Opel şi Fiat dezvoltă împreună viitoarea generaţie a utilitarei Combo

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 30.11.2010
Opel a încheiat un parteneriat cu Fiat pentru dezvoltarea unor viitoare vehicule comerciale. Germanii vor lansa în 2012 noua generaţie Combo pe platforma actualului Doblo.

Opel va căuta să beneficieze de experienţa Fiat în segmentul vehiculelor comerciale uşoare, începând cu 2012. Constructorul german a semnat recent o înţelegere cu omologii săi italieni pentru dezvoltarea şi comercializarea unor modele bazate pe platforma lui Doblo.

Potrivit comunicatului oficial emis astăzi de Fiat, modelele bazate pe aceeaşi platformă cu actualul Doblo vor fi produse în cadrul uzinei Tofas de lângă Bursa, Turcia, unde ia naştere în prezent vehiculul comercial italian. Modelele comerciale uşoare vor fi mai apoi comercializate pe întreg cuprinsul Europei prin intermediul showroom-urilor Opel, Vauxhall şi Fiat.

Primul model rezultat din colaborarea celor doi constructori va fi un înlocuitor pentru actualul Opel Combo. Vehiculul comercial german va fi mai apoi derivat în mai multe variante de caroserie, printre care Cargo şi Combi, destinate transportului de marfă sau de persoane. Odată cu lansarea în producţie a modelului, Opel speră să vândă cel puţin 250.000 de vehicule la nivel mondial, în fiecare an. 

via | autoblog

Comentarii (4)

  • razvan
    dar FIAT nu face deja impreuna cu PSA utilitare...???
    deja vor fii 4 modele pe acelasi schelet
    4 10
  • @ razvan
    Nu si in clasa lui FIAT Doblo . FIAT va primi in schimb de la GM, platforma de clasa mica pentru urmasul lui Punto Evo .
    7 1
  • @razvan
    platformele pentru Opel Vivaro si Movano sunt luate de la Renault
    10 1
  • adn opel
    SE VAD ALIANTE CERTE
    Deja se contureaza masa celor bogati si taberele ce se vor infrunta,Opel plus Fiat cu odiseea americana,Renault -Nissan-Dacia -Avtovaz,VW si restul de sub aripi plus japonezele si ceva legende Italia si greii Toyota,Bmw,Mercedes si din nou Ford...asta e clar ..dar se pune o intrebare legitima.....ce face PEUGEOT...UNDE SE LIPESTE SAU PE CINE LIPESTE......SA AUZIM DE BINE.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru