Opel Corsa "120 Years": ediție specială cu ocazia celor 120 de ani de la fabricarea primului automobil Opel

de Cornel Șocariciu
Luni, 28.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a prezentat ediția specială Corsa "120 Years". Modelul a fost dezvoltat pentru a celebra 120 de ani de la fabricarea primului automobil sub sigla Opel.

În 2019, Opel aniversează 120 de ani de la fabricarea primului automobil al companiei, iar constructorul german a pregătit o serie de evenimente speciale. De asemenea, constructorul din Russelsheim promite să ofere și câteva ediții speciale derivate din modelele aflate în gamă.

Corsa este primul model pe care nemții au ales să-l promoveze sub noua campanie "Opel. Born in Germany. Made for everyone.". Ediția specială pregătită de Opel se numește Corsa "120 Edition" și promite câteva modificări estetice și un pachet generos de dotări.

Opel Corsa "120 Years" va fi echipat cu jante din aliaj cu diametrul de 15 inch, accesorii cromate la nivelul caroseriei și sigle "120 Years" amplasate pe aripile laterale. La interior, pachetul standard oferit de Opel plusează cu Rear Park Pilot, Cruise Control, scaune încălzite și volan încălzit.

Modelul subcompact dezvoltat de constructorul german a fost lansat în 1982, iar în toată această perioadă a fost asamblat în peste 13.5 milioane de unități.

"Opel Corsa rămâne unul dintre cele mai importante modele din Europa" a declarat Xavier Duchemin, director în cadrul departamentelor de vânzări și marketing.

Anul acesta, Opel va lansa o nouă generație Corsa.

Modelul va avea dimensiuni apropiate de cele ale versiunii curente și va împrumuta o serie de motoare din gama grupului PSA. De asemenea, Opel Corsa va fi primul model din gama constructorului german care va primi elemente stilistice inspirate de conceptul GT X Experimental.

În plus, viitorul Corsa va primi și o versiune electrică (eCorsa). Aceasta va fi dezvoltată pe platforma e-CMP, va fi produsă în uzina din Zaragoza, Spania, și va fi lansată în 2020.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru