Opel RAK e concept: mobilitate personală în viziune Opel

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 08.09.2011
Opel aduce la Frankfurt un concept electric accesibil, care reprezintă viziunea companiei pentru soluţiile de mobililtate ale viitorului.

Nemţii de la Opel au prezentat primele imagini şi informaţii ale conceptului pe care îl vor prezenta la Frankfurt. Modelul se numeşte RAK e Concept şi are ”potenţial de producţie”. Vehiculul are o filozofie similară cu cea a lui Audi Urban Concept, alt vehicul electric ultracompact care va debuta la Frankfurt în versiunea concept. Modelul Opel găzduieşte două persoane în tandem şi oferă o autonomie de 96 de kilometri cu zero emisii de CO2, graţie faptului că este un vehicul 100% electric. Pentru a parcurge 100 kilometri la bordul acestui vehicul, clienţii trebuie să "alimenteze" în valoare de un euro, spun cei de la Opel.

Cei de la Opel spun că modelul ar putea să revoluţioneze transportul urban, în special pentru şoferii tineri şi pentru cei care au un buget foarte mic. Modelul electric de la Opel are o viteză maximă de 120 km/h, dar celelalte detalii tehnice vor fi dezvăluite abia la debutul său de la Frankfurt. RAK e Concept a fost inspirat de Ampera, după cum se poate observa din aspectul părţii frontale, iar scopul său este de a da naştere unui val de vehicule electrice accesibile, ultra-uşoare, cu zero emisii de dioxid de carbon.

În comunicările anterioare, cei de la Opel spuneau despre acest concept că va fi un model "sexy" şi că este un vehicul experimental.

Cei de la Opel spun că vor crea şi o versiune pentru adolescenţi a acestui model, care va fi limitată la 45 km/h şi va putea fi condusă odată cu împlinirea vârstei de 16 ani.

Via | Opel

Comentarii (4)

  • tare rau de tot. o sa fie fitza pe dorobanti ;)) good good cel putin design-ul
    6 0
  • Elevator
    Misto ideea, sunt curios cat va dura de la faza de concept pana la cea de productie pentru masa sa luam la un test drive. Eu sunt fan Opel si chiar imi plac ideile pe care le au, asta apropos de celalalt model electric Ampera. Cand va devein accesibil un asemenea model mi-as lua, dar deocamdata conduc o Astra de vreun an luata de la Union Motors si sunt super multumit de ea.
    1 3
  • opel rak
    fratilor mai naspa masina nu am vazut in viata mea...va fi doar soferul si in portbagaj plasa cu oua? fugi tare...zici ca-i opel tigra reancarnat-tunat
    0 0
  • DANIEL SZILAGYI
    Cat timp va mai dura sa-l vad pe soselele noastre?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru