Operațiunea Speed Marathon în România: 13.000 de mașini controlate, 8.190 de amenzi și 481 de permise reținute

de Paul Cosma
Joi, 04.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile au anunțat rezultatele operațiunii Speed Marathon, care a avut loc miercuri în toată țara. Polițiștii români au controlat 13.000 de mașini, au aplicat 8.190 de sancțiuni contravenționale și au reținut 481 de permise. Operațiunea s-a desfășurat în toate statele UE.

Polițiștii rutieri din toate statele UE au acționat simultan, miercuri, într-o operațiune de amploare pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală și pentru prevenirea accidentelor grave. Operațiunea a avut loc și în România, unde aproximativ 400 de radare au fost prezente pe drumurile publice.

În total, polițiștii au controlat 13.000 de mașini, au aplicat 8.190 de sancțiuni contravenționale și au reținut 481 de permise, conform datelor oficiale publicate de Poliția Română.

Acțiunea a fost coordonată de Direcția Rutieră din cadrul IGPR și a avut loc în toată țara, pe drumurile publice.

Speed Marathon, cunoscut și sub denumirea “Slow Down Europe”, este o inițiativă organizată de Rețeaua Europeană a Poliției Rutiere (TISPOL). Prima acțiune de acest gen a avut loc în aprilie 2015, prin colaborarea a 22 de state europene, printre care și România.

Comentarii (13)

  • Nissan
    Nasol! 63% suntem vitrezomani...
    8 0
  • inexorabil
    Nț-nț-nț, cât pe ce să cad ȋn extaz datorită aplombului și ardorii “oamenilor legii”. Dar mă ȋntreb ca analfabetul funcțional ȋn fața analfabetului propriu-zis: Operațiunea “Furtună ȋn deșert” (rutier) nu este vizată pentru ȋntrebuințare zilnică sau măcar lunară?! Ah, se pare că doar o dată pe an se pretează “autoritățili”…Cu alte cuvinte, câte sancțiuni urlă ȋn neant, neaplicate, și câte permise zac nereținute?

    P.S. Ȋn loc de secera și ciocanul, trebuie “ȋncrucișate” pixul și P.V.-ul, sub sloganul “Polițiști rutieri din toate țările UE, uniți-vă!”.
    20 1
  • Arogantul
    lunar? dar ce, vrei sa le scada stratu de osanza de pe ceafa?
    10 3
  • Trecand ieri pe langa un echipaj de politie care normal....era in misiune, am constatat cu stupoare ca astia profita cu fiecare ocazie sa te traga pe dreapta....
    Erau 4 masini trase pe dreapta..toate in sir indian..
    Acum ma intreb chiar toti acei soferi au depasit viteza...in contextul in care portiunea de drum pe care se desfasura actiunea era un drum intins pe care primeai flash-uri constant??
    4 14
  • Lasă-i pe oameni să-și facă datoria, măcar când au primit misiune de la UE.

    Dacă ești cinstit și respecți legea, nu te deranjează și nu ai nimic de ascuns.

    Iar dacă te-au prins cu viteză sau alte abateri, fii bărbat și recunoaște că ai greșit, nu umbla cu „păi să vedeți...” sau „cât mă costă să rezolvăm?”

    Și, nu, nu sunt polițist, nici măcar bugetar. Vreau doar ca toată lumea să respecte legea. (ciudat, așa-i?)
    29 3
  • hazard
    au mutat pandarii de la trecerile de pietoni la radare???
    4 10
  • @tzenu...verificarea documentelor

    la inceputurile mele am patit o boacana de genul asta...imi uitasem permisul acasa. A fost cu stati sa vedeti (vorba lui asm)....s-a terminat cu "te intorci si iti iei actele" (eram la cativa km de casa). Am zis "sar'na!" si m-am executat.

    o alta faza tot simpatica pe la 12 noaptea, pe undeva prin no-man's land, oprit pentru verificare la un filtru. Era unu' tanar, din vorba in vorba, am dat-o pe engleza mai ales ca se bagase in discutie si pasagera din dreapta care o rupea la nivel profi pe engleza. Ne-am despartit (de politist) razand cu un "good bye" si "have a nice trip"

    daca esti lejer (chiar si cand ai calcat pe bec) politaiul se inmoaie pentru ca, pana la urma e om ca oricare altul
    7 1
  • cineva
    Da-le-ncolo de radare. Prima masura ar trebui sa fie ceva similar pe ITP.
    Nu zic, si asta e buna. Dar constant, de 3 ori pe saptamana.
    La fel si un post permanent de Politie la intrarea de pe A1, care sa se ocupe cu amendarea boilor care vin pe banda de urgenta.
    Dar asta ar insemna ca vor sa resolve problema, nu sa celebreze "ora pamantului rutier". Simbolistica asta ne omoara...
    12 2
  • @tzenu
    Cand raspunsul la cerinta "va rugam prezentati documentele la control" este "tu shjtii cine is yo? (+ o coaja de seminta scuipata artisitc)", crezi ca te mai intereseaza flashurile saracilor?
    Am vazut-o si eu la stiri pe pitzi care mai avea un pic si vomita pe politist, iar la mentiuni a declarat ca ea nu semneaza. Bine ca injuram parlamentarii ca nu fac parnaie, in timp ce noi nu suntem in stare nici sa acceptam un rahat de amenda.

    Sa faca treaba asta zilnic timp de 6 luni, minim; sa fie amenda de 100RON per km/h peste limita; sa-ti ia permisu vreun an pt alcool. Sa vezi incet, incet, cum incep sa se indrepte lucrurile.

    La anu' si la multi ani, cu Dumnezeu inainte pe soselele romanesti!
    9 0
  • mircea badea
    dar niste amenzi mari pt lipsa centuri ocolitoare si autostrazi nu da ue?

    si desigur, sa nu mai tina partea hotilor straini "constructori" care nu patesc nimic si sa faca la fel de usor accesarea fondurilor europene ca in restul statelor.
    8 9
  • Edikkk
    Eram in drum spre o localitate, trecând printr-un sat, am văzut o femeie care vorbea la telefon şi dorea să treacă strada. Nu era trecere de pietoni.
    Era nehotărâtă, şi am mai redus la 45 km/h... la un moment dat deşi se uita spre maşină, sau spre partea de stradă care veneam, se hotărăşte că trece. Am frânat PUTERNIC, eram deja cu piciorul pe frână şi m-am oprit la un deget de ea !!!

    concluzie :

    1. Dacă era copil pe trecere de pietoni şi aveam mai mult de 50 km/h îl omoram cu siguranţă, dacă nu îl faceam praf

    2. Limita de 50 nu este scoasă din burtă

    3. Nu mai dau flashuri aproape niciodată ca să previn pe alţii de radar

    4. Datorită unui vitezoman venit din contrasens, deşi flashuri, claxoane indelungi, etc era să murim
    Am scăpat datorită unei maşini mai înguste şi a unui acostament mai bine făcut

    Şi atunci ? Se merită să dau flashuri? Mai ales la vitezomani?
    5 3
  • Edikkk
    Apropo acea femeie nu era foarte aproape cam 25-50 metri şi maşina era aproape nouă cumpărată de nouă
    3 1
  • inexorabil
    @mircea badea, normal că balanța voturilor care ți s-au acordat ȋnclină spre roșu…Cum ȋți permiți să pomenești de “hoți străini” ?! Aceia se numesc investitori (strategici) sau mesianici care ne cară după ei (laolaltă cu zecile de miliarde de euro pe care le scot anual din țară, aprobate de “statul” român, făcute cu creierul lor și, indispensabil, cu brațele fraierilor, pardon, angajaților) către eldoradoul “principiilor, valorilor și standardelor democrației occidentale”), ȋn caz că nu știi :P
    Bineȋnțeles că toate epitetele pozitive din DEX se lipesc de ei – toți românii “brainwashed” te vor "asigura" că aceia sunt demiurgi față de care gândul că ar putea greși/păcătui și ei, ca toți muritorii, reprezintă infracțiunea/infamia supremă și impardonabilă, darămite să mai și glăsuiești. Iar când se va constitui efectiv Poliția Gândirii – conform uluitoarei anticipații huxley-orwelliene – pentru “libertatea de exprimare” ȋnțeleasă intrinsec, ȋn manieră tradițională, se va plăti un preț exorbitant…Ironic sau nu, tocmai sclavii ȋși vor impune singuri (ȋnainte de a interveni samavolnic Statul-Corporație) “adevărul universal”, anume că “Libertatea este sclavie”.

    @Edikkk, iată ȋncă una dintre consecințele…neimplicării educative a “statului”. Nu numai tu te-ai confruntat cu această situație periculoasă: pietoni care nu-ți arată de la distanță, ȋn mod inechivoc, intenția de a traversa (de parcă ar trebui să intuiești tu ce vor să facă), dar “așteaptă” să te apropii de zebră și taman atunci, când te afli ȋn imposibilitatea de a opri ȋn condiții de siguranță, se angajează “impetuoși” pe trecere…Problema este că nu este sancționată prin lege/regulament o asemenea atitudine nu doar ineptă, ci și complet nejustificabilă. Mă rog, tu ai relatat o conjunctură fără zebră și ai menționat nehotărârea de a trece (spre șansa ta, ai condus preventiv). Măcar ȋnsă de-ar fi vorba despre nehotărâre. Nu, ȋn majoritatea cazurilor, cretinii chiar vor să traverseze, dar le place să-ți smulgă “respect”, numai că metoda aleasă nu este inspirată, adică face o pledoarie nefavorabilă despre constituția lor lăuntrică…
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru