Pagani ne va dezvălui, în sfârșit, noul Huayra Roadster, supercarul decapotabil promis în 2011

de Bogdan Mirică
Miercuri, 04.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pagani va dezvălui în primăvara acestui an noul Huayra Roadster. Varianta decapotabilă a supercarului italian va folosi același motor V12, dar va fi produsă într-un număr extrem de limitat.

Debutul unui Pagani Huayra Roadster a fost anunțat încă din 2011. Atunci, Horacio Pagani, fondatorul companiei, promitea că vom vedea un Huayra Roadster în maxim trei ani. Timpul a trecut și varianta decapotabilă a apărut abia în 2016, în cadrul unei reuniuni restrânse a clienților.

Publicul larg trebuie să aștepte însă până în luna martie a acestui an pentru a face cunoștință cu Huayra Roadster în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Până atunci, Pagani a dezvăluit o imagine teaser, care trădează o bucată de caroserie pe care a fost inscripționat ”Roadster”.

Asemeni predecesorului Zonda Roadster, noul model va dispune de un acoperiș mobil, construit din fibră de carbon. Se vor pierde astfel portierele cu deschidere verticală, înlocuite de unele convenționale și nu la fel de spectaculoase. De asemenea, inginerii au lucrat și la sporirea rigidității structurale, necesară atunci când renunți la acoperișul fix.

Esential 100 de unități Pagani Huayra Roadster vor fi produse.
Pagani Huayra Roadster va folosi același motor V12 de proveniență AMG, dispus să livreze 730 de cai putere și 1000 de Nm.

Producția va fi una extrem de limitată, Pagani Huayra Roadster urmând să fie regăsit pe stradă în doar 100 de exemplare.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru