(P) Gebrüder Weiss – soluţii la cheie pentru industria automobilistică

de Daniel Popescu
Vineri, 08.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Care este cheia pentru a pune în mișcare o industrie care este, în esență, una a mișcării? Ca într-un angrenaj, unde roțile trebuie să funcționeze perfect ca mecanismul să nu dea greș, soluțiile logistice pentru industria automotive au rolul de a ține sistemul în parametri optimi prin procese de lucru perfecționate și susținute prin experiența în domeniu.

Soluții specifice, consolidate de un partener expert

Gebrüder Weiss – unul dintre liderii în logistică şi transport la nivel european, cu peste 150 de filiale, prezent de 25 de ani și în România – a acumulat o bogată experiență în ceea ce privește lanţul de aprovizionare din industria automobilistică şi dezvoltă sisteme logistice eficiente, bazate pe soluții IT specifice. Pentru clienții săi, acest lucru înseamnă că pot apela cu încredere pentru a le fi livrate soluții la cheie, la costuri optime: o suită de servicii, de la transport și manipulare până la etichetare și stocare.

În industria automotive, Gebrüder Weiss implementează conceptele Just-in-time (JIT) și Just-in-sequence (JIS): comenzile de materie primă sunt aliniate la programul de producție și, optând pentru o maximul de eficientizare, marfa este pregătită și pentru secvența de producție relevantă. Liniile de comunicare rămân deschise non-stop între echipele de profesioniști din Control Tower-ul GW, autovehiculul care transportă marfa și beneficiar. Pentru fiecare proiect de transport, autovehiculele sunt dotate cu GPS și monitorizate continuu, pentru a asigura livrarea mărfii în sistem JIT.

Pentru a respecta exigențele industriei privind timpii stricți de livrare, GW a pus la punct diverse scenarii de urgență, fiecare cu propria soluție de back-up.

Spre exemplu, în cazul unui accident rutier, factor imposibil de controlat, se va activa o celulă de urgență, care va pune în aplicare soluția aferentă. De comun acord cu partenerul, se prevede și un timp de rezervă pentru eventuale întârzieri neprevăzute, spre a se evita efecte costisitoare asupra liniei de producție.

Totodată, printre măsurile preventive se numără bucle suplimentare de control, pentru a reduce eroarea umană la minimum posibil în transmiterea de date de la linia de producție.

Provocări la nivel local

Industria automotive împreună cu industria logisticii și transportului reprezintă un procent semnificativ din PIB-ul României, însă stabilitatea și dezvoltarea sa sunt în bună măsură influențate de provocările economiei locale în general: infrastructură rutieră și feroviară deficitară, lipsă de personal calificat și fluctuația forței de muncă. Marius Moraru, Manager Transport Naţional la Gebrüder Weiss, identifică în particular lipsa predictibilității volumelor ca o dificultate specifică logisticii din domeniul auto, însă subliniază că experții companiei se implică spre a găsi soluții individualizate pentru fiecare partener.

Care este propunerea pe care compania o face clienţilor săi? Procese perfect controlate, pentru a face faţă provocărilor specifice industriei, dar şi celor locale, soluţii de încredere de la un partener experimentat şi posibilitatea unui management de la A la Z a fiecărui proiect de transport.

Riscurile care nu se pot controla pot fi ajustate, astfel încât la final livrările să aibă loc în parametrii agreaţi şi în deplină siguranţă.

Cu peste 600 de angajați, 58.000 m² capacitate de depozitare și un portofoliu impresionant de referințe primite în urma implementării eficiente a unor soluții logistice inteligente pentru clienții săi, Gebruder Weiss S.R.L. reprezintă cu succes în România compania sa mamă, Gebrüder Weiss GmbH, cel mai mare furnizor privat de servicii logistice și de transport din Austria.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru