 1.7 litri care dezvolta 100 CP si este cuplat unei cutii de viteze automate cu sase trepte. Ulterior, cei de la Opel vor oferi inca doua versiuni ale CTDI-ului de 1.7 litri – una de 110 CP si una de 130 CP. Gama de motorizari pe benzina pleaca de la un 1.4 de 100 CP si varful gamei este un 1.4 Turbo de 140 CP, cuplat unei transmisii manuale cu sase trepte.

Via | WorldCarFans

Comentarii (3)

  • paul x
    ups
    ceea ce inseamna ca portierele spate pot fi deschise independent de portierele spate
    4 1
  • ups 2
    Vroia de fapt sa spuna "ceea ce inseamna ca portierele fata pot fi deschise independent de portierele fata"
    2 1
  • alt eu
    ?
    si unde sunt pozele de la geneva ?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru