Optimism britanic: Aston Martin anticipează creșterea vânzărilor cu ajutorul modelului DB11 și continuarea perioadei profitabile

de Petre Barac
Vineri, 06.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin traversează una dintre cele mai bune perioade din istoria sa, fiind pe punctul să raporteze profit pentru al patrulea trimestru consecutiv.

Într-un interviu acordat publicației Automotive News, șeful Aston Martin a vorbit despre momentul bun prin care trece compania datorită vânzărilor ridicate, precum și despre planurile de viitor ale constructorului britanic.

Aston Martin este aproape să înregistreze profit pentru patru trimestre la rând, în special datorită interesului ridicat pentru supercarul DB11. Compania se așteaptă ca trendul să se mențină pentru că va urma lansarea unei versiuni îmbunătățite a modelului Vantage în acest an. În plus, din 2019 vom vedea și primul SUV de la Aston Martin.

Anul trecut, britanicii au vândut 3.687 de mașini. “Ar trebui să ajungem la 5.000 de mașini vândute în 2017, dar nu asta e cel mai important”, a spus CEO-ul Andy Palmer, explicând: “În 2007 aveam profit de 92 milioane de lire, în timp ce anul trecut ne situam pe la 101 milioane de lire. Pentru 2017 estimăm un profit de 175 de milioane de lire”.

Recordul de producție al companiei a fost atins în 2007 cu 7.200 de unități ieșite pe poarta fabricii din Gaydon, Marea Britanie.

Noua fabrică Aston Martin din Țara Galilor va începe construcția SUV-ului DBX din 2019.

Undeva la 5.000 de SUV-uri ale constructorului britanic ar urma să fie produse în fiecare an.

Andy Palmer crede că SUV-ul DBX va “fura” o parte din clienții Range Rover și Porsche Cayenne. “72% din clienții noștri la nivel mondial au un SUV în garaj, majoritatea Range Rover”, a spus CEO-ul Aston Martin.

Via Autonews

Comentarii (1)

  • CRISTIAN
    Dupa ce Porsche, Maserati, Jaguar si Bentley au introdus SUV-ul in gama de modele, au ajuns si cei de la Aston Martin la concluzia ca e nevoie de asa ceva ...
    Probabil in curand vom auzi "noutati" si de la Ferrari... chiar daca nu se punea in discutie o asemenea problema acum cativa ani...
    Dar daca e la moda, sa fie primit...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru