Opel va lansa un vehicul electric până în 2017

de Sebastian Toma
Marti, 08.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nemţii de la Opel vor lansa propriul lor vehicul electric în viitorul apropriat. Debutul va avea loc în 2017, susţin cei de la Automotive News.

Esential 2021 este anul în care vor intra în vigoare noile norme de emisii CO2 la nivel de gamă în Europa.
Opel va lansa o maşină 100% electrică până în 2017, informează Automotive News. Marca germană va introduce un automobil electric în portofoliu pentru a respecta normele europene legate de emisiile de CO2 la nivel de gamă. Potrivit primelor informaţii, viitorul model electric este mai mci decât Ampera şi are denumirea de cod BEV, de la "Battery Electric Vehicle". Înainte de lansarea acestui model electric, cei de la Opel vor derula o ofensivă puternică în Europa cu noul lor model de segment A, care va avea un preţ de comercializare mai mic de 10.000 de euro şi va fi competitorul lui Volkswagen Up!, iar lansarea noului model va avea loc la scurtă vreme de la debutul noii generaţii a lui Corsa.

Opel ar putea lansa un model mai mic decât Adam şi Corsa

Opel Ampera nu va fi singurul model cu încărcare de la priză al mărcii germane.
Din 2017, mufa de încărcare îşi va găsi locul pe încă un model Opel.

Până atunci, Opel se va concentra pe creşterea vânzărilor lui Astra, explică Peter Christian Kuespert, şeful departamentului de vânzări al mărcii. Într-o declaraţie acordată celor de la Automotive News, şeful departamentului de vânzări a spus că vânzările lui Astra au fost sub aşteptări în ultima perioadă. Datele Jato Dynamics confirmă afirmaţiile de mai sus, compacta suferind o scădere de 26% a vânzărilor pe piaţa din Europa în primele două luni ale anului curent în raport cu rezultatele din 2013.

Opel va construi în Germania şi un model Buick, exclusiv pentru piaţa americană

Până la finalul anului curent, Opel va închide fabrica din Bochum, Germania. Respectiva fabrică este prima uzină auto care se închide în Germania după Al Doilea Război Mondial. Fabrica principală a Opel din ţara-mamă, cea din Russelsheim, va primi un nou model pe lângă Insignia şi Zafira Tourer. Ţinut secret din "motive concurenţiale", acesta face parte din strategia de dezvoltare a Opel pentru următorii ani şi a fost anunţat de germanii de la Auto Bild, care au citat surse din cadrul Opel.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (2)

  • Ampera are un design magnific, initial am crezut ca ala e designul la noul Opel. Astea sunt viitorul - masinile electrice! Si VW o sa lanseze un nou model, dar nu stiu daca este electric sau nu, vizeaza piata indiana si chineza, cica o sa coste intre 6 mii si 8 mii de euro, cel putin asa scria pe blogul romasig.ro ma uitam pe acolo dupa ceva promotii la asigurari si am dat peste articol. La Opel pe site scrie ca pretul de pornire la Ampera este de 40 mii de euro
    4 0
  • cum adica VOR lansa in 2017?

    Dar Ampera a fost PROMOVATA ca si model ELECTRIC!!!! Asta plus vesnica comparatie cu electricul Leaf de la Nissan.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru