Până unde merge scandalul VW? Încă un motor diesel ar putea intra pe lista neagră a emisiilor

de Daniel Popescu
Joi, 22.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a confirmat că investighează posibilitatea ca un al doilea tip de motor diesel să aibă instalat software-ul pentru păcălirea testelor de emisii.

Esential EA 288 este al doilea tip de motor diesel Volkswagen care ar putea să aibă instalat software-ul pentru păcălirea testelor de emisii
CRIZA VW: tot ce trebuie să ştii despre scandalul "Dieselgate"

Peste 11 milioane de maşini sunt afectate până în prezent de scandalul Volkswagen cu privire la păcălirea testelor de emisii, însă numărul acestora ar putea creşte în perioada următoare.

Constructorul german a dezvăluit joi prin intermediul unui purtător de cuvânt că investighează posibilitatea ca un al doilea tip de motor diesel să aibă instalat software-ul care a permis trişarea testelor de emisii.

Este vorba despre versiunile Euro 5 ale motorul diesel Type EA 288, introdus în 2012 ca succesor pentru motorul diesel Type EA 189, cel care în prezent este la baza întregului scandal. Totuşi, actualele motoare diesel Euro 6 Type EA 288 nu sunt afectate de această problemă, lucru confirmat deja de autoritatea germană pentru siguranţa rutieră.

Alte generaţii ale motorului EA 288 sunt examinate în prezent.

Purtător de cuvânt
Volkswagen
"Alte generaţii ale motorului EA 288 sunt examinate în prezent", a precizat purtătorul de cuvânt al Volkswagen, la numai câteva zile după ce agenţia germană de presă DPA anunţa posibilitatea ca software-ul să fie instalat şi pe alte tipuri de motoare.

Volkswagen nu a oferit niciun detaliu cu privire la numărul de maşini care ar putea afectate la nivel global de potenţialul software instalat pe motoarele Type EA 288.

În schimb, producătorul german a oferit câteva detalii interesante despre modul în care va rezolva problemele pentru cele 11 milioane de maşini afectate în prezent, dintre care 8.5 milioane sunt în Europa.

Astfel, toate cele peste 3 milioane de maşini cu motoare de 1.6 litri care au fost vândute în Europa vor avea nevoie de modificări de natură mecanică pentru a remedia problema emisiilor, în timp ce restul maşinilor vor necesita doar schimbări la nivel software. Toate maşinile afectate de probleme şi vândute în Europa urmează să fie rechemate în service pe parcursul anului 2016.

Via DPA, IndiaTimes, Automotive News

Comentarii (4)

  • Scorpionul_negru
    Adica motorul de 2.0 ?
    8 0
  • TDI scandal
    Implicate sunt motoarele diesel de 1.2 respectiv 1.6 si 2.0 litri

    "The news follows a slow drip of circumstantial evidence suggesting that its doctoring of emissions data involved more people and more cars than previously admitted. If substantiated, that could lead to VW facing far larger fines and criminal penalties than reckoned with so far.

    “I think it is a big problem,” Dudenhöffer said, adding that the lack of information from Volkswagen made it impossible to know for sure how many more vehicles might be affected. “It suggests it doesn’t know its product, which is a tragedy.“

    sursa:fortune.com

    "The 1.2 TDI engine found in the Volkswagen Polo, SEAT Ibiza, Skoda Roomster and Skoda Fabia was also fitted with software to cheat emissions tests. " -honestjohn.co.uk
    4 0
  • Ăștia de la vw n-au habar nici măcar pe ce motoare tdi au softuri ce trișează. E bine ,,organizată,, marca asta.
    9 3
  • Deci ei investigheaza daca exista softul si pe alte motorizari? Adica ei, Volkswagen se investigheaza pe ei insisi! Ar fi trebuit sa stie precis cum sta treaba. De ceva timp, mai precis din faza procesului de fabricatie.
    Au instalat 2,0 pe atat de multe modele, incat vor trebui sa caute si la Skoda&Seat. Daca nu ei, atunci altii!
    Desi, din ultimele articole incepe sa reiasa din ce in ce mai clar ideea pe care doreste VW sa o lanseze: nu am stiut nimic, doar niste ingineri au dat gres si au mintit!
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru