(P) Logistica transportului: Când totul funcționează ca pe roate

de Mircea Meşter
Miercuri, 22.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Achiziție, depozitare, transport, distribuție și fluxul informațiilor: doar atunci când toate aceste elemente se îmbină perfect, logistica funcționează așa cum ar trebui: ca un tot unitar.

Gebrüder Weiss a implementat un concept logistic pentru FCI Austria și astfel a preluat toate procesele logistice de transport. Acum, compania FCI se poate concentra pe activitățile de bază.

“De-a lungul colaborării noastre, Gebrüder Weiss a impresionat întotdeauna prin serviciile prestate. Angajații, și în particular persoanele noastre de contact din cadrul companiei, pe lângă expertiză, dețin și cunoștințele necesare referitoare la procesele și ciclurile noastre de producție. Gebrüder Weiss stabilește standarde pentru precizie și respectarea timpilor limită. Aceștia sunt factori cheie pentru noi, din postura de furnizor pentru industria de automobile” a declarat Andreas Reiter, Head of Logistics.

FCI Austria face parte din Grupul global FCI, cu sediul în Franța. Filiala din Mattinghofen (Austria) produce conectori și componente de control pentru branduri renumite de automobile. Grupul FCI are filiale în 30 de țări și 14.000 de angajați în toată lumea. În Mattighofen, în apropriere de Salzburg, cei 400 de angajați produc anual o cifră de afaceri de aproximativ 70 milioane de euro.

Logistica transportului pentru FCI Austria

Concentrarea pe activitatea de bază și externalizarea logisticii îmbunătățește competitivitatea și reduce costurile. Plecând de la acest punct de vedere și de la faptul că resursele necesare producției necesitau și spațiu de depozitare, FCI Austria a decis să transfere integral logistica de transport către un furnizor specializat. În alegerea furnizorului, compania a acordat o atenție deosebită unor atribute precum logistica orientată spre client și principii de control, dar totodată trebuia îndeplinite toate cerințele FCI în ceea ce privește procesele companiei la nivel de grup.

O altă cerință fundamentală consta în faptul că furnizorul trebuiă să utilizeze sistemul ERP al companiei.

Încă din 2008, Gebrüder Weiss coordonează procesele de transport ale FCI Austria – de la producție la distribuția către clienți în întreaga lume. În centrul logistic din Bergheim, Austria, este disponibil un spațiu pentru depozitarea a 800 de paleți și o suprafață de 800 mp destinată proceselor de distribuție. 

Soluție completă, perfect integrată în procesul de producție

Soluția oferită de Gebrüder Weiss este integrată în procesul de producție și asigură suport optim pentru distribuție și timpi de răspuns rapizi. Gebrüder Weiss se află la dispoziția FCI Austria 6 zile pe săptămână, în concordanță cu cele 3 schimburi de lucru ale furnizorului din industria de automobile. În plus, procesele sunt bazate pe principii din supply chain management și asigură timpi minimi de răspuns. Bunurile sunt gata de livrare din momentul în care ajung în depozit.

Avantaje de necontestat

Conexiune electronică

O logistică transparentă datorită tehnologiei de ultimă generație ce permite clientului vizualizarea întregului proces direct din sistemul său ERP. De asemenea, statusul comenzilor poate fi vizualizat la orice ora.

Parteneriat puternic

O soluție completă de transport necesită o colaborare strânsă cu furnizorul logistic. Datorită dialogului deschis și planificării precise, fiecare etapă funcționează perfect.

Concentrare pe producție

Mulțumită externalizării întregului proces de transport, clientul a câștigat spațiu și se poate dedica activității de bază.

Performanță solidă în lanțul logistic

Având o soluție completă din partea Gebrüder Weiss, fluxul bunurilor FCI este în siguranță.

Fie că discutăm de transportul produselor finite la centrul logistic din Bergheim, de depozitul logistic modern sau de distribuția produselor către clienții companiei – Gebrüder Weiss garantează un lanț logistic eficient. Managementul performant al rețelei are ca rezultat și o creștere a eficienței. Utilizarea celor mai noi instrumente software asigură sinergia unei rețele globale.

Despre Gebruder Weiss AG

Cu peste 6.000 de angajați, 150 de puncte de lucru proprii și o cifră de afaceri anuală de 1,28 miliarde euro (2015), Gebrüder Weiss se numără printre companiile de top din domeniul transporturilor și logisticii din Europa.

Sub umbrela Gebrüder Weiss Holding AG cu sediul în Lauterach, Vorarlberg, compania cuprinde pe lângă domeniile de activitate principale transporturi terestre, transporturi aeriene și maritime și logistică, și o serie de soluții specializate fiabile și companii afiliate – printre care firma de consultanță în domeniul logisticii x|vise, tectraxx (specialist pentru companiile din domeniul high-tech), inet-logistics (soluții software pentru managementul transporturilor TMS), dicall (servicii de telefonie, consultanță, telemarketing), Railcargo (transporturi feroviare) și serviciul de coletărie Gebrüder Weiss, în colaborare cu compania austriacă DPD. Această combinație ne permite să reacționăm rapid și flexibil la necesitățile clientului.

Prin numeroase măsuri de ordin ecologic, economic și social, concernul, a cărui istorie în domeniul transporturilor se întinde pe o perioadă de peste 500 de ani, este în prezent cunoscut și ca pionier în domeniul economiei durabile.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru