Salonul Auto de la Paris 2016

Opel are Stepway-ul său: Karl îmbracă haine de SUV în versiunea Rocks

Publicat Luni, 12.09.2016
de Bogdan Mirică
Comenteaza 7
Opel are Stepway-ul său: Karl îmbracă haine de SUV în versiunea Rocks - Poza 1
Opel a lansat Karl Rocks, o versiune ceva mai curajoasă a modelului său urban. Este aceeași rețetă pe care a folosit-o și Dacia cu gama Stepway. Karl Rocks vine cu un design nou și cu elemente ce îl fac să semene cu un SUV.

Opel mizează foarte mult pe Karl, unul dintre cele mai mici modele din gama sa, introdus pe piață în urmă cu aproape un an. Pentru a fi pe gustul tuturor, constructorul german încearcă să ofere și variante alternative bazate pe Karl. Una dintre ele îngroașă rândurile gamei Rocks, destinată mașinilor care arată gata de o ieșire în off-road. Același exemplu îl regăsim și în gama Dacia, unde avem nivelul de echipare Stepway pentru o mare parte dintre modele.

După ce l-am văzut pe Adam Rocks, acum a sosit timpul pentru Karl Rocks. Modelul nu își propune escapade în teren accidentat, dar mizează pe un aspect care sugerează asta pentru a convinge clienții din acest segment.

Așteptat să debuteze oficial în cadrul Salonului Auto de la Paris, Karl Rocks beneficiază de o gardă la sol mai înaltă cu 1.8 centimetri. La aceasta se adaugă elemente care ne sugerează apartenența la segmentul mașinilor off-road: protecții de plastic în partea inferioară a caroseriei, praguri, spoilere față și spate redesenate, jante de 15 inch în două culori și bare de amarare pe acoperiș.

Interiorul vine cu un detaliu regăsit exclusiv pe acest model: o tapițerie Favo pentru scaune și bancheta spate. Nu lipsește sistemul multimedia IntelliLink oferit opțional, o setare urbană a direcției pentru o manevrabilitate mai bună, asistență la parcare și un pilot automat.

Deși Opel a preferat să nu dea detalii despre motorizare, cel mai probabil Karl Rocks va folosi aceeași unitate de un litru, aspirată normal, cuplată la o cutie manuală cu cinci trepte. Despre tracțiune integrală nici nu poate fi vorba.

Noul Opel Karl Rocks va putea fi comandat de publicul european începând cu sfârșitul acestui an. Toamna va aduce pe piața din România debutul fratelui mai mic, Adam Rocks, și lansarea modelului standard Opel Karl.


Comentarii (7)

  • ...Era si timpul lansarii lui Karl in Romania, desi trendul mini-urilor preponderent urbane e ceva mai debil la noi (motiv pentru care C1 sau 108 nu-s in oferta PSA de-aici, iar Aygo-urile sint cumparate aproape exclusiv de firme distribuitoare.)

    N-are rost o... psihanaliza a gusturilor cumparatorului mioritic, dar coreano-germanul cred ca poate avea un anume succes profitind de relativul "vid" al pietei pe segmentul f. mic (mai ales dupa retragerea Chevrolet cu al lor Spark).
    Clar insa ca si datorita calitatilor lui evidente, la un pret abordabil pina si-n Vest.
    12 3
  • C1 tocmai s-a lansat la noi, saptamana trecuta !
    7 0
  • Analiza e buna Kiro, insa gusturile tin si de punga cumparatorului. In vest, cine are o masina din clasa mini (A) mai detine in familie cel putin o masina. Poate chiar doua. La noi majoritatea au o singura masina cu care mai pleaca si prin concedii, mai se duc si la cumparaturi etc. Cumulul respectiv de factori fac inutila o buburuza mini.

    Vorbim de oameni normali, nu de specimenele care achizitioneaza Seria 5 SH la preturi mai mici ca Logan-ul, doar ca sa se dea interesanti...
    10 0
  • razvan
    Nu vad ce as cumpara asa ceva vreodata.Doar fiindca e nemteasca?Mai bine Sandero made in RO.
    3 3
  • @razvan E nemteasca doar ca productie. Atfel e GM si imparte 90% din componente cu noul Spark.
    6 0
  • urate mai sunt genul asta.
    2 3
  • Masinile din clasele mini și mică vor avea o existență dificilă. În maxim 3 ani SUV-urile de clasă mini și crossoverele vor fi opțiunile clienților astfel încât vom vedea din ce în ce mai multe iar dacă acestea vor avea și oferte hibride / electrice atunci este clar că vor domina vânzările
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru