Opel ar putea muta o parte din cota de producţie a lui Astra din Germania în Polonia

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 18.04.2012
Fabrica Opel din Ruesselsheim ar putea muta o parte din cota de producţie a lui Astra la uzina din Gliwice, Polonia, anunţă publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Opel ar putea să mute o treime din cota de producţie a lui Astra de la fabrica sa din Germania la uzina sa din Polonia. Vestea vine de la o publicaţie germană, Frankfurter Allgemeine Zeitung, care spune că uzina din Ruesselsheim ar putea pierde 10.000 de unităţi Astra în favoarea fabricii Opel din Gliwice, Polonia. Publicaţia germană a citat surse apropiate consiliului de conducere a fabricii şi surse din cadrul sindicaliştilor Opel. General Motors face presiuni asupra celor de la Opel pentru a-şi reduce pierderile, iar marca germană mută o parte din producţie în ţările cu costuri mai reduse pentru a amortiza scăderea vânzărilor de automobile noi din Europa.

Producţia de automobile la fabrica Opel din Ruesselsheim decurge în doar patru zile lucrătoare pe săptămână pentru a răspunde cererii în scădere, subliniază cei de la Automotive News. General Motors produce modelul Astra în patru fabrici din Europa, dintre care două sunt în Germania – Bochum şi Ruesselsheim, iar celelalte două sunt în Ellesmere Port (Vauxhall) şi în Gliwice.

Astra este cel de-al doilea cel mai bine vândut model din gama Opel, marcând 327.458 de unităţi în 2011, cu 2.7 procente mai multe faţă de anul precedent. Unele surse sugerează faptul că Opel caută să-şi reducă capacitatea de producţie din unele ţări şi chiar să renunţe la unele uzine, în timp ce fabricile din ţările cu costuri mai reduse ar putea fi utilizate la capacitate maximă.

Jurnaliştii de la Frankfurter Allgemeine Zeitung spun că GM ar putea închide fabricile din Bochum şi Ellesmere Port pentru a-şi reduce semnificativ pierderile anuale. Karl-Friedrich Stracke, şeful Opel, a atins această problemă într-o scrisoare adresată angajaţilor, obţinută ulterior şi de cei de la Frankfurter Allgemeine Zeitung. Potrivit acestei scrisori destinate angajaţilor, marca Opel nu este pregătită să lupte în "războiul preţurilor", iar situaţia de pe piaţa auto i-ar putea obliga să-şi reducă capacitatea la unele fabrici pentru a-şi îmbunătăţi eficienţa.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • vodca sa traiasca!
    un opel astra facut de polonezi beti... de abia astept sa vad !
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru