Orice Tesla Model S se cumpără la pachet cu multă răbdare: trei luni timp de așteptare pentru service în Danemarca

de Bogdan Mirică
Vineri, 12.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Model S este una dintre cele mai populare mașini electrice. Popularitatea vine însă la pachet și cu un timp de așteptare foarte mare.

Știm deja că Tesla este una dintre cele mai populare mașini din lume în acest moment. În țările nordice, modelul american este un adevărat hit, depășind vânzările unor modele premium convenționale, cu decenii de tradiție pe piață.

Problema este că nici măcar Tesla nu se aștepta la un asemenea succes și, implicit, nu era pregătit să gestioneze cererea. Și nu vorbim doar de timpul de așteptare până la livrarea mașinii. Vorbim și de timpul de așteptare pentru o intervenție în service.

Spre exemplu, în Danemarca, o țară în care vânzările lui Model S au explodat atunci când guvernul a desființat taxele pentru mașini electrice, există o mare problemă cu timpul de așteptare pentru service.

Esential 3000 de exemplare Tesla Model S există în prezent în Danemarca.
1000 de mașini este capacitatea totală de service a dealerilor Tesla din Danemarca.
Există doar doi dealeri Tesla în toată țara, cu o capacitate totală de 1000 de mașini primite în servie.
În acest moment, pe străzile din Danemarca există 3000 de mașini, ceea ce duce la un timp de așteptare mare pentru clienți, între două și trei luni până sunt primiți în service.

Tesla anunțat că va suplimenta personalul celor doi dealeri ai săi din Aarhus și Copenhaga, însă măsura este deja tardivă pentru zecile de clienți înfuriați. Mare parte dintre aceștia au fost nevoiți să meargă în Germania pentru a găsi loc în service în timp util.

Forumurile din Danemarca, precum și site-ul oficial sunt asaltate de clienți nemulțumiți. Poate de aceea Tesla a vândut doar 46 de mașini de la începutul lui 2016 și până în prezent. Asta în condițiile în care, în ultimele trei luni ale lui 2015, Tesla a vândut Model S cât în toată perioada de la debutul său pe piața din Danemarca, în 2013.

Comentarii (1)

  • Norbert
    Cumparati cu incredere TESLA. . .
    10 15

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru