Pagani Huayra a devenit cea mai rapidă maşină pe circuitul Top Gear

de Bogdan Mirică
Luni, 28.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În primul episod al celei mai noi serii Top Gear, Pagani Huayra a reuşit să devină cea mai rapidă maşină pe circuitul show-ului britanic, depăşind astfel vechiul deţinător al recordului, Ariel Atom V8.

Weekendul acesta a marcat revenirea pe ecrane a celor trei vedete Top Gear: Jeremy Clarkson, James May şi Richard Hammond. Primul episod al seriei cu numărul 19 a fost difuzat în weekendul ce tocmai s-a încheiat şi a marcat, pe lângă audienţa generoasă, un moment importantă în istoria show-ului.

Pagani Huayra este vedeta care a reuşit să detroneze vechiul record, deţinut de Ariel Atom, şi să îşi înscrie numele chiar în vârful listei cu modele care au concurat pe circuitul Top Gear.

Este binecunoscută proba de timp ce se desfăşoară pe propriul circuit al emisiunii britanice şi proba de forţă pe care a oferit-o Ariel Atom V8 în urmă cu câteva episoade. Se pare că timpul stabilit de supercarul britanic, 1:15.1, nu a fost suficient pentru a asigura o carieră cât mai lungă în fruntea clasamentului. Asta pentru că Pagani Huayra, vedeta primului episod din sezonul 19, a reuşit să parcurgă circuitul cu aproape două secunde mai repede: 1:13.8.

Esential 730 de cai putere oferă noul Pagani Huayra.
370 km/h este viteza maximă a noului Pagani Huayra.
Pe circuitul Top Gear au fost şi maşini mai rapide, ca Pagani Zonda R (1:08.5) şi Ferrari FXX (1:10.7), însă ambele sunt modele dedicate exclusiv circuitului, neomologate pentru stradă.

Pagani Huayra este echipat cu un motor V12 de provenienţă AMG, de 6.0 litri, bi-turbo, capabil să ofere 730 de cai putere şi 1000 de Nm.

Mulţumită greutăţii totale extrem de reduse (1350 de kilorame), Huayra poate accelera de la 0 la 100 de km/h în doar 3.2 secunde, până la o viteză maximă de 370 km/h.

via worldcarfans

Comentarii (5)

  • Power by AMG MERCEDES
    4 0
  • Caparo t1 a avut timp mai bun si este omologata dar nu a vrut-o Jeremy in tabel ca e prea joasa.
    0 0
  • frumos...adevarul ca masina este un supercar adevarat...insa F12 Berlineta e pe aproape, daca nu mai buna ...deabea astept sa vad unde se claseaza
    3 0
  • @soso. Chiar daca e mai bun F12, nu o sa se compare cu Pagani. Pagani este o opera de arta foarte valoroasa mai ales Huayra. Ferrari doar o opera de arta. Pagani ramane cea mai exclusivista marca auto (peste Bugatti).
    2 1
  • patrick85
    dati-mi si mie un link unde vad emisiunea. va rog..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru