Opel Grandland X primește un nou motor pe benzină: 1.6 litri și 180 de cai putere

de Daniel Popescu
Vineri, 07.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a introdus pe Grandland X un motor turbo pe benzină cu capacitatea de 1.6 litri care generează 180 de cai putere și un cuplu de 250 Nm.

Opel a anunțat la sfârșitul acestei săptămâni o actualizare pentru gama de motorizări cu care este disponibil Grandland X. SUV-ul constructorului german primește un nou motor pe benzină prin intermediul unei unități turbo PureTech cu 4 cilindri împrumutate de la Grupul PSA Peugeot-Citroen. 

Acesta are capacitatea de 1.6 litri și generează 180 de cai putere, în timp ce cuplul maxim de 250 Nm este atins la numai 1750 rpm. Pe baza acestor specificații, Grandland X este capabil să ajungă la 100 km/h în 8 secunde, în timp ce viteza maximă menționată de producător este de 222 km/h.

Noua unitate are un consum mediu de 5.7 litri/100 kilometri și, conform așteptărilor, respectă noul standard de emisii WLTP. Motorul beneficiază inclusiv de filtru de particule și este disponibil doar împreună cu cutia de viteze automată cu 8 trepte.

Noul motor devine cel mai puternic din actuala gamă, întrucât fanii propulsoarelor pe benzină mai au la dispoziție doar o unitate de 1.2 litri și 130 de cai putere. De asemenea, cei care preferă motoarele diesel au de ales între un motor CDTi de 1.5 litri și 130 de cai putere și o unitate CDTi de 2.0 litri și 177 de cai putere.

Nu în ultimul rând, noul motor poate fi comandat inclusiv pe versiunea de echipare Ultimate, care primește acum și jante din aliaj BiColor de 19 inch.

Via Opel

Comentarii (5)

  • SIMPLE MINDS
    @automarket Cu o astfel de viteza maxima (22 km/h) amintita in articol n-ati facut altceva decat sa-i speriati si pe putinii amatori de motoare Otto pe astfel de *edificii* mobile !:-))))
    11 4
  • Oare e acelasi motor de pe Mini Cooper S care mi-a mancat de nou 3l de ulei la fiecare 10 000km parcursi,la care schimbam pompa de apa la fiecare revizie,unde lantul de distributie a rezistat 70 000 km iar si pe la 170 000km s-a umplut motorul cu calamina cu toate ca n-am mers deloc subturat cu ea?
    7 3
  • Pai pe mini one nu sunt motoare BMW?
    3 4
  • @Tatraurs

    ti se pare!
    1 0
  • :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru