Opel pregateste doua modele electrice

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 06.05.2008
General Motors va dezvolta, prin marca sa germana, doua modele electrice bazate pe aceeasi filosofie cu a lui Chevrolet Volt.

Esential

60 de kilometri este autonomia actuala de rulare a bateriei pe baza de litiu-ion din programul E-Flex.

Opel va construi in urmatoarele 24 luni doua modele electrice in Germania. Dezvoltarea acestora va fi realizata in cadrul programului de investitii pe care General Motors, compania-mama, l-a anuntat pentru Opel in urmatorii trei ani.

"GM lucreaza la un program de produse care include dezvoltarea unei game de modele E-Flex pentru brandul Opel", sustine Rick Wagoner, seful GM. E-Flex este denumirea programului care va incepe la GM odata cu lansarea pe piata a lui Chevrolet Volt, model care va fi scos pe piata la sfarsitul lui 2010.

Linia E-Flex este bazata pe o noua generatie de baterii litiu-ion care ofera o autonomie de 60 de kilometri. Primul model care va fi produs de Opel prin noul program va fi bazat pe conceptul Flextreme, prezentat de Opel acum o jumatate de an la Salonul de la Frankfurt, urmand ca al doilea sa fie o masina "care va oferi mai mult spatiu interior", dupa cum sustine Wagoner.

Ambele modele urmeaza sa fie asamblate in Germania, pe platforma viitoarei generatii Opel Astra.

via | Automotive News 

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Frumos
    Frumos si eficient chiar daca sunt putin cam tarziu.Oricum sunt la acest capitol inaintea firmelor europene si asta ii va avanaja.Cam toti producatori vor fi "obligati" sa produca ceva in acest domeniu ecologic.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru