Opel plănuiește versiuni OPC și Cabrio pentru modelul Adam

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 12.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Abia intrat în producție de serie, Opel Adam va da naștere în viitorul apropiat la două noi versiuni: un cabriolet și o variantă sport OPC.

Familia celui mai mic model Opel se va extinde în curând. Deși modelului mini creat de Opel abia a intrat în producția de serie acum câteva zile, oficialii mărcii plănuiesc deja cum să extindă gama acestui model. Pe lista de variante există o versiunea cabrio a modelului Adam, precum și un Adam OPC, cea mai puternică versiune în care va fi derivat acest model. 

De curând, Opel a dezvăluit că va exista o versiune dedicat raliurilor a modelului Adam. Adam R2 va folosi un motor 1.4 turbo ce dezvoltă 140 CP. Totuși, se pare că varianta de stradă Adam OPC nu va folosi același propulsor. O sursă citată de revista britanică Auto Express spune că viitorul Opel Adam OPC va folosi un motor turbo de 1.6 litri ce dezvoltă 200 CP. Este același propulsor care se regăsește pe modelul Opel Corsa OPC Nurburgring Edition. Cei 200 CP vor fi suficiențo să facă din micul Adam o mașină foarte rapidă. Sprintul până la 100 Km/oră se va face probabil în 6.5 secunde.

Nu există încă o dată clară pentru când aceste versiuni vor intra în producție, dar oficialii Opel par hotărâți să facă din Adam un model cu o familie completă de variante.

Via Auto Express

Comentarii (3)

  • brusc si dintr-o data 500Abarth trebuie sa vina cu ceva imbunatatiri ale performantelor
    5 2
  • Destul de puternica pt clasa din care face parte.Bravo.
    4 1
  • opc power
    woow.. o sa fie o mini racheta...ar fi fost frumos sa o lanseze anul acesta pentru ca anul trecut corsa opc nurbugring edition a fost desemnat de top gear hothatchul anului
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru