Opel ar putea sa produca modele Ford, Peugeot si Citroen

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 18.05.2009
In cazul in care Opel va fi vandut companiei Magna, uzinele germanilor vor produce si modele ale competitiei.

Uzinele Opel din Germania ar putea sa produca modele ale altor marci in cazul in care constructorul german va fi cumparat de rusii de la Magna. Conform presei germane, caracterul de producator contractant al celor de la Magna va fi extins asupra celor de la Opel. In acest moment, Magna are contracte cu Chrysler, Daimler, BMW si Mini, producand unele modele ale acestor constructori in uzinele proprii din Austria.

Informatiile vin pe fondul restructurarilor pe care le va face Opel in urmatoarea perioada. Astfel, uzinele Opel din Antwerp (Belgia) si Luton (Anglia) urmeaza sa fie inchise, productia fabricilor din Germania urmand sa scada. In acest caz, capacitatea de productie care va ramane libera va fi "vanduta" altor constructori, in pole position stand grupul PSA (Peugeot-Citroen) si Ford.

"Magna va introduce conceptul de 'platforma deschisa' ('Open-Platform'), aceasta putand fi utilizata de mai multi constructori, astfel ca liniile de modele sa poata fi produse mai eficient", sustine Welt am Automobilwoche, care citeaza surse apropiate sefului Magna, Siegfried Wolf.

Ultimii investitori ramasi in cursa pentru a prelua fraiele Opel sunt Fiat si consortiul canadiano-austriaco-rus Magna/GAZ.

Planurile fiecareia dintre parti vor ajunge la autoritatile germane pana in 20 mai, urmand ca hotararea sa fie luata pana la sfarsitul acestei luni.

via | Just-Auto (inreg.)

Comentarii (4)

  • asta e cu globalizarea
    ,,se curata''......daca unui muncitor care e fan un model nu-i place alt model pe care-l fACE PE BANDA SI E DE LA CONCURENTA IL MAI FACE EL CU ACEEASI CONSTIINCIOZITATE?
    3 3
  • @dogy
    omu respectiv nu are de ales decat sa-l faca bine, mai ales acum pe timp de criza cand producatorii au de unde alege oameni.
    2 1
  • @dogy
    nu cred ca un muncitor care lucreaza la mioveni e fan dacia, si cred ca muncitorii pot face lucruri de mantuiala si la modelele proprii, nu neaparat la concurenta.
    2 0
  • probleme gogule?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru