(P) Logistica producţiei pentru industria de automobile

de Automarket.ro
Joi, 31.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În industria de automobile, livrarea în timp şi calitatea produselor şi a serviciilor reprezintă atribute esenţiale ce conduc la un grad înalt de satisfacţie pentru clienţi.

Pentru Bosch Mahle, nevoia clienţilor săi este poziţionată întotdeauna pe primul plan, indiferent de amploarea provocărilor. Pentru a putea face faţă cu succes provocărilor, compania a identificat nevoia proprie de eficientizare a logisticii de producţie.

Partenerul ales a fost compania de transport şi logistică Gebrüder Weiss Austria, cu o vastă experienţă şi know-how în domeniu.

Logistica in-house asigură o producţie eficientă

Focul are nevoie de oxigen pentru a arde. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu motoarele pe bază de combustie internă ale autovehiculelor. Performanţa unui motor depinde în mod special de cantitatea de aer disponibil pentru combustie. Adesea, atunci când este nevoie de o indexare a performanţei motorului, este utilizat un turbocompresor de gaze de evacuare.

Din postura de producător în acest domeniu, Bosch Mahle Turbo Systems (BMTS) este dedicat calităţii. Producătorul internaţional din zona automotive şi-a extins operaţiunile şi a colaborat cu Gebrüder Weiss pentru a îmbunătăţi logistica producţiei. În timpul acestui proces, experţii logistici s-au integrat direct în spaţiul de producţie al BMTS.

Provocarea. Logistică flexibilă pentru procese complexe de producţie

Urmareste Automarket
În 2008, BMTS studia posibilităţile de dezvoltare cât mai eficientă a producţiei de turbocompresoare de gaze de evacuare.
Pe lângă cerinţele tehnice exigente în ceea ce priveşte procesele de producţie, şi dezvoltarea logisticii de producţie a jucat un rol important.

Provocarea pentru specialistul logistic: să împărtăşească responsabilitatea dezvoltării continue a fabricii şi apoi să dezvolte afacerea de zi cu zi într-o manieră eficientă. Licitaţia organizată a fost câştigată de Gebrüder Weiss datorită expertizei sale care a îndeplinit toate cerinţele BMTS, compania dovedindu-se a fi şi cel mai flexibil furnizor de servicii logistice.

O scurtă introducere: Bosch Mahle Turbo Systems

Bosch Mahle Turbo Systems a fost fondată în 2008 sub forma unui joint-venture între Bosch şi Mahle. Această asociere dezvoltă, produce şi distribuie turbocompresoare de gaze de evacuare pentru autoturisme, autovehicule comerciale şi componente pentru utilaje şi maşini grele, inclusiv motoare staţionare. În prezent, compania se bazează pe 900 de angajaţi în locaţiile sale din Stuttgart, Blaichach, St. Michael (Austria) şi Shanghai (China).

Soluţia. Procese coordonate perfect

BMTS şi Gebrüder Weiss au lucrat îndeaproape pe parcursul fazei de implementare ce a durat un an, ceea ce a presupus integrarea proceselor, sistemelor IT, precum şi organizarea halei de producţie. În 2012 a fost încorporată o linie de producţie, iar în prezent sunt 5 astfel de linii. Gebrüder Weiss se asigură de livrarea componentelor în timp util şi în cantităţile corecte, în timp ce BMTS se concentrează pe producţia turbocompresoarelor.

Totul funcţionează cu precizie

Experţii logistici Gebrüder Weiss verifică transporturile la sosirea lor la principalul depozit extern.

Bunurile sunt apoi livrate prin serviciul de livrare Express direct la fabrica BMTS, unde sunt alese componentele pentru producţie. Acesta este momentul în care specialiştii BMTS demarează producerea turbocompresoarelor de gaze de evacuare. Ulterior, Gebrüder Weiss transportă produsele finale din depozitul central direct la clienţii BMTS.

Beneficiile. Timpi rapizi de răspuns – non-stop

Un total de 90 de lucrători în schimburi au fost integraţi în procesul de producţie pentru a ne asigura că totul decurge conform cerinţelor. Procesul automatizat de producţie solicită un grad înalt de flexibilitate şi timpi rapizi de răspuns din partea tuturor părţilor implicate – la orice oră din zi şi din noapte.

Externalizare de succes

BMTS a realizat reduceri semnificative ale costurilor aflate în evidenţă prin externalizarea operaţiunilor logistice. Clienţii sunt informaţi în permanenţă în legătură cu cele mai relevante cifre ca rezultat al schimbului continuu de informaţii. Gebrüder Weiss este de asemenea responsabil şi pentru stocurile necesare producţiei, organizarea de curse de tip „mik run” cu scopul eliminării deşeurilor şi cu gestionarea şi eliminarea ambalajelor din fabrică.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru