Organizatorii Dakar: raliul va avea loc in 2009!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 07.01.2008
Organizatorii Dakar au anulat editia 2008, dar promit o competitie schimbata in bine in 2009. Munca a inceput deja!

Organizatorii Raliului Dakar sustin ca, desi anularea editiei 2008 a competitiei a insemnat "o mare lovitura pentru concurenti", concursul va reveni in 2009.

"Nu se pune problema ca Dakar-ul sa fie desfiintat - chiar daca asta inseamna ca linia de finish va fi plasata undeva departe de capitala Senegalului, la fel cum s-a intamplat in 2003, cand localitatea egipteana Sharm el Sheikh a gazduit ultima etapa din Dakar", sustine Etienne Lavigne, directorul raliului.

"Vom avea o editie 2009 foarte mare. Munca va incepe inca de maine la organizarea competitiei din ianuarie anul viitor. Stim sigur ca va fi un Dakar cu totul altfel. E putin complicat sa ne imaginam acum cum va arata Dakar-ul in 2009, insa com pune la punct acest aspect foarte repede", spune acelasi Lavigne.

Desi Dakar-ul este celebru prin faptul ca face victime in fiecare an al competitiei, doar doi piloti au fost ucisi in timpul Raliului din cauze non-sportive. Acestia sunt Charles Cabannes, pilot al unui camion Citroen, ucis prin focuri de arma in Mali in 1991 in timp ce trecea printr-o zona de conflict si Laurent Gueguen (pilot de camion Mercedes), ucis de o mina antipersoana in Maroc in 1996.

Taguri: Dakar

Comentarii (1)

  • alecstm
    sondaj
    REZULTAT SONDAJCredeti ca se impunea anularea Raliului Dakar?Da, amenintarea terorista era evidenta 25% (6 voturi) Nu, s-a exagerat mult pe marginea lipsei de securitate 29.17% (7 voturi) Trebuia schimbat traseul si atata tot 45.83% (11 voturi) Pt. cei care spun ca traseul trebuia schimbat: Nu se poate! La elaborarea road-book-urilor, hartilor GPS, check pointuri, se lucreaza aproape un an de zile. Mare parte din raliu trebuia sa se desfasoare in Mauritania, de une au venit atacurile teroriste! Este doar un sondaj de opinie, dar vroiam sa afle si altii motivul pt. care nu se putea schimba traseul.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru