Opel aduce la Frankfurt un "concept sexy"

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 16.08.2011
Opel va expune la Frankfurt, pe lângă Astra GTC, Zafira Tourer, noul Combo şi Ampera, şi un concept complet nou, cel mai probabil mult aşteptatul Junior.

Cu avantajul propriului teren, Opel plănuieşte o serie de surprize importante în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Constructorul din Russelsheim a anunţat astăzi că va expune la standul său patru premiere deosebit de importante pentru evoluţia brandului în următorii ani.

Opel Astra GTC

Publicul tânăr va avea ocazia să admire noua generaţie Astra GTC, derivatul cu trei uşi al modelului compact care se bucură deja de un mare succes pe piaţa europeană. Echipat cu o suspensie faţă complet modificată (HiperStrut), modelul va fi disponibil în momentul lansării cu o serie de unităţi diesel şi benzină ce pot garanta între 120 şi 180 de cai putere.

Opel Zafira Tourer

Pentru familişti, principala atracţia va fi însă noua generaţie a modelului Zafira Tourer, prezentat de constructorul german ca un "lounge pe patru roţi", graţie sistemului Flex 7, care ajută la modelarea completă a interiorului după nevoile pasagerilor. Mai mult decât atât, Zafira Tourer se vrea a fi şi cel mai sportiv monovolum, împrumutând designul sculptural al fratelui Insignia.

Opel Combo

Nici cei care preferă aspectul practic şi utilitar al automobilului nu vor fi uitaţi. Alături de Astra GTC şi Zafira Tourer se va afla şi noul Combo, un autoturism-furgon, creat pentru familie, agrement, dar şi pentru activităţi de transport marfă. Oferit cu cinci motoare, patru diesel şi unul pe benzină, Combo vine cu un ampatament mărit, cu cinci sau şapte locuri, cu caroserie de tip van sau cu geamuri.

De pe scena Opel nu va lipsi nici versiunea de serie a noului Ampera, automobilul electric frate cu Chevrolet Volt, şi nici noua serie de versiuni EcoFlex disponibile în toată gama nemţilor.

Conceptul misterios

Constructorul din Russelsheim are însă pregătită şi o surpriză, despre care nu există momentan prea multe informaţii. În comunicatul Opel se vorbeşte despre "un sexy model experimental", ceea ce ne trimite cu gândul la mult aşteptatul vehicul urban, supranumit de presă Junior.

O serie de informaţii neoficiale anunţau zilele trecute că modelul, al cărui concept îl vom vedea la Frankfurt, va fi un rival perfect pentru Citroen DS3.

Mai mult decât atât, presupusul Junior va fi primul exponent al trăsăturilor premium pe care Opel va încerca să le aplice pe viitor întregii game. Modelul va fi destinat celor care se preocupă de aspectul propriei maşini şi de conţinutul tehnologic al acesteia.

Nick Reily, directorul executiv Opel, a declarat că viitorul junior nu îşi doreşte doar să extindă cota de piaţă în Europa. Modelul se vrea a trasa o nouă direcţie, însă nu atât de pretenţioasă precum este cea regăsită în gama Mini.

Comentarii (11)

  • Mircea
    Opel
    Conserve .
    13 19
  • Bibicul
    Sexy pe dracu :) Daca era vorba de Alfa Romeo mai ziceam :P
    8 17
  • Mircea
    Alfa Romeo = GAY CARS
    19 11
  • @Mircea
    Evident, ai un VW passat 2004-2006 variant, nu?
    13 8
  • @Mircea
    "conserve"
    Se pare ca multi copii care nu au atins inca pubertatea comenteaza si se dau mari specialisti pe internet.
    Opel tinde acum inspre premium,daca ai fi intrat vreodata intr-o Astra noua ti-ai fi dat seama ca designul si calitatea sunt superioare tuturor modelelor din clasa,find depasite poate doar de modelele premium (A3,Seria 1..).
    Du-te tu intr-un showroom Opel si cere sa iti dea sa faci un test drive cu Insignia OPC,cu motor de 325 de cai putere si cu interiorul ala cu piele crem si insertii de lemn si uite chiar atunci in momentul ala as vrea sa imi zici tu ca "Opel sunt conserve".
    Alfa Romeo sunt unele dintre putinele si "cele mai" masini cu un design cu personalitate.. ce sa ii ceri unui copil de 10 ani care se crede tare in spatele unui monitor.. "gay cars".....
    Vezi-ti de masinutele tale de jucarie si lasa-te de postat prostii pe net.
    15 8
  • @dudu
    alfa este masina sexy??? dute ma cu cocioabele tale italienesti, tu ai auzit de M1, de Scirocco, de Audi A1, de VW polo GTI, si multe altele??? italiencele is de rahat...am avut, stiu cum e, nu poti compara aproape nimic cu b m w
    7 13
  • Mircea
    Ba ma lasi cu Isngnia OPC ? =)) Auzi la tine ca tinde spre premium =)) , ba frustratule ai auzit vreodata de VW Phaeton 450 CP ? Ala e premium (e in aceeasi clasa cu A8) , nu Insignia care e in clasa cu Passat !
    Si nu am passat variant sau ce zici tu acolo :) eu am avut Golf Plus iar acum mi-am luat golf 6 GTI
    6 12
  • @Mircea
    Dar zi drept...ai cruciulite multe lipite pe parbriz?
    9 7
  • Mircea
    Nu am absolut niciuna , nu sunt manelist sau chestii de genul...
    7 8
  • @Mircea
    TU TE LAUZI CU VW ? STII SLOGANUL LOR NU ? VW - PREA SCUMP,PREA CA LA TARA =))))) VEZI-TI DE COSIT TARAN COCLIT
    11 7
  • pentru mircea
    sa compari golful tau 6 cu alfa romeo (macar giulietta) e ca si cum ai compara trandafirul (alfa) cu basina porcului(golful).
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru