Opel confirmă planurile pentru noua generație Corsa: se lansează în 2019, iar versiunea electrică vine în 2020

de Daniel Popescu
Miercuri, 14.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a anunțat că următoarea generație Corsa va fi dezvăluită în 2019, iar un an mai târziu va lansa și o versiune electrică. Modelul va utiliză o platformă a Grupului PSA și va fi produs în Spania.

Opel a dezvăluit la sfârșitul anului trecut un amplu proiect de reorganizare a gamei de modele ca urmare a trecerii de la General Motors la Grupul PSA Peugeot-Citroen. Noua strategie include lansarea unei versiuni electrice sau hibride pentru fiecare model din gamă până în 2024, iar constructorul german a confirmat acum planurile pentru Corsa.

Modelul subcompact va primi o în 2019 o nouă generație echipată cu motoare convenționale, iar din 2020 va fi disponibil și într-o versiune electrică. Opel nu a furnizat niciun fel de detalii tehnice cu privire la noua generație Corsa, însă știm deja că aceasta va utiliza o platformă a Grupului PSA Peugeot-Citroen, similară cu cea a lui Citroen C3 și Peugeot 208.

În plus, compania a menționat că modelul va fi produs exclusiv la uzina pe care o deține în localitatea spaniolă Zaragoza. Actuala generație este produsă și în Germania la uzina din Eisenach, însă Opel a decis anterior să transfere acolo producția succesorului SUV-ului Mokka.

Corsa este în prezent modelul cu cele mai mari vânzări din cadrul constructorului german, cu peste 231.000 de unități comercializate anul trecut pe Bătrânul Continent.

Opel a avut deja un succes neașteptat cu primul său model electric, Ampera-e, însă acesta este produs la o uzină General Motors din Statele Unite.

Din cauza producției limitate, Opel a mai acceptat comenzi pentru modelul electric, iar acesta s-a vândut anul trecut în mai puțin de 2.000 de unități.

Via Opel

Comentarii (1)

  • Deja noua generatie? Pai asta de acum s-a lansat in 2014 la Paris, deci in 2015 pe strazi. Abia a facut 3 ani.
    Pe de alta parte, generatia actuala e clar doar un facelift al vechiului model, deci e binevenita o masina (speram) complet noua.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru