Oraşul care găzduieşte Mercedes ia măsuri împotriva poluării: Stuttgart va interzice accesul maşinilor diesel non-Euro 6 în anumite zile

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 24.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maşinile diesel care nu respectă standardul Euro 6 nu vor avea dreptul să circule în Stuttgart în zilele în care poluarea depăşeşte anumite limite.

Tot mai multe oraşe europene încep să ia măsuri drastice împotriva poluării prin interzicerea accesului anumitor tipuri de vehicule, în special diesel. Acum a venit rândul autorităţilor din Stuttgart să anunţe o măsură asemănătoare care va fi implementată începând de anul viitor.

Astfel, în zilele în care poluarea depăşeşte anumite limite prestabilite, circulaţia maşinilor diesel care nu respectă cel mai recent standard (în prezent, Euro 6) va fi interzisă. Singura excepţie de la regulă ar putea fi aplicată în cazul vehiculelor care transportă mărfuri alimentare.

Urmareste Automarket
Oraşul care găzduieşte sediile Mercedes şi Porsche este poziţionat într-o vale, element care contribuie la persistenţa poluării în anumite zile.
De altfel, datele statistice arată că, în cel puţin 90 de oraşe germane, printre care şi Stuttgart, poluarea depăşeşte în mod frecvent de 3 ori limita maximă admisă. În plus, în Germania, doar 10% dintre maşinile diesel respectă standardul Euro 6.

Până în prezent, Parisul este oraşul european care a luat cele mai drastice măsuri împotriva poluării, inclusiv prin interzicerea maşinilor diesel mai vechi de 1997.  De asemenea, Parisul şi Atena vor să interzică complet circulaţia maşinilor diesel cel târziu în 2025.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Nici macar nemtii nu mai inghit dieselu' , in schimb plaiesii nostri raman incremeniti in timp si spatiu , nici nu vor sa auda de altceva!
    2 3
  • sa dea lege europeana, fara dieseluri in orase, incepand de la anul.
    stam si ne uitam ca poluatii..
    10 2
  • Ce să-ți povestesc, benzinarele care scot fum albastru or fi mai ecologice! Și mai au și viza ITP în talon!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru