Opel pregăteşte un model premium mai mare decât Insignia

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 17.05.2011
Insignia nu va mai fi cel mai mare model din gama Opel. Germanii vor să se extindă printr-un crossover premium de segment superior.

Esential

2015 este anul în care Opel va lansa noul model premium de segment mare (E).

Opel îşi va îmbogăţi gama în următoarea perioadă cu un model premium de segment mare care îşi propune să se poziţioneze deasupra lui Insignia ca dimensiuni, dotări şi preţ. Cu toate acestea, oficialii Opel susţin că noul model al mărcii nu se va bate direct cu Seria 5, Audi A6 sau Mercedes E-Klasse, ci va fi un crossover care va iniţia practic un nou segment de piaţă.

"Brandul Opel nu poate fi mulţumit doar cu Insignia", este declaraţia pe care a dat-o Karl-Friedrich Stacke, preşedintele Opel, pentru jurnaliştii germani de la Welt am Sonntag.

Un al doilea model nou care va îmbogăţi gama Opel va fi unul electric care se va situa sub Ampera ca dimensiuni. Conform informaţiilor publicate de Automotive News, această maşină va avea dimensiunile lui Corsa şi urmează să rivalizeze direct cu viitorul Renault Zoe, model 100% electric pe care marca franceză îl va lansa în 2012 în Europa.

OPEL VA AJUNGE PE ALTE CONTINENTE

Planurile Opel nu vizează doar lărgirea gamei proprii, ci şi expansiunea mărcii pe alte continente.

Dacă până acum vorbeam de un Opel european, Stracke vrea să transforme brandul într-unul global şi să vândă 150.000 de maşini pe an în afara Bătrânului Continent. Primele ţări non-europene care vor face cunoştinţă cu Opel vor fi Argentina şi Chile, germanii plănuind ulterior să ajungă în China şi Australia.

via | Automotive News (înreg.)

Comentarii (8)

  • ????
    Sa fie oare un descendent al lui Signum?
    9 3
  • *****
    era si normal pai nu stateau asa ......cand chevrolet vine cu modelul malibu care e peste insignia
    3 9
  • Da, da...
    ...si Signum initia un nou segment de piata. Singur l-a initiat, singur l-a inchis.

    Domnii de la Opel cred ca ar face mai bine sa investeasca in dezvoltarea si eficientizarea gamei actuale, care are suficient de multe lipsuri, decat sa se apuce de reinventat...
    Pur si simplu cand zici Opel abia daca te induri sa dai banii pe un Insignia... Or sa faca si ei cam ce au facut VW cu Phaeton...
    2 13
  • ...
    Opel a facut foarte mari progrese in ultima perioada (defapt de 10 ani incoace). Incearca sa redevina ce a fost prin anii 60-70, dar,.....

    -nu stiu daca vor putea sa vanda o masina mai scumpa (si mai pretentioasa) decat Insignia. Reteta asta au adopat-o si alti constructori si nu prea le-a iesit. Cel mai bun exemplu ar fi VW cu al lor Phaeton (ar mai fi Velasatis-ul, C6-le, 608-ul). Poate, daca va fi pozitionata ca si pret putin peste Skoda Superb si va oferi mai multa calitate, ar putea avea o sansa sa vanda ceva pe pietele emergente, dar, le va fi greu.

    @GT-R
    NU stiu la ce te referi cand spui ca, gama actuala are suficient de multe lipsuri. Ti-o fi ramas in cap de pe vremuri, ca Opelul face masini slabe? Cel putin, la ora actuala, Insignia este cea mai apropiata masina de Passat (ca si motorizari, dotari, calitatea fabricatiei si multe altele. E drept, ca Mondeo are un tren de rulare mai ferm, si poate mai bine setat, dar, sta mai prost la costuri, calitatea fabricatiei, optionale si pret de revanzare). Sa nu uitam totusi, ca, Opel a investit ff mult in generatiile actuale (Insignia si Astra I), avand cele mai bune faruri Xenon si cele mai bune scaune.
    Sa nu ma intelegi gresit. Nu spun ca ar fi cea mai buna masina/marca de pe piata. De departe gandul asta. Normal ca mai au de recuperat, dar, nici la coada vacii nu se situeaza. Pana la urma, totul e raportat la pret si la costuri. Daca ar oferi calitate peste VW si pret similar sau mai mare (in acelasi nivel de echipare), crezi ca ar reusi sa vanda mai mult? Eu zic ca nu. Trebuie prima data sa isi reconstruiasca imaginea si sa asocieze brand-ul cu fiabilitatea. Acest lucru se face cu pasi mici, si nu se poate realiza cu 2 modele promitatoare. Sper ca au invatat ceva cei de la GM din toata treaba asta. NU pot produce ceva mai slab calitativ decat concurenta directa si sa se astepte la vanzari record.
    10 1
  • @newton
    Insignia niciodata nu o sa fie peste Mondeo. Poate peste passat....
    3 11
  • insignia este cel mai bun model din clasa si nu ma refer doar la design unde chiar nu are rival(mondeo e frumos ca o caramida pe langa insignia).ma refer la calitatea fabricatiei,tehnologie,preturi si dotari si e cam imbatabila .asa ca mondeo este bunicel dar probabil este mai bun decat..passat si cam egal cu accord.nu imi amintesc sa fi ieste mondeo,passat sau accord MASINA ANULUI in ultimii doi trei ani.restul e can-can.cat despre viitorul model de clasa mare opel,cel mai probabil va fi un urmas al lui signum si omega o combinatie intre cele doua ideologii din moment ce va fi un crossover care va deschide o noua nisa. good work opel. opel devine printre putinii din segment care indrazneste sa vina cu un design total nou si sportiv ,restul deocamdata nu au curajul asta si cu toate astea chiar au succes cei de la opel,deci joaca pe o carte castigatoare.priviti numai noul zafira si va veti convinge.
    9 1
  • @GYURI
    Nu stii ce vorbesti. Mondeo are cea mai avansata tehnologie din segment. De optionale nici nu mai vorbesc..... Design-ul e subiectiv,fiecare cu parerea lui. Asa ca opelul e ceva mai jos...
    3 8
  • eu te inteleg ca ai mondeo si chiar am un vecin cu unul cu hayon model titanium evacuare dubla jante pe 18 sau 19 arata foarte frumos.eu nu am opel,dar am condus si insignia si mondeo si mi s-a parut mult mai ok din toate punctele de vedere.are un singur neajuns insignia :oglinzile cam mici .in schimb la mondeo chiar mi s-a parut ciudat pentru o masina cu asa pretentii sa nu ii puna un un ecran cat de modest si sa ii puna displayul ala de copii mici(chiar daca e sony).per total e o masina buna si mondeo ,cu siguranta dar insignia mie unul mi se pare mai apropiata de clasa premium in momentul de fata ,iar ca dotari iti spun eu ca are foarte multe dotari atat standard cat si optionale.deci chiar stiu ce vorbesc.acum probabil la tine e vorba si de subiectivisim si e normal sa fie asa. oricum nu te faci de ras cu un mondeo ,insa ti-am zis nu degeaba a iesit insignia masina anului,chiar are cu ce . singurul motor pe care mi l-as dori de la ford este dieselul 2.2.tdci 200 cp .
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru