Opel Corsa EcoFlex - versiune nouă cu consum de 3.3 litri/100 de km

de Bogdan Mirică
Marti, 16.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a reuşit să dea naştere celui mai economic model diesel din istoria sa. Este vorba despre o versiune revizuită a actualului Corsa EcoFlex, care consumă doar 3.3 litri/100 de km.

Opel ţine cu tot dinadinsul să facă din actualul Corsa EcoFlex cel mai eficient model diesel din istoria sa. Tocmai de aceea a gândit un set de revizuiri care să îmbunătăţească performanţele modelului de clasă mică.

Pentru a obţine un consum mai mic şi emisii reduse, inginerii din Russelsheim au recalibrat sistemul ECU, au înlocuit pompa de ulei şi au revizuit rapoartele transmisiei manuale. Suspensia a fost şi ea revizuită, iar pneurile standard au fost înlocuite cu unele cu rezistenţă scăzută la rulare.

Esential 3.3 litri/100 de km este consumul mediu al noului Opel Corsa EcoFlex.
88 de g/km emite noul Opel Corsa EcoFlex.
În aceste condiţii, propulsorul CDTI de 90 de cai putere şi 190 de Nm reuşeşte să înregistreze un consum mediu de numai 3.3 litri/100 de km şi emisii de 88 g/km. Chiar şi în aceste condiţii acceleraţia de la 0 la 100 de km/h se face în 12.3 secunde, iar viteza maximă se opreşte la 177 km/h.

Mike Ableson, vice-preşedintele departamentului de inginerie Opel, a declarat: ”În doar cinci ani, de la primul Corsa EcoFlex până la cel de azi, am reuşit să reducem consumul şi emisiile de CO2 cu 26 de procente.

În acelaşi timp am îmbunătăţit performanţele cu 26 de procente. Clienţii noştri apreciază asta. Mediul înconjurător apreciază asta.”

via Opel

Comentarii (6)

  • "Ford ţine cu tot dinadinsul să facă din actualul Corsa EcoFlex cel mai eficient model diesel din istoria sa. Tocmai de aceea a gândit un set de revizuiri care să îmbunătăţească performanţele modelului de clasă mică ..."

    Ford??? Pe bune??
    10 1
  • Hai sa le spunem Opel celor de la Opel si nu Ford ca nu le place.
    10 0
  • Giga Motors
    Dar tot cu Diesel de Fiat, taticu'? Tot! Insa la orizont se prefigureaza cel de PSA......
    5 10
  • mda...
    clio 4 1.5 dci 220N/m si 3.4 litre

    nu e mare lucru la Opel!
    12 7
  • in curand or sa consume 2% .. apoi nimic ... amuzant intr-un fel
    8 8
  • antonny
    abureala .....are dreptate @unckle
    6 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru