Opel Karl, înlocuitorul vechiului Agila, se va lansa în martie 2015

de Bogdan Mirică
Marti, 04.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel lucrează la un înlocuitor pentru vechiul Agila. Cei care îşi vor dori un mini MPV german construit la Russelsheim vor fi nevoiţi să aştepte până în martie 2015, atunci când noul Karl va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Opel lucrează de zor la viitorul Karl, modelul care se presupune că va lua locul vechiului Agila. Anticipat deja de o imagine de tip teaser, viitorul Karl se va vinde celor care îşi doresc un mini MPV şi se va poziţiona undeva la limita inferioară a segmentului de volum alături de alţi rivali abordabili, cum este Dacia Sandero şi Hyundai i10.

După cum probabil intuiţi, viitorul Karl va fi creat după chipul şi asemănarea actualelor Corsa şi Adam, ceea ce înseamnă linii uşor rotunjite şi nu foarte agresive. Dezvoltat pe platforma noii generaţii a modelului Chevrolet Spark, o maşină care, din păcate, nu va mai fi vândută în Europa, noul Opel Karl va fi disponibil într-o configuraţie cu patru sau cinci scaune.

Lista de motorizări va fi preluată de la actualul Adam, iar printre candidaţi se va afla şi noul propulsor supraalimentat de numai un litru, capabil să ofere două versiuni de putere, una de 90 şi alta de 115 cai. Aceleaşi opţiuni se vor regăsi şi pe fratele britanic, Vauxhall Viva, al cărui nume vine din latinescul „a trăi îndelungat”.

Dacă Opel şi Vauxhall vor reuşi să termine la timp pregătirile şi testele pentru cele două MPV-uri, Karl şi Viva vor debuta în faţa publicului cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, programat în primăvara anului viitor.

via autocar

Comentarii (2)

  • mishazaitev
    Poate ca ar mai fi trebuit sa spuneti ca denumirea masinii este ca si in cazul lui Adam un omagiu adus unei persoane importante in istoria marcii. Este vorba despre unul de fiul cel mare al lui Adam Opel, Karl,care a contribuit dupa moartea tatalui sau la continuarea activitatii firmei.
    6 0
  • de unde denumirea de MPV la o masina in care stai cocosat???
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru