Oracolul din Detroit: Chevrolet a inventat un sistem care anticipează defecțiunile mașinii

de Bogdan Mirică
Luni, 09.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chevrolet a brevetat un sistem care anticipează defecțiunile mașinii. Acesta analizează funcționarea mașinii și trimite mesaje text sau email dacă detectează o potențială defecțiune.

Chevrolet vrea să schimbe modul în care un șofer este alertat despre defecțiunea mașinii sale. Americanii au brevetat un sistem denumit OnStar Proactive Alerts, care se inspiră din viață și funcționează asemenea tehnologiei utilizate de Boeing 787: transmiterea unor mesaje către echipele tehnice de la sol privind o viitoare problemă ce ar trebui rezolvată la aterizare.

În cazul modelelor Chevrolet, clienții vor avea mașinile monitorizate în permanență și vor fi alertați atunci când apar anomalii în funcționarea motorului, a sistemului de alimentare și a bateriei. Serviciul este deja disponibil, însă doar pentru cei care folosesc serviciul OnStar și dețin una din mașinile americane Tahoe, Suburban, Equinox și Corvette.

La pornirea mașinii, Proactive Alerts colectează o mulțime de date și monitorizează sistemele într-un ciclu permanent. Urmează o analiză sofisticată a miliardelor de informații. Dacă datele anunță că un sistem nu funcționează la procentaj 100%, OnStar Proactive Alerts alertează șoferul cu un mesaj trimis în mașină.

Dacă acesta preferă, mesajul este trimis și prin SMS sau pe email.

Urmareste Automarket
Chevrolet susține că sistemul său este atât de performant încât poate face diferența dintre o încărcare slabă a bateriei și o rezistență la încărcare, ce ar duce automat la înlocuirea bateriei.

”Acuratețea este cheia algoritmilor noștri de anticipare. Vom fi capabili să informăm departamentul de service al dealerului astfel încât mecanicii nu vor mai pierde timp pentru a diagnostica o problemă.

Vor putea înlocui componenta mai repede și vom reduce timpul petrecut de o mașină în service”, susține Chevrolet, care vrea să introducă această funcție pe toate modelele din gama sa. 

via carscoops

Comentarii (5)

  • chestia exista deja si se numeste planned obsolence, iar acum doar au facut-o "oficiala"
    3 0
  • petrush
    e o prostie in europa un acumulator nou tine 10 ani .masinile actuale au fiabilitate buna.
    iar la viciile de fabricatie va suna alarma continuu pana la recoll?
    0 0
  • Asta mai lipsea, SMS-uri primite de la masina !!! Nevastele ne-ar zice probabil: "Ce pseudonim caraghios are noua ta amanta...Corvette." :-)

    P.S. Chevrolet (adica ex-Daewoo) vaz c-a ras-o din Romania, dar sper ca noul Bolt (poate si Volt) or sa fie lansate si-aici sub sigla Opel.
    6 0
  • hazard
    Chevrolet a plecat din Europa tocmai pentru ca masina ti-ar fi soptit inca din showroom ca e varza :)
    3 5
  • Un astfel de sistem nu ar face fata pe masinile nemtesti a caror piese cedeaza in draci .
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru