Opel Meriva primeşte un nou diesel entry-level: 1.6 CDTI de 95 CP

de Sebastian Toma
Vineri, 20.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel oferă o nouă versiune de putere a motorului 1.6 CDTI în gama Meriva. Aceasta livrează 95 CP, consumă 4 litri la sută mixt şi înlocuieşte unitatea 1.3 CDTI cu aceeaşi putere.

Opel Meriva a primit o motorizare nouă în gamă, care îi aduce un consum mai mic şi mai mult cuplu motor. Vorbim despre unitatea 1.6 CDTI, oferită într-un nivel nou de putere, de 95 CP, care înlocuieşte unitatea 1.3 CDTI de 95 CP. În comparaţie cu vechiul 1.3 CDTI, noul motor plusează prin rafinament, un consum mixt de numai 4.0 litri la sută şi 100 Nm în plus la capitolul cuplu maxim, totalizând 280 Nm. În standard, motorizarea se bucură de o transmisie manuală cu şase trepte şi de un sistem Start-Stop, menit să reducă emisiile de CO2 la 105 grame pe kilometru în cazul lui Meriva, cu patru grame mai puţin decât predecesorul său.

TEST DRIVE Opel MERIVA 1.6 CDTI COSMO 136 CP

Motorizarea diesel de 1.6 litri din gama Opel are rolul de a înlocui unităţile de 1.7 şi 2.0 litri şi a fost dezvoltat de la zero pentru a surclasa rivalii în materie de rafinament şi performanţe. Prima versiune a motorizării diesel de 1.6 litri din gama Opel asigura 136 CP şi 320 Nm, ceea ce îl făcea mai puternic şi mai economic decât unităţile de 1.7 litri şi 2.0 litri oferite în gama constructorului german până la momentul lansării sale. La fel ca noua motorizare din gama MGE, propulsorul 1.6 benzină turbo din echiparea lui Cascada, unitatea 1.6 CDTI este fabricată la uzina GM din Szentgotthard, localizată în Ungaria.

REPORTAJ: Am vazut pe viu nou Opel Meriva 

Meriva este singurul model din segmentul B care prezintă portiere spate cu deschidere inversă.
Spre deosebire de B-Max, modelul german păstrează montantul central.

Urmareste Automarket
Odată cu facelift-ul aplicat la finalul anului trecut şi introdus în producţie în ianuarie 2014, Meriva a primit mai multe modificări, atât de ordin tehnic, cât şi de ordin estetic. Restilizarea a adus o parte frontală redesenată, conformă cu noul limbaj de design al mărcii din Ruesselsheim, alături de prezenţa motorului 1.6 CDTI în gamă şi a noilor transmisii dezvoltate de constructorul german.
La interior, Meriva primeşte sistemul multimedia IntelliLink cu comandă vocală. Interfaţa acestui sistem multimedia este reprezentată de un ecran tactil cu diagonala de şapte inch.

Interviu cu Pierpaolo Antonioli, şeful diviziei de motoare GM: "Dieselul 1.6 CDTI va putea oferi 160 de cai putere"

Via Opel

Comentarii (9)

  • Nicu din Iasi
    Motorul asta imi amniteste de cel turbo disel de la Alfa Romeo 146 2000 cmc si 90 cai.Practic nimic nu iti sta in cale.Un mic Schumi :) Astea imi plac capacitate mare si cai mai putini.Viata lunga neamule!
    8 3
  • 90 CP dar uitate ce cuplu are..280 Nm e ceva!
    6 1
  • Problema masinilor Opel este aceea ca, oricat de multi cai ar avea, acestia raman doar pe hartie.

    Spre exemplu Astra cu motor de 1.6 CDTI 115 cp, inregistreaza performante aproape similare, daca nu mai slabe decat Golf 1.6 105 cp.
    6 4
  • @mishazaitev
    Alo domnule, te rog mai insista cu studiul pe net. CDTI-ul nou de la Opel are o varianta de 110 CP si cuplu de 300 Nm. Pe partea de reprize este superior Golfului de 105 CP. Doar la acceleratia 0-100 km/h Golf sta mai bine pentru ca-i mai usor cu 100-150 kg fata de Astra.
    5 3
  • antonny
    1.3 de la italieni il face de ras in 2014 pe acest motor rasnita 1.6 CDTI
    3 5
  • Asa e, motoarele Opel au calutii doar pe hartie. Am condus un 1.7 CDTI pe un Opel Astra si nu ma puteam tine pe autostrada dupa un Fiat de 1.3. Probabil din cauza greutatii mai mari (Opel este "recunoscut" pentru greutatea superioara a modelelor in raport cu concurenta din aceeasi clasa).
    2 0
  • Andrei
    @ antonny de asta italienii cumpara Meriva,ca 1.3 de care zici tu e mai bun ca 1.6....lasand deoparte motoarele, in Romania nu prea se cauta Opel Meriva,sincer nu stiu care sunt motivele,oricum peste vreo 3 ani asa o sa inceapa occidentalii sa si le schimbe si mai ajung si prin Romania cateva,deocamdata sunt rare la vedere prin Ro...
    Cred ca este o masina buna,dar sa o cumperi noua,asa cum fac italienii spre exemplu,isi cumpara masina noua o tin cat e in garantie si apoi isi iau alta...pe deasupra faptului ca nu avem strazi,suntem si piata de desfacere a tot ce isi schimba vesticii "aia poarta o pereche de sosete,le arunca si vin la romani de bune"
    0 0
  • @@eu

    In ultimul Autobild exista un comparativ intre Meriva 1,6 110 cp si B MAX 1,6 95 CP, ambele diesel. Mi se pare cel mai bun exemplu date fiind multiplele asemanari dintre cele doua modele.

    Desi autorii testului erau deacor ca Meriva este mai placuta la condut, ei subliniau faptul ca performantele sale erau nesemnificativ mai mari fata de omoloaga de la Ford avand in vedere ce 15 cp in plus care reprezinta o diferenta de putere importanta.

    O fi din cauza greutatii, nu zic nu. Important este ca nu ma incalzeste cu absolut nimic sa stiu ca am o herghelie mare de gloabe batrane sub capota si prefer oricand una de mustangi (fara vreo legatura cu brand-ul care se afla in gradina Ford).
    0 1
  • scuze : de acord; condus
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru