Opel: "Nu vom construi Citroen C5 sau Peugeot 508 în fabricile din Germania"

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 27.06.2012
Reprezentanţii mărcii Opel au infirmat zvonurile care anunţau producţia modelelor Citroen C5 şi Peugeot 508 în fabricile Opel din Germania.

Opel a infirmat zvonurile care anunţau producţia modelelor Citroen C5 şi Peugeot 508 la fabrica sa din Ruesselsheim. Speculaţiile anunţau că modelele franţuzeşti de clasă medie de la Citroen şi Peugeot urmau să fie construite împreună cu Insignia, vestea fiind preluată de cei de la Frankfurter Allgemeine Zeitung, citând oficiali din partea sindicatelor Opel. Zvonul anunţa şi închiderea unei uzine PSA Peugeot-Citroen după mutarea producţiei în Germania, ceea ce înseamnă că francezii trebuie să găsească o altă soluţie pentru a-şi reduce cheltuielile.

"Zona de producţie nu este un element al alianţei dintre GM şi PSA. Cei doi parteneri discută elemente de logistică, achiziţii şi dezvoltare.", a declarat un oficial Opel pentru Automotive News.

Jean-Luc Perrard, şeful uzinei PSA din Rennes, a declarat în mai că înlocuitorul lui Citroen C5 va fi produs într-o uzină General Motors. Planurile de mutare a producţiei lui Citroen C5 şi Peugeot 508 la uzina GM din Ruesselsheim i-ar fi ajutat pe cei de la Opel, spun experţii citataţi de AutomotiveNews, deoarece constructorul german ar fi putut să producă modelul Astra doar în Ellesmere Port şi în Gliwice, în timp ce uzina din Ruesselsheim ar fi putut să producă doar modele de clasă medie – Insignia, C5 şi 508.

Partneriatul dintre PSA Peugeot-Citroen şi General Motors viza dezvoltarea de modele de clasă medie pe platforme General Motors şi dezvoltarea de modele subcompacte pe platforme PSA. Astfel, Insignia ar împărţi platforma cu Citroen C5 şi Peugeot 508, în timp ce Peugeot 208 ar împărţi platforma cu urmaşul lui Citroen C3 şi următorul Opel Corsa.

Pentru moment, nu este clar modul în care aceste planuri vor putea fi puse în aplicare, deoarece modelul 208 este proaspă lansat pe piaţă, iar platforma viitorului Opel Corsa a fost deja stabilită în rândul concernului General Motors.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (2)

  • un cititor
    "PSA... ca tiganii cu cortul"
    Am facut o paralela intre grupul PSA care isi cauta o fabrica unde sa-si mute productia in eventualitatea inchiderii locatiei din Franta si tigani. Nu e discriminare, e vorba doar de o referire la cultura lor si la stilul de viata practicat acum 50-100 de ani.
    7 6
  • @un cititor
    Cred ca trebuia sa spui rromi, ca doar la noi se foloseste denumirea asta, restul Europei ii numeste simplu tigani, pt ca asa se numeste etnia.
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru