Opel dezvaluie Meriva Concept

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 22.02.2008
Opel a publicat primele informatii oficiale despre noutatea pregatita pentru Geneva: Meriva Concept.

Esential

7 locuri ofera cockpit-ul conceptului Opel Meriva.

Apropierea Salonului Auto de la Geneva determina producatorii sa inainteze pas cu pas cat mai multe informatii despre premierele lor. Este si cazul Opel care a prezentat la inceputul lunii o schita cu prototipul Meriva din care va lua nastere noua generatie a modelului cu acelasi nume.

Oficialii Opel au publicat astazi o prima imagine-teaser si mai multe informatii despre premiera mondiala de la Geneva. Designul conceptului Meriva inglobeaza viitoarele tehnologii pregatite pentru segmentul MPV-urilor.

Printre cele mai interesante inovatii prezentate de conceptul Opel se numara forma geamurilor laterale care impreuna cu parbrizul panoramic dau senzatia unei cupole de sticla. O alta componenta de baza a conceptului o reprezinta sistemul de deschidere a usilor, denumit FlexDoors.

Flex Doors presupune existenta unor usi laterale-fata conventionale si portiere laterale-spate cu deschidere inversa, catre partea anterioara a vehiculului. Inovatia adusa de FlexDoors este legata de independenta sistemului de deschidere a usilor, cele din spate putand fi deschise chiar daca usile din fata sunt inchise.

De asemenea, portierele din spate pot fi deschise pana la 90 de grade, ceea ce contureaza existenta unui cockpit dinamic si spatios.

Si fiindca veni vorba de cockpit, trebuie mentionat ca Opel va folosi sistemul de scaune Flex7,existent pe Zafira, si conceptul FlexSpace.

Viitoarea generatie a modelului Meriva este gandita sa ofere spatiozitate si cconfort. GM va folosi conceptul Meriva pentru un viitor model de serie destinat comercializarii la nivel mondial.

Via | GM
Taguri: Meriva, Opel, Zafira

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru