Până în 2025, Mercedes-Benz va avea peste 130 de versiuni electrificate în gamă: nemții investesc 10 miliarde de euro în noul proiect

de Cornel Șocariciu
Joi, 13.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz mizează pe electrificare. Nemții au aprobat un proiect în valoare de 10 miliarde de euro pentru dezvoltarea modelelor electrice, mild-hybrid, plug-in hybrid și fuel-cell. Până în 2025, nemții vor să aibă în gamă peste 130 de astfel de versiuni electrificate.

Conducerea Mercedes-Benz a aprobat un proiect în valoare de 10 miliarde de euro. Nemții vor ca până în 2025 să aibă în gamă peste 130 de versiuni electrificate (mild-hybrid, plug-in hybrid, electric și fuel-cell).

Mercedes-Benz a început deja "asaltul" în zona electrică prin lansarea SUV-ului EQC. Dar planurile nu se opresc aici: în 2019, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, nemții vor lansa hatchback-ul EQA, iar în 2020, fanii Mercedes-Benz vor face cunoștință cu EQS.

Viitorul EQS ar urma să concureze cu Tesla Model S și Porsche Taycan, iar conform unor surse apropiate constructorului german, un prototip a fost deja surprins în timpul testelor în apropiere de Stuttgart. Noul EQS va fi produs pe platforma MEA2, o arhitectură gândită special pentru modele electrice.

Mercedes-Benz EQS ar urma să aibă dimensiuni apropiate de cele ale actualului CLS, însă promite un interior cu totul și cu totul special. Asamblarea viitorului EQS ar urma să aibă loc în cadrul uzinei din Sindelfingen, Germania.

Iar gama de vechiule electrice ar urma să crească considerabil în următorii ani.

Conform unor declarații făcute în timpul prezentării noului EQC, nemții vor ca noua familie EQ să conțină 10 modele până la finalul anului 2022. Conform surselor apropiate companiei, Mercedes-Benz va lansa un rival pentru Model 3, un SUV compact asemănător cu viitorul GLB și un model sport preparat de Mercedes-AMG.

Gama mild-hybrid pregătită de nemți va integra sistemul EQ Boost, în timp ce gama plug-in hybrid va primi tehnologia EQ Power. Sistemul EQ Power va fi integrat în scurt timp atât pe Clasa A (A250e 4Matic), cât și pe viitoarea generație Clasa B (B250e 4Matic).

Via | Autocar

Comentarii (3)

  • fraieri!

    Sa invete sa fure si apoi sa vada ca nici 20 de miliarde nu le vor ajunge.
    5 3
  • Cum calculeaza ei de ajung la 130 versiuni , cand o sa aibe in portofoliu cateva bucati electrificate ?
    5 0
  • Asta este o exagerare pe care aproape toți constructorii o practică, adică să inventeze 130 de versiuni, probabil și numarul de culori, echipari, dotări intră la capitolul versiuni.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru